»

Dobre izkušnje s Thermaltakeom

Tweaker's Asylum - Na Tweakers Asylum je Hawk-Eye napisal novico o zelo prijetni izkušnji s Thermaltakeom - enim izmed vodilnih proizvajalcev hladilnih reber in ventilatorjev za naše kavne mlinčke.

Avtor novice je kar nekaj časa nazaj namreč kupil BlueOrba ter ga namontiral na grafično kartico. Po nekaj časa mu je ventilator začel nagajati, saj je rožljal in slabo hladil. Zato je poslal e-mail z opisom težave na Thermaltake in upal na odgovor.
Po nekaj dneh je dobil odgovor, naj izpolni obrazec na servisnem oddelku na njihovi spletni strani. Tako je izpolnil kratek obrazec in vse skupaj poslal. Čez nekaj dni pa ga je čakal med pošto popolnoma nov BlueOrb-ov ventilator. Pisec je prav navdušen nad Thermaltakeovim potrošniškim servisom... Je možno da obstajajo tudi tako poštena podjetja?

12 komentarjev

Poplava testov GF4

več strani - O procesorju smo na naši strani napisali že kar prenekatero besedo, če ne v novicah, pa v našem forumu. Če vam še vedno ni jasno, katerega GF4 Titaniuma kupiti ter katerega GF4 MX ne kupiti, si oglejte HardOCPjevo videnje Ti4600 VisionTeka, HotHardware vam pove, kako dotično kartico naviti, medtem ko lahko teste manj sposobnih Geforceov4 MX najdete kar tule, tule ter tule. Ako se vam res ne da iti spat - veselo na branje! :D

0 komentarjev

Titanov hladilnik za grafične kartice

Overclocked Cafe - Najbolj poznan hladilnik za grafične kartice je seveda Blue Orb, vendar to ne pomeni, da zna take hladilnike izdelovati samo Thermaltake. Ne, že dalj časa lahko opazujemo prizadevanja drugih proizvajalcev, kot so na primer Titan in drugi. Ravno slednji je predstavil Titan GPU cooler, ki je (kakor lahko razberemo že iz imena) namenjen hlajenju grafičnim karticam. Vanj je vgrajen 30 mm 5 CFM ventilator, kot opcijo pa so nam Titanovci ponudili tudi priklop hladilnika na molex konektor. GPU cooler je sicer mišljen kot konkurenca Thermaltakovemu Blue Orbu, vendar pa so ga na Overclocked Cafe na žalost primerjali samo s tovarniških hladilnikom, ki pride skupaj z grafično kartico. No ja, kljub temu kiksu si lahko test še vedno preberete in premislite, če je Thermaltaku že padla krona iz glave.

0 komentarjev

Test procesorskih hladilnikov

Slo-Tech - Berem forum ter gledam - vprašanja o nabavki hladilnika za procesor se kar vrstijo. Temu trpljenju sem se odločil narediti konec ter ukazal goorxu, naj spiše test HSF (Heat Sink and Fan) enot za procesorje. Stestiral jih je kar na kile, saj se jih je pod njegovimi rokami znašlo kar dvanajst, podjetij Thermaltake ter Zalman. Test je izjemno zanimiv, saj lahko zveste, kaj je čar novega pahljačastega Zalmana, kakšen hrup spušča Dragon Orb ter ali je nakup Chrome Orba sploh še smiseln. Ogled obvezen! Pa naj še kdo reče, da vas ne razvajamo...

10 komentarjev

Prvi pravi SP2

AnandTech - AnandTech razglaša: Danes je Microsoft naznanil prvo pravo različico Servis Packa II za Microsoft Windows 2000. Če ste brali novice dan ali dva nazaj, je eden od HardOCPjevih uporabnikov imel težke probleme z uporabo tega paketa, saj mu je program izbrisal vse omrežne ter uporabniške nastavitve. Pasje, ni kaj... Ampak, fear not, izšla je finalna inačica. Vunpotegnite jo tule.

10 komentarjev

O hlajenju samem

Mikhailtech - Mikhailtech (huh, prvo Anand, nato Mikhail... Čakamo na Franceljtech ) se je spravil napisati članek o hlajenju računalnika z zrakom. Za mučenika so vzeli lunijevega omiljenca, ohišje Fongkai FK-320 ter vanj vgradili močan napajalnik, vgradili hladilnike za diske, Blue orba ter še veliko ostalih zadevic, ki efektivno mešajo drek v ohišju. Nato je sledila okroglizacija IDE kablov ter namestitev "copper shima", distančnika med procesorjem ter hladilnikom. Dokaj zanimivo.

0 komentarjev

Resna težava z Detonatorji 6.50?

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil, da imajo Detonatorji 6.50 en prav nemaren bug. Stvar še ni potrjena s strani nVidie, ampak je vseeno zelo vredna omembe. Bug naj bi bil tak: Ko se monitor zbudi iz Standby načina, nekako prepiše vrednosti o frekvenci procesorja, ter tako procesor navije do take mere, da se pojavljajo problemi z izrisom slike. O tem problemu sem pobrskal še po HardOCPjevih referencah, 3D Chipsetu. a tam nisem zasledil nič... Ne vem, ali je to samo plod moje debilnosti, ali pa za to govorico ne stoji nič. Po mojem mnenju si nVidia take napake ne bi smela privoščiti. Če je pa stvar resnična ali ne, bo pa pokazal samo čas.

2 komentarja

Socket hladilniki na HardOCP

HardOCP - [H]ardOCPjev Kyle je naredil test danes najaktualnejših Socket hladilnikov. V test sta zajeti dve Alphi, dva Globalwina, tisto popolnoma bakreno čudo, dosti inačic Orba ter še nekaj preostalih hladilnikov. Testiral je na AMDjevi 1.2 GHz beštiji (tokrat je celo NI skuril), ki se je znojila na Soyo K7VTA Pro plošči. Če vam je všeč Kylov stil pisanja in če o nakupu hladilnika takega formata razmišljajte, si stran kar oglejte.

2 komentarja

Kako NE odstranjevati hladilnika z grafikulje

vir: HardOCP
HardOCP - V HardOCPjevem forumu je neki tip objavil svojo izkušnjo z odstranjevanjem hladilnika z grafične kartice. Tipček si je ravno kupil Blue Orba ter ga hotel namontirati na svojo Innovisionovo GeForce2 MX kartico, toda vse ni šlo po načrtih. Čeprav se je ustrezno pripravil (kartico ohladil, zavaroval vezje...), mu je uspelo ODTRGATI čip. Fantje pri Innovisionu so očitno opravili preveč dobro delo z lepljenjem, saj čipa in hladilnika enostavno ni mogoče ločiti. Woah .

7 komentarjev

Novi overclockerski kralj med GeForce2 MX karticami

Jaz - Na Chip.de so testirali Cardexpertovo GeForce2 MX kartico, seveda pa zadeva ne bi bila tako zanimiva, če bi se omejili samo na merjenje hitrosti. Kartico so torej temeljito overclockali in prišli do ugotovitve, da gre za eno izmed najbolj overclockabilnih GF2 MX kartic, saj so hitrost 5.5ns pomnilnika lahko dvignili na kar 250MHz (500MHz DDR). Njihov test (ki je, žal, v Nemščini) si lahko pogledate tukaj. Thnx, NiggerBob!

1 komentar