»

Radionomy kupil Winamp

TechCrunch - Novembrski strahovi, da bo decembra konec Winampa, saj je njegov lastnik AOL novembra napovedal konec razvoja, se očitno ne bodo udejanjili. Ne bo ga kupil Microsoft, kot se je začelo špekulirati le nekaj dni po najavi konca, temveč Radionomy.

Radionomy je belgijski ponudnik glasbe, ki upravlja Pandori podobno storitev, ki uporabnikom omogoča izbiro priljubljenih spletnih radijskih postaj. Trenutno imajo na seznamih več kot 6000 postaj, vsakdo pa lahko skombinira tudi svoj kanal. O nakupu so sprva začeli razpravljati na Winampovih forumih, kjer so ljudje opazili, da so Winampove imenske strežnike prenesli pod Radionomy. Kasneje so novico, da bo Radionomy odkupil Winamp, potrdili tudi viri blizu podjetij, čeprav uradnega sporočila za javnost še ni. Radionomy naj bi hkrati kupil tudi Shoutcast.

Tako ni jasno, kakšna bo prihodnost...

46 komentarjev

Adijo, Winamp!

Slashdot - Winamp, eden najbolj priljubljenih predvajalnikov digitalne glasbe za okolje Windows, zaključuje svojo kariero. Podjetje Nullsoft, ki je delovalo pod okriljem giganta AOL, je namreč zaprlo svoja vrata. Glede na to, da Winampov klon za Linux prav tako stagnira in da se je že govorilo o Winampu za Linux, se lahko ponižno nadejamo, da bo AOL po vzoru tradicije z Netscapom odprl kodo Winampa. Po drugi strani pa se zdi, da je čas tovrstnih predvajanikov glasbe že mimo.

Kdo bo torej nasledil Winamp?

57 komentarjev

Linux si izbira partnerke ...

Linux Today - Linux in "odprtokodni" sistemi nasploh so med poznavalci ponavadi sprejeti z dobrodošlico, najdejo pa se tudi zagovorniki ideje o zaprtih sistemih, med katerimi v glavni vlogi nastopa neko podjetje iz Redmonda [:D]. Nekateri so šli celo tako daleč, da idejo o odprtih sistemih enačijo s komunizmom.

Sedaj pa se je na spletni strani O'Reilly Network pojavil članek Kevina Bedella, ki Linux postavi v vlogo nekakšnega turškega sultana -- po nagovoru številnih PretendentkTheImenitnih™ se odloči, da bo ustanovil harem, v katerem bodo veljala njegova pravila. Prijetno branje, ki nazorno kaže trenutni položaj Linuxa med giganti računalniške industrije.

2 komentarja

Winamp se širi!

Slowwwenia - Winamp - produkt ameriškega podjetja AOL Time Warner je zopet dobil nove razsežnosti na področju prikazovanja video datotek - odslej boste lahko na dotičnem programu uvideli tudi modul za zloglasni format Windows Media Player, v kratkem pa tudi za format RealNetworks.

Winamp bo tako ogrožal obstoj sedanjih, nekoliko bolj uveljavljenih tovrstnih programov a la MS Media Player, Apple QuickTime ter RealPlayer podjetja RealNetworks.

Winamp ima velik sloves po organiziranem in dodelanem vmesniku za poslušanje MP3 glasbe in dvomim, da se tudi ostale funkcije ne bi uveljavile na tako visokem nivoju.

Več o tem tule.

3 komentarji

Winamp

Winamp - Vsi vemo da je program Winamp najbolj priljubljen med uporabniki po svetu za predvajanje mp3 datotek in slovenci zagotovo nismo izjema. Zakaj torej ne bi imeli tudi mi svoj "language pack" za Winamp, če ga imajo že domala vse države sveta [:D]? Na tem naslovu si lahko vunpotegnete "slovenski language pack" za program Winamp (čeprav verjamem, da bi ga vsak znal upravljati sredi noči v hebrejščini če je treba [;)]). Pa vseeno. Ko zadevico pretočite na svoje računalo (cca. 50 kb) in ko file zaženete se vam namesti privzeto v direktorij c:\Program Files\WinAmp\, kar ni nujno prav. Če imate program Winamp v kakšni drugi mapi, preprosto vsebino iz Program Files\Winamp skopirajte v vaš direktorij. Zaženite program, kliknite setup, izberite jezik Slovenščina, Winamp se bo ponovno zagnal in viola, vsa okna in meniji so v slovenščini.

5 komentarjev

Winamp 3

Winamp - Izšla je predogledna različica Release Candidata tretje verzije mojega najljubšega igralnika večpredstavnih glasbenih datotek, Winampa. Klik! Sicer moje mnenje ostaja - ostal bom na 2.xx dokler se bo le dalo ter dokler ne bom imel druge možnosti, saj mi dosedanje alpha in beta različice niso bile všeč. Je pa res, da se tako imenujejo tudi z razlogom [:D]. Naj nas Nullsoft čimprijetneje preseneti!

3 komentarji

Winamp in XMMS odslej še bolj povezana

Slashdot - Tisti, ki vam Linux ni ravno španska vas, ste se gotovo že kdaj seznanili s programčičem, ki se imenuje XMMS. No za tiste, ki nimajo pojma, kaj naj bi ta kratica pomenila, naj povem, da gre za nekakšen Linuxaški Winamp, ki v marsičem celo presega izvirnik. XMMS-ovo zgledovanje po Winampu pa se odraža tudi v številnih priključkih (plug-inih), ki jih uporabniki izdelujejo ali predelujejo ravno za ta Linuxaški predvajalnik zvočnih datotek. Nekateri so s predelavami šli celo tako daleč, da so za XMMS predelali tudi Winampove priključke. Če vas zanima, kako jim je to uspelo, potem klik!

0 komentarjev

WinAMP plugin

Slo-Tech - Tule dobite zanimiv plugin za winamp. Gre za vizualizacijo s pomocjo tipkovnice.. poskusite in videli boste kaj mislim. Edina pomankljivost je, da zraven nemorete pisati novic, SAj vKLapLJA iN iZklAPlLjA cAPS loCK...
Hvala Dare

30 komentarjev

Večja proizvodnja P4 matičnih plošč

X-Bit Labs - Čeprav se Pentium 4 in Rambus pomnilnik zadnje čase kar nemarno cenita, je proizvodnja plošč, ki podpirajo ta procesor in pomnilnik, še vedno precej nizka. Po podatkih, ki sem jih dobil na X-bitih, dosega proizvodnja P4 plošč 10 % vseh proizvedenih matičnih plošč pri Tajvanskih proizvajalcih. Proizvajalci teh plošč ne proizvajajo radi predvsem zaradi drage proizvodnje, kar jim ne prinese pretiranega dobička (P4 in Rambus zahtevata 6 plastni dizajn matičnih plošč). Nekateri proizvajalci so šli celo tako daleč, da za P4 plošče sploh niso hoteli slišati. Zadnje čase pa se stvari obračajo na bolje. Ker se Socket423 Pentium 4 procesorjem počasi izteka življenjska doba, se bo proizvodnja teh plošč močno povečala (gotovo zaradi tega, ker je Intel znižal marže). Po nekaterih podatkih se bo tista prava masovna proizvodnja začela šele s predstavitvijo Brookdale čipovja, ki bo omogočalo izdelavo 4 plastnih PCB-jev. ...

0 komentarjev