»

Nov Slo-Tech

Slo-Tech - Zmrznil je pekel, prašiči letijo. Na Slo-Techu smo po sedmih letih in pol prenovili izgled strani (in še marsikaj). Prvo aprilska šala je bila na začetku sicer mišljena kot enodnevni poskus, ki pa je izpadel precej dobro -- 40% podaljšan povprečni čas prebit na strani, 30% več sporočil v forumu, 20% več ogledov. Glede na rezultate današnjega eksperimenta, se nam ne zdi smiselno začasno preklapljati nazaj na staro obliko, tako da bo ta ostala.

Za začetek bi radi poudarili, da je stari Slo-Tech še vedno dostopen na naslovu: star.slo-tech.com in da bo tam ostal v še precej nedoločljivo prihodnost.

V uporabo nove strani vas ne bomo poskušali prisiliti z ostrim rezom, temveč z razvojem dodatnih funkcionalnosti. Zavedamo se, da na novi strani še precej manjka. Tekom današnje noči lahko pričakujete registracijo in nekaj podobnih malenkosti, jutri uporabniške profile, potem pa bodo v nekaj dneh pričeli kapljati novi članki (in nazaj dostop do starih). Pri tem vas celotna ekipa Slo-Techa...

128 komentarjev

Svetovni rekord z Radeonom X1800 (zračno hlajenje)

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs poročajo, da so računalniški navdušenci uspeli doseči nov svetovni rekord v zmogljivosti grafičnih kartic v 3D Marku 2005.

S trenutno najzmogljivešjim, kar ATi ponuja, s kartico Radeon X1800 XT, je nekemu Tajvancu uspelo preseči magično mejo deset tisoč točk, kar je zelo zavidljiv dosežek, upoštevaje, da je uporabljal le priložen hladilnik. Procesor je navil s 625 na 691 MHz, pomnilnik pa pa s poldrugega gigaherza na 1628 MHz. "Neki" Finec (macci) pa je šel še korak dlje in svojega Radeona hladil z Zalmanom, tako da ga je ob povišani napetosti uspel prignati do 10.770 točk (759/1738 MHz), kar je rekord med sistemi z eno grafično kartico. Absolutni rekord, ki je bil...

28 komentarjev

Križi z benchmarki

X-Bit Labs -

Pred kratkim so se na spletu pojavila namigovanja, da nVidia goljufa s svojimi gonilniki, tako da dosega v zloglasnem 3D Marku 2003 višje rezultate, kot bi jih smela. Možje pri nVidii so bili kakopak ogorčeni in so dejali, da kaj takega ni možno. Razen če jim ni ponagajal kakšen hrošč. Prvič.

Pred tremi dnevi je bil enakih obtožb deležen konkurent ATi. Tokrat so prevaro "odkrili" kar pri FutureMarku. Njihove kartice namreč v četrtem testu z novimi gonilniki dosegajo za 8 - 9 slabše rezultate v novem buildu 3D Marka 2003, ki razvijalcem po svetu še ni uradno dostopen. Konstanto, kar daje misliti, da je ATi nekaj "modificiral". Preiskava se je pričela. Drugič.

ATi je danes navsezadnje le priznal, da so se z gonilniki rahlo igrali, a neposrednega zavajanja kupcev niso potrdili. Pri ATI-ju pravijo, da so kartico...

32 komentarjev

21.504

Overclockers Australia - Najbrž se sprašujete, kaj pomeni dotična številka. Torej, 21.504 ali enaindvajset tisoč petsto štiri je število točk, ki jih je v 3D Marku 2001 SE dosegel neki Japonec po imenu Holicho. Vsaj tako pravijo na Overclockers Australia, kjer so zasledili ta zavidanja vreden dosežek. Bolj kot nad rezultatom pa so bili preseneči nad tem, kako je ohladil svojega P4 in Radeona 9700. Verjetno vas ni veliko, ki bi kaj podobnega imeli doma.

Sicer sem pa vedno menil, da Japonci niso čisto pri pravi...

7 komentarjev

MSN na mobilcih

ZDNet - Velikan je v sredo obelodanil prve MSN portale v Franciji in Nemčiji (angleško govorečemu ljudstvu bo na voljo kmalu), katerega bit je poleg bogate inu raznovrstne vsebine seveda HotMail.

Portali so posebej prirejeni manjšim zaslonom, žal pa Microsoftova politika plačevanja ne ustraza najbolj evropskim ponudnikom, ki povečini računajo za poslane -- in ne prejete -- SMSje. Več.

2 komentarja