»

eChallenges e-2005

RIS - Če vas zanima tehnologija, vas bo ta novica razveselila. V Grand hotelu Union v Ljubljani se bo prihodnji teden (od 19. do 21. oktobra) odvijala konferenca o informacijski ter komunikacijski tehnologiji eChallenges e-2005. Sodelovalo bo več kot 43 držav, veliko pozornosti pa bo namenjene Sloveniji, saj bomo prva država, ki omenjeno konferenco gosti, odkar smo se lani pridružili Evropski uniji. Dogodek uživa podporo Evropske komisije, njegov cilj pa je vzpodbuditi razvoj raziskovanja novih tehnologij. Več na domači strani.

2 komentarja

Kaj kupiti?

Hardware Avenue - Na tej strani si lahko preberete, kaj se vam izplača kupiti, če sestavljate nov računalnik. V obzir so vzeti procesorji, pomnilnik, napajalne enote, trdi diski, ekrani, cd/dvd enote in ostale komponente, ki naredijo računalnik to, kar je. Sicer se z njihovo izbiro ne bi popolnoma strinjal, a vseeno zanimivo branje. Da se pa ne boste počutili zapostavljene, vam napovedujem, da boste lahko proti koncu naslednjega tedna brali tudi Slo-Techov vodič po prednovoletnih nakupih, imenovan "Nasveti sibirijskega psihota™" ali "Kaj kupiti pred novim letom?".

2 komentarja

Novi Thermaltakovi hladilniki

Thermaltake - Za Thermaltake bi res lahko rekli, da nikoli ne počiva. Po VolcanoII hladilnikih, ki so navdušili overclockerje, sedaj pripravljajo nove izdelke. Definitivno zelo zanimiv je Chrome Orb z bakreno stično površino.: Mini Copper Orb. Moram priznati, da je to bila kar nekako logična razvojna pot in vprašam se lahko, zakaj za kaj takega niso poskrbeli že prej.
Drugi izdelek je komercialna različica Mini Blue Orba, ki smo ga doslej lahko videli le na Herculesovih grafičnih karticah. Za razliko od dosedanjih Blue Orbov ta malček ne zaseda niti ene PCI reže. Vprašanje je samo, kakšne so njegove hladilne sposobnosti .

0 komentarjev

Nadaljevanje Heat Pipe sage

Bench Test - Tipo z Benchtest je objavil novi članek o svojih poskusih s Heat Pipe tehnologijo hlajenja. V prejšnjem delu je ugotovil, da njegov Heat Pipe ni dovolj za hlajenje overclockanih procesorjev, sedaj pa ga je malce predelal in tako poboljšal hladilno moč. Projekt je označil kot uspešen in se tako približal svojem cilju: popolnoma neslišnem računalu. Na koncu članka omenja, da bo poskusil v hladilnik predelati kar celo ohišje, tako da bo nadaljevanje po vsej verjetnosti zelo zanimivo. ...

0 komentarjev

Izdelava lastnih IDE kablov

HardOCP - Heh, še ena naloga za domače mojstre: izdelava lastnih IDE kablov. Natančna navodila in potek lahko najdete tukaj, zakaj pa bi se kdo dejansko lotil česa takega pa mi ni niti najmanj jasno. Še posebej glede na kompliciranost postopka... Če se vam je izdelava Cat5 kablov zdela zapletena, potem raje sploh ne klikajte na zgornjo povezavo .

2 komentarja

Heat pipe, drugič

Bench Test - Hehe, tip na Benchtest pa res ne počiva. Po prvem projektu, v katerem se je ukvarjal s heatpipe tehnologijo, lahko tukaj dobite njegov drugi poizkus v tej smeri, ki se je izkazal veliko bolje. Hm, me kar ima, da bi se še sam lotil česa takega - njegov cilj je namreč narediti računalnik, ki ne bo potreboval ventilatorjev. Slin!

0 komentarjev