»

Telltale razveseljuje uporabnike Macov

Tudi za uporabnike OS X

vir: PC World
PC World - Telltale games, razvijalski studio, ki stoji za oživitvami klasičnih iger iz serije Sam and Max in Monkey Island, svoje stvaritve seli tudi na Applov OS X. Uporabniki Macov že lahko za $9 kupijo posamezne dele igre Tales of Monkey Island oz. prihranijo 10 dolarjev, če za $35 kupijo vseh pet delov naenkrat. Še več, kupci različic za operacijski sistem Windows, različice za OS X dobijo kar brezplačno. Skupaj z izidom Tales of Monkey Island so zagnali tudi reklamno kampanjo, poimenovano Revolution: Gaming for the Rest of Us. V sklopu kampanje lahko obiskovalci spletne strani Telltale games glasujejo, katera izmed njihovih treh iger naj bi bila na OS X prenesena naslednja. Na izbiro je druga prenovljena klasika Sam and Max, igra o plastelinastih angleških junakih...

10 komentarjev

Naredite multitouch "škatlo"

engadget - Verjetno vsi bralci Slo-techa dobro poznajo multitouch tehnologijo, saj smo jo že predstavili. Zato le nekaj besed o njej: Tehnologija multitouch nam omogoča, kot že samo ime pove, da napravo krmilimo z dotikom, vendar za razliko od navadnih na dotik občutljivih zaslonov, tukaj lahko uporabimo več prstov hkrati za krmiljenje. Izvedbo te tehnologije so že velikokrat prikazali v produktih, kot je Microsoft Surface in Apple iPhone. Sedaj si lahko za praktično nič denarja izdelate svojo lastno multitouch površino. Potrebujete le spletno kamero, steklo, papir in kartonasto škatlo. Navodila za izdelavo in pregled delovanja pa najdete v tem videu.

Če ste zainteresirani, kliknite na to povezavo ter si prenesite vse potrebne programčke za delovanje take mize.

32 komentarjev

ASIMO dobil še enega bratca

Slo-Tech - Potem ko je že pred časom svojega humanoidnega robota predstavila Honda, se ji je letos pridružil še Hitachi. Sonyja s svojim pritlikavcem pač ne moremo jemati resno, ker tu govorimo o velikih fantih. No, EMIEW (Excellent Mobility and Interactive Existence as Workmate – Bitje z enkratno mobilnostjo in vzajemnostjo, namenjeno kot pomočnik) za razliko od Asima nima nog, ampak koleščke (pa tak humanoid), kar ga naredi malce bolj podobnega klasičnim plehnatim nebodijihtreba iz filmov produkcije B.

Kaj naj bi ločilo tega podjetnega asistenta od ostalih...

17 komentarjev

64-bitna Okna XP za vse 64-bitneže

Slashdot - Čeprav so 64-bitni procesorji za namizne računalnike že nekaj časa med nami, je večina preizkuševalcev mnenja, da bo vse skupaj resnično zaživelo šele s 64-bitno različico Microsoftovih Oken XP. Razvijalcem so bile beta različice že nekaj časa na voljo, zdaj pa si jo lahko prenesejo tudi navadni uporabniki AMD Opterona oziroma Athlona64. Glede na to, da je različica omejena na 360 dni, predvidevamo, da bo končna različica izšla tekom letošnjega leta. V tem času bodo tudi razvijalci imeli čas pripraviti tudi 64-bitne gonilnike. Po poročanju uporabnikov namreč v trenutni različici delujejo le 64-bitni, kar trenutno pomeni marsikatero težavo z združljivostjo starejše strojne opreme.

8 komentarjev

BonziBuddy na sodišču

The Register - Da, našli so se korajžni, ki tožijo izdelovalce oz. tržitelje namiznega hrčka, BonziBuddya.

Verjetno ste že naleteli na kakšno stran, kjer se vam je prikazalo oglaševalsko okno, ki je bilo na moč podobno Windows oknom, ki prikazujejo sistemska sporočila. Tej tehniki se strokovno reče FUI -- Fake User Interface ter je v svetu spletnega oglaševanja zelo uporabljana.

Po besedah tožnikov naj bi podjetje tako z ukano na svojo stran (ki sicer spada med najbolj obiskane na internetu; le zakaj?) privabilo milijone ljudi ter jih s tem zmotilo pri njihovem delu oz. surfanju po .netu [>:D]. BonziBuggy, be gone.

5 komentarjev

Ubijte nepotrebne programčke v ozadju

Jaz - Vir marsikatere težave ali počasnega delovanja Windows so nepotrebni programčki, ki se ob zagonu računalnika samodejno poženejo in nato skriti ponavadi ne počnejo nič uporabnega, ampak celo povzročajo nekompatibilnostne težave in upočasnjevanje stroja. Seznam takšnih nebodijihtreba v Win9x dobimo s pritiskom na Ctrl-Alt-Del, v WinNT/2k/XP pa s Task Managerjem, kjer jih lahko ustavimo. Toda katere je varno odstraniti, ne da bi se zgodilo kaj hudega? Črna lista je objavljena na tej strani, pregledno urejena po abecedi. Da se pa seveda tujki ne bi poganjali vsakič ob ponovnem zagonu Oken, jih je potrebno onemogočiti s programoma MSCONFIG ali, za bolj korajžne, s programom REGEDIT, ki sta v Okna že vgrajena.

1 komentar

Zaščitite svoje slike!

Jaz - Si predstavljate (bognedaj) tale scenarij: uspe vam veliki met in v svoje (nebodijihtreba [:D]) kremplje ulovite fletno punčaro. No, čez nekaj časa ugotovite, da vam je nekdo iz diska "pljunil" sliko, na kateri vi v družbi Manekenke™ na plaži srkate prijetno ohlajeno pivce. Sliko sedaj negodigatreba razkazuje po spletu ter naokoli vašo ljubav razglaša kot svoje dekle in se hvali na vaš račun. Temu boste naredili konec in si iz te strani namestili program Ais watermark protector, ki vam hitro in enostavno doda v sliko viden ali neviden napis (t.i. vodni žig). Tako ni vrag, da bo spomin v obliki digitalne fotografije ostal samo in le vaš [:D].

9 komentarjev