»

MSI z mATX x58 ploščo

techPowerUp! - Po Asusu, ki je v svoji RoG liniji predstavil ploščo Rampage II Gene, in DFIjevi X58 Junior, na trg mATX Core i7 plošč vstopa še MSI. Plošča vsebuje dokaj klasične funkcijske elemente in razporeditev, ki je skorajda enaka prej omenjenima ploščama. na njej se nahajajo gigabitni Ethernet priključek, 7.1 zvočna kartica, 6+1 SATA in en eSATA priključek ter 2 PCIe x16 reži, ki zmoreta poganjati dve grafični kartici v Crossfire načinu (SLI še ni potrjen). Družbo jima delata še ena PCIe x4 reža (na koncu odprta, tako da je vanjo moč vtakniti x8 oz. x16 kartico) in staro dobro PCI režo.

Za vse 3 plošče je zanimivo, da imajo vseh 6 pomnilniških rež ter da se jih še vedno držita IDE in disketni...

17 komentarjev

Zgodovina grafike

HHP - Vas še zanima pri kakšnem taktu je tekel stari dobri Voodoo in ostali old timerji v primerjavi z vsemi karticami od takrat dalje? Potem bo tale tabela ravno pravšnja za pregled vseh specifikacij, ki so jih premorale stare in jih premorejo nove grafične kartice. Tu si lahko ogledamo hitrosti izrisa, pasovno širino pomnilnika, vrsto le-tega in dodatne lastnosti kartic. Tako v tabeli najdemo vse od prvega konkretnega 3D pospeševalca 3DFX-ovega Voodooja 2, in prav tako vse najnovejše. Niso pozabili niti na Parhelio, Xabra in ostale malo manj poznane.

7 komentarjev

Doma narejena hladilna rebra

Overclockers Australia - Zelo lep (in velik) hladilnik je naredil tip na Jarhead-u. Rebra so iz bakrenih plošč, predlagam pa da si ogledate članek, saj je zadeva res impresivna.
Tehta približno 3 kilograme in je res ogromna v primerjavi z "navadnimi" procesorskimi hladilniki. Tip, ki je zadevo naredil je bivši marinec, tako da mi je jasno, da želi vse gomazno veliko in težko. Na rebra je pritdril en res ogromen ter zmogljiv ventilator in s tem dobil impresivne rezultate. Res super in zelo učinkovita modifikacija oziroma iznajdba.

6 komentarjev

MSIjevi načrti za začetek 2001

PC Stats - Na PC STATS smo pred nekaj dnevi videli najavo vseh prihajajočih ABITovih plošč, sedaj pa so se fantje spravili nad MSI. Objavili so pregled vseh MSIjevih plošč, ki bodo na voljo v prvem četrtletju 2001. Zadevo se izplača pogledati, saj so opravili temeljito delo in opisali ter poslikali veliko večino plošč, ki jih je res ogromno! Očitno so MSIjevci zares produktivni... samo različnih K7 plošč je (najmanj) 5!

0 komentarjev

Nvidia preložila izzid Crusha

X-Bit Labs - Po velikem navdušenju, ki smo ga zadnje mesece bili deležni glede DDRja, se je zadeva precej umirila. Tehnologija očitno še ni zrela za proizvodnjo in širšo uporabo, saj so vsi proizvajalci, ki so prej ponosno napovedovali svoje izdelke kar nekam poniknili. Celo velika Nvidia, ki je oglaševala svoje megastično Crush čipovje je raje preložila izzid. Prvi primerki čipovja naj bi se pojavili že to leto, toda videli jih bomo komaj v prvem četrtletju 2001. To seveda pomeni, da bodo kar precej zamujali tudi izdelki, zgrajeni okoli Crusha, in tako so nekateri proizvajalci matičnih plošč Crush že umaknili iz načrtov za prihodnost. Slabo to, slabo...

0 komentarjev

Tudi Duroni prehitevajo

JC News - Očitno Intel s Celeroni ni edini, ki prehiteva uradne datume izzida, saj JC News poroča, da so se na Pricewatchu pojavili prvi primerki 850MHz Duronov. Ti procesorji naj bi se pojavili komaj v prvem četrtletju 2001, oziroma nekje konec januarja. Kaj naj rečem... vojna med izdelovalci procesorjev po eni strani koristi uporabnikom (poglejte le zadnja znižanja cen AMDjevih procesorjev... 1.2GHz TBirdi stanejo okoli 250$!), po drugi strani pa je tempo izdaje procesorjev res silovit in novi računalnik, za katerega ste pljunili mastne denarce je že čez par mesecev zastarel [:\\]...

3 komentarji

Optimistični 3DFX

X-Bit Labs - Na Comdexu 3DFX ni pokazal nič presenetljivega, zato pa so več govorili o svojih načrtih za prihodnost. Trenutno je podjetje popolnoma skoncentrirano na razvoj Rampage čipov in prve kartice naj bi se pojavile na koncu prvega četrtletja oziroma začetku drugega, leta 2001. Če bo to res ali ne, bomo videli, toda v prid temu podatku govori tudi dejstvo, da jim je ravno te dni uspelo narediti popolnoma delujoč primerek silikona. Še en zanimiv podatek pa je to, da 3DFX v prvem četrtletju 2001 namerava začeti prodajo VSA-200 ( Napalm LC ) čipov neodvisnim proizvajalcem, tako da bomo verjetno videli tudi kakšnega neodvisnega "Voodooja5".

7 komentarjev