»

Athlon-64 na policah

X-Bit Labs - Zadnje dni je po internetu krožilo kar nekaj testov novega AMD-jevega izdelka. Kljub temu, da je dolgo časa veljal končni datum izida, 23. september, pa je dolgo pričakovi Athlon-64 končno prispel na prodajne police. Vendar so prvi srečneži, ki že lahko kupijo tega hitrostneža le prebivalci dežele vzahajajočega sonca -- Japonske.

Prvi primerki so označeni z 3200+ in tiktakajo pri dveh gigahercih. Za dodatno hitrost seveda poskrbi tudi L1- in L2 predpomnilnik. Slednjega vsebuje procesor kar megabajt, medtem ko je L1 dodan na procesor v količini 128-ih kilobajtov.

Procesorji bodo za optimalno delovanje potrebovali 1,55 V in so grajeni v 0,13 mikronski tehnologiji. Pri AMD-ju so vrednost Athlona-64 ocenili na manj kot 500 ameriških zelencev -- 475 $. Izdelani so v tridesetem tednu letošnjega leta. Višje tiktakajoče primerke pa lahko pričakujemo konec tega meseca. Klik!

11 komentarjev

Odklepanje TBreda malce drugače

HardOCP - Na Slo-techu se je pred časom že pojavila novica o odklepanju TBredov, v kateri ste lahko izvedeli, da za učinkoviti odklep od sedaj naprej morate povezati mostičke L3. No, s tem ne bi bilo nič narobe, če se ne bi začele po internetu širiti govorice o odklepanju 0.13 mikronskih Athlonov 2200+ s povezavo samo petega L3 mostička. Ker nekemu uporabniku vse te govorice niso dale miru, se je odločil, da vse skupaj preizkusi v praksi. Na svojem 0.13 mikronskem TBredu z oznako 2200+ je povezal samo peti L3 mostiček in stvar je delovala, saj je sedaj lahko izbiral vse množilnike od 12.5x navzdol. Kako je potekal celoten postopek, si lahko preberete v zelo zanimivi debati na tem forumu.
Če samo...

2 komentarja

Odklepanje Thoroughbreda

Xtreme Systems - Na Xtreme Systems, natančneje v njihovem forumu, je eden od uporabnikov odkril postopek do odklepa AMDjevega 0.13 mikronskega Thoroughbred procesorja, naslednika Athlona XP. Tudi tokrat je nujno potrebna uporaba srebrne termalne paste, sekundnega lepila in podobnih pripomočkov, prebarvati moramo pa L3 mostiče. Po opravljenem procesu si lahko nastavljamo pomnoževalnik popolnoma po meri - od 5x do 12,5x, kar nam da maksimalno svobodo pri navijanju. Če bi le procesor zdržal vse napore [:D]. Klik!

0 komentarjev

Odklepanje Athlona XP s svinčnikom?

OC Workbench - Na OC Workbench so objavili zanimivo (a še vedno zelo kratko) novico o obstoju Athlonov XP, ki naj bi jih v slogu starih Thunderbirdov odklenili z navadnim svinčnikom ali prevodno pasto. Kot že veste, imajo Athloni XP povsem po nepotrebnem med L1 mostički še vdolbinice, ki dodatno onemogočajo odklepanje množilnika procesorja. In vsak izkušen navijalec vam bo znal povedati, koliko problemov je imel z odklepanjem (kar vprašajte našega Sergia :) ). No, sodeč po prej omenjeni novici na svetu obstajajo tudi Athloni XP, ki vdolbinic nimajo. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

Thoroughbred prihaja na naša namizja

The inquirer - Še nekaj iz Inquirerjevih logov: Thoroughbred, AMDjev naslednik Athlona XP, grajen v 0.13 mikronski tehnologiji ter (moje skromno mnenje) procesor, ki bo Intelovega P4 še bolj peljal na malo potrebo, bo izšel dvajsetega marca. Seveda ne gre brez izdaje poslovilnega AMDjevega Athlona XP z oznako 2100+, ki bo tempiran pri 1733 MHz, uradno bo pa izšel 13.3., kar je, seveda po golem naključju, ravno otvoritveni dan CeBita. Blagor tistim, ki procesor dobijo na test ekskluzivno... :D

7 komentarjev

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers Australia - S predstavitvijo Athlonov XP je AMD-ju uspel veliki met, saj se ti procesorji zadnje čase prodajajo kot sveže žemlje. Kupci so navdušeni. Godrnjajo samo navijalci, ki jim je AMD tokrat zadal kar precej težavno nalogo, saj povezovanje mostičkov L1 ni več lahkotno opravilo, ampak že kar izziv, ki ga uspejo rešiti le najbolj vztrajni. Ravno zaradi tega problemčka, so se takoj po predstavitvi začeli pojavljati razni kompleti za odklepanje, ki naj bi kupcem procesorja Athlon XP omogočili učinkovit odklep. Na žalost ti kompleti ne vsebujejo nobenih posebnih pomagal, s katerim bi kupec lažje odklenil procesor, ampak samo potrebne sestavine, ki jih potrebujete za to opravilo. Eden izmed takih kompletov so opisali na AtlantaOC. Imenuje se HighSpeedPC XP Unlock Kit in vsebuje vse potrebne sestavine za tak poseg. Sicer so take all-in-one rešitve, v katerih dobiš vse potrebno za odklep procesorja kar uporabne, vendar pa je pred nakupom vseeno bolje premisliti, saj kaj takega pri nas zagotovo...

0 komentarjev