»

Owca™ PC

Overclockers Australia - Kar zanimivo je gledati, kako nekateri modificirajo svoja ohišja. Nekateri se mučijo s pravilnimi kombinacijami lesa, drugi si uničujejo zdravje z barvanjem, spet tretji s svojo kirurško natančnostjo izrezujejo razne simbole. Nekaterim pa je kratkomalo vseeno za modersko umetnost in jim je dovolj že to, da svoje komponente zavalijo na kup in jih obdajo z nekakšno peno (to je Purpen - material za izoliranje in nameščanje okenj in podobnih stvari - alien-w). To je storil tudi lastnik tele owce™. Stvar sicer izstopa, vendar ocenjevalci niso bili ravno najbolj navdušeni. Ste vi istega mnenja?

10 komentarjev

Računalo v mizi

DWPG - Zopet ena malce bolj "čudna" modifikacija. Zakaj bi imeli računalnik v posebni škatli pod mizo, če ga lahko vgradimo kar v mizo samo? Ne mene spraševati zakaj, meni se zdi neumno, toda nekaterim bi bilo to nemara celo všeč. Tako je bilo všeč tudi temu američanu.

3 komentarji

Naj bo vaš napajalnik prozoren!

Slo-Tech - Če imate res preveč časa, če ne veste več, kaj bi zmodificirali ter kako še za megaherc navili računalnik, če se zbujate ob dvanajstih ter uživate počitnice, imate doma primerna orodja ter posedujete žilico za modificiranje, hitro semkaj, kjer vam bo razloženo, kako svojo sivo kovinsko napajalno enoto spremeniti v pleksi-prozorno osvetljeno atrakcijo, ki očara še vsakega tako zategnjenega programerja (hec, proti programerjem nimam načeloma nič [:D]). Klik!

1 komentar

Grajenje računalnika iz ničle

HardOCP - Ste se kdaj spraševali, kako izgleda gradnja računalnika iz ničle; tako, da posedujete samo komponente, ohišje pa si morate izdelati sami? No, če vas zanima kako vse to poteka, potem je članek na tej strani kot nalašč za vas. Neki tip se je spravil delati ravno to. Najprej je preizkusil komponente, potem pa se je spravil delat še ohišje, kar mu je vzelo kar precej časa. Vendar pa ohišje ni običajen ATX Midi tower, saj je imel izdelovalec v mislih tudi prenosljivost. Na koncu je izdelal precej všečen računalnik, ki je eden izmed najboljših v svojem razredu.

0 komentarjev

Vam je vroče?

Slo-Tech - Poletni dnevi so prišli, vaš računalnik pa ustvari preveliko toplote. Kaj narediti, da mu bo lepo in udobno, če se omejimo samo na ventilacijo? Tole, čeprav je mentalno zdravje osebka po nekajdnevnem poslušanju hrupa vprašljivo [:D].

16 komentarjev

Modifikacija

Slo-Tech - O tej modifikaciji ni pisati kaj dosti, saj je avtor naredil svoje ohišje iz ničle ter pokomentiral ves proces nastajanja le-tega. Končni izdelek? Kockasta oblika, kompaktna velikost, osvetljenost iz vseh strani ter zelena zavist s strani prijateljev. Klik! Še slika:

2 komentarja

Modifikacija

Slo-Tech - Ta modifikacija je ravno v pravšnji meri neresna, da jo lahko brez slabe vesti uvrstim v sobotne novice [:D]. Na tej strani si lahko pogledate, kako modificirati svoj gumb za vklop računalnika tako, da bo le-ta izgledal kot tisti, ki ga videvamo v ameriških patriotskih filmih, s katerim predsednik detonira atomsko bombo. Vas mika [:D]?

4 komentarji

Prozorno ohišje

Mikhailtech - Prozorna ohišja niso bila nikoli preveč popularna, saj so bila vedno precej draga. Tako pravijo tudi na Mikhailtech, kjer so si nedavno ogledali enega izmed takih primerkov, ki ga proizvajajo pri podjetju ClearPC. Ali jim je bilo prozorno ohišje všeč, si lahko preberete tukaj, kjer so v kar obširnem članku zaobjeli vse njegove slabosti in odlike. Če mene vprašate, bi si prozornega lepotca hitro prisvojil, vendar pa je moje navdušenje kar pošteno upadlo, ko sem videl ceno, ki znaša niti ne tako...

1 komentar

Aluminjasto ohišje

Yahoo News - Spet sem se spomnil prihajajočega Slo-Techovega LAN partyja in težav z nošenjem (v skrajnem primeru vlečenjem) računalniškega ohišja po cesti za seboj. Kdor noče na pol poti do Slo-techovega LAN-a omagati, si lahko omisli aluminjasto ohišje za 230 zelenih, edina škoda pa je, da prevoz v Slovenijo stane dodatnih 100 dolarjev. Ohišje ima celo na spodnji strani 4 USB vtičnice in je pripravljeno za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev in na žalost tudi napajalnika, ki ni priložen. To in še ostala ohišja si lahko podrobneje pogledate tukaj.

0 komentarjev