»

Zombiji v San Franciscu

vir: Gizmodo
Gizmodo - Dekleta in fantje z eatbrains.com so predvčerajšnjim v San Franciscu izvedli flash mob (SF Zombie Mob 2007), v okviru katerega so se maskirani v zombije zbrali na trgu Union Square. Od tam so se odpravili v nekatere bližnje trgovine in poslovne prostore, kjer jih je večinoma čakala netolerantna varnostna služba, uspelo pa jim je vstopiti v Apple Store. Tamkajšnji delavci jih niso odganjali,...

38 komentarjev

Mozilla 1.1 -- končna različica

Mozilla.org - Od včeraj dalje je širši javnosti ('nočne verzije' nekako ne moremo smatrati kot take, ne?) na voljo nova verzija Mozille, 1.1. Po mojih izkušnjah po različici 1.1b bi si upal trditi, da prinaša več novega kot marsikatera prejšnja verzija, recimo gumbek za stvarjenje novega zavihka ('tabbed browsing'), izboljšanje shranjevanja strani (ravno nad tem sem danes bentil [>:D]) -- Klik do ostalih novitet. Klik!

Vzporedno s tem je na našem forumu opaziti vedno večje zanimanje ter navdušenje nad tem 'uporniškim' unikatom. Prav zanimivo pa bo -- po mojem mnenju -- videti naslednje, 7. izdaje brskalnikov. Kaj sploh še lahko izboljšajo? (veliko)

5 komentarjev

Mozilla inovira

Slashdot - Po tem, ko je Mozilla med prvimi uvedla uhlje za brskanje in so ji sledili vsi ostali (prvi je bil roko na srce Galeon), so mozilini fantje spet na delu in iščejo nekaj novega. Tokrat so uporabili koncept pie-menus, torej krožne menuje. Njihova prednost je v tem, da so lahko zelo podobni 'mouse gestures' in tako služijo tako neukim uporabnikom, ki gledajo kaj klikajo, kot tudi tistim bolj prekajenim, ki bodo z miško lahko le 'zaokrožili' in računalnik bo že vedel kam pes taco (in človek miško) moli.
Več na splošno o pie-menujih lahko izveste tukaj. Več o mozillini implementaciji pa tukaj

6 komentarjev

Godzilla je lačna.

The Register - Poznate stran Microsith? Precej posrečena stran, ki se dela norca iz dveh zelo prepoznavnih imen, Star Wars ter Microsoft.

Lastnikom blagovne znamke Godzilla pa gre očitno v nos porast '*zilla' strani, zatorej so se spravili na lastnika bloga davezilla, ki poleg samega imena obiskovalce 'zavaja' tudi s samim logom -- iznakaženim zmajem, ki je itak čista kopija japonske domače živalice. Vprašanje pa se ponuja kar samo: Kdaj na vrsto pride Mozilla? Kling! Naslednjič: Slo-Tech toži vse Slo-Owca strani. Stay tuned.

0 komentarjev

Mozilla 0.9.1

Mozilla.org - Izšla je nova Mozilla 0.9.1. Poleg običajnih popravkov so se tokrat še posebej vestno lotili tako imenovanih 'top crush' bugov, odstranili so jih kar 34! Veliko so delali tudi na hitrosti. Zdaj vsaj pod Okni deluje tako imenovan 'turbo' mode, v katerem se Mozilla naloži v ozadju in se potem zažene enako hitro kot bi se IE (to je enako kot počne IE, da folk ne bo več bentil nad hitrostjo).
Aja, poleg tega pa je Primož popravil slo-tech layout, tako da zdaj pravilno deluje tudi v Mozilli (zdaj se da normalno pisat komentarje in novice). Primož je car, majke mi, ...

8 komentarjev

Prvi hibridni virus

ZDNet - V torek se je pojavil prvi računalniški virus, ki lahko okuži računalnike z Windows operacijskim sistemom ali z Linux operacijskim sistemom.
Virus, imenovan tudi "W32.Winux", ni nevaren, vseeno pa predstavlja nek precedens na področju virusov, saj do sedaj še ni bil razvit takšen virus, ki bi lahko bil dejaven hkrati na Windows operacijskem sistemu in na Linuxu.

11 komentarjev