»

Gigabyte najavil novo ploščo

X-Bit Labs - Gigabyte 7VAXP je zagotovo ena najbolj poznanih KT400 plošč (morda zato, ker je bila na tržišču prva, kdo ve [:D]), danes pa je Gigabyte najavil njeno naslednico oz. novo inačico, ki si zasluži novo ime. Imenovala se bo, pretresljivo, GA-7VAXP Ultra, kar nakazuje, da gre v bistvu za izboljšano ter obogateno staro ploščo. Poglejmo si njene karakteristike:
  • VIA KT400 čipovje z VT8235 southbridgem
  • 3 DIMM podnožja s podporo DDR266, DDR333 ter DDR400
  • 5 PCI ter en AGP (8x) slot
  • ATA133 kontroler, RAID ter SATA krmilnika
  • vgrajena 100 megabitna mrežna kartica
  • 6 USB2.0 ter 3 Firewire priključki
  • vgrajena AC'97 zvočna kartica ter
  • podpora za navijanje ter zaščita pred termalnim uničenjem procesorja
Klik!

2 komentarja

Namiznosnik

Slo-Tech - Zadnjič sem na forumu zasledil vprašanje, če je možno zaradi racionalnih razlogov kupiti prenosnik, ki nima baterije. Kako se to splača, je drugo vprašanje, samo kot kaže, menda se.

Na PC Review sem zasledil opis prenosnika, ki pa niti ni to. Namreč, za razliko od pravega prenosnika nima baterije, in procesor in pomnilnik sta namenjena namiznim računalnikom. S tem pridobijo na teži, ker pa nima baterije, je pa tako ali tako vseeno, če ima navadne komponente. Za hlajenje je menda tudi dobro poskrbljeno, prav tako za oči, katerim je namenjen 15" zaslon.

Kot so ugotovili na testu, je ideja zelo dobrodošla za vse, ki želijo imeti poceni "prenosnik", in pri tem ne potrebujejo dela brez priključka za elektriko, kot za razne lan-partye. Če imate veliko časa, poglejte cel članek.

Samo še vedno je občutek, da lahko delaš, ko vsi preklinjajo Eles, enkraten..

2 komentarja

Sony Vaio PCG-GRX570 prenosnik

Hardware Central - Sonyev Vaio PCG-GRX570 prenosnik je nekaj posebnega. Zakaj vprašate? Ker ima največji in najbolj oster prenosniški ekran na trgu - meri 16.1 palcev v diagonalo oziroma kar 1600 x 1200 pixlov. Poleg tega se v njem skriva še Pentium 4 s taktom 1.6GHz, 512 MB DDR SDRAM, 40GB disk, 12x DVD pogon, 16/10/24x CD-RW ter ATIjeva Radeon 7500 grafična kartica z 32MB rama -- in vse skupaj za 2400 ameriških zelencev.

Najbolj všeč jim je bil tako ali tako velik zaslon, kot kiks pa štejejo to, da je prevelik in pretežak za dnevno uporabo.

5 komentarjev

Je Intel megaherčni goljuf?

PC World - AMD navdušenci že dolgo poudarjajo, da Intelovi procesorji pri isti frekvenci delovanja ne zmorejo takega bremena kot AMDjevi. Kot vemo, je AMD svojim procesorjem iz Palomino serije začel celo dodajati znameniti plus k njihovem nazivu. No, nekateri so šli še korak dlje in vložili tožbo proti Intelu, Gatewayu in Hewlett Packardu. Le-ti naj bi jih zavedli v nakup Intelovega P4 procesorja z neresničnimi izjavami o superiornosti P4 procesorja nad P3 in AMD Athlon procesorji. Klik za več informacij.

21 komentarjev

Intel najavil mobilne Pentiume4

The inquirer - Izgleda, da se pri izdelavi mobilnih različic dobro znanega procesorja Pentium4 še celo nekaj premika, saj so The Inquirerjevci našli logotip teh procesorjev, ki ga bo Intel uporabil na svojih nalepkah. Na prvi pogled se logotip ne razlikuje od "starih", ki že dolgo časa krasijo desktop Pentiume4. Dodana mu je samo majhna črka M, ki da vedeti, da procesorji niso običajni, ampak so namenjeni mobilnemu trgu. Po zadnjih podatkih bomo mobilne Pentiume4 videli v prenosnikih že to četrtino, Intel pa naj bi s tem posegom končno poslal tudi mobilne Pentiume III v...

0 komentarjev