»

DDoS: Razširitev storitev na področje spama

The Register - V zadnjem času smo priča povečanemu številu zavednih spamerjev, ki na vse pretege tožarijo podjetja, ki izdelujejo proizvode, ki očitno uspešno preprečujejo razpečevanje nezaželene pošte.

S tem pa jim odžirajo lep del denarcev -- e-poštno oglaševanje je zaradi nizkih stroškov zelo donosen e-biz -- ki predstavlja dober razlog za uporabo novih metod razpečevanja. Klik!

Tokrat bo govora o uporabi metode, ki je še najbliže znanim DDoS napadom: veliko število računalnikov, ki brez lastnikove vednosti v internetno omrežje razpošilja večje število paketkov (smeti); večje kot je število sodelujočih računal, težje je iskanje odgovornega napadalca, ki pa ga je zaradi uporabljene tehnike že tako ali tako (skoraj) nemogoče odkriti. Sedaj pa si predstavljajte, da se v današnjem trojanskem konju, ki vam ga pošlje punca/fant, poleg orodja za oddaljen nadzor strežniškega računala nahaja tudi preprost e-poštni (SMTP) strežnik. Okužena računala svojo prisotnost javijo ZlobnemuPoštarju™, ta pa jim...

0 komentarjev

Mobilni spam

ZDNet - ZDNet v članku Big fine handed down for mobile spamming poroča, da bo podjetje Moby Monkey kaznovano s 50.000 britanskimi funti kazni. Razlog? Na mobilne telefone so pošiljali SMS spam.

Vendar pozor. Razlog za kazen ni bil spam sam po sebi. Problem je bil ker je Mobilna Opica potrošnike s spamom zavajala. Potrošnike so namreč pozivali naj pokličejo na neko telefonsko številko (kasneje se je izkazalo, da gre za komercialno linijo, ki je potrošnike vsako minuto olajšala za 1,5 funta) in jim potem obljubljali nagrado v višini 500 funtov. Izkazalo pa se je, da v resnici ne gre za nagrado, pač pa za nekakšne popuste, za katere je bilo potrebno izpolnjevati določene pogoje.

Poleg tega se je Mobilna Opica očitno malce zmotila, saj so na neko številko poslali enako sporočilo v 40 kopijah.
Kazen je bila torej izrečena zaradi zavajanja potrošnikov. Kaj pa spam?

George Kidd, direktor ICSTIS (kratica označuje neodvisni komite za nadzor standardov telefonskih informacijskih sistemov), ki je...

0 komentarjev

Spam: tudi v resničnem življenju

Newsfactor - Onim prizadetim, ki nam vsak prejet UCE artikel manjša genitalije, bi znala dejanja Fax.com-a povzročiti takojšno kastracijo.

Podjetje se namreč preživlja s pošiljanjem nenaročenih komercialnih FAX sporočil -- fax uce spam torej :). Za razliko od elektronskih sporočil pa dotična povzročajo veliko večje stroške: papir, toner, vzdrževanje, zasedenost telefonskih linij. V navezi s tremi miljoni dnevno poslanih sporočil, kolikor znaša produktivnost podjetja, pa...

Fax.com se je tako že znašel na zatožni klopi. Zahtevajo 2.2 trilijona dolarjev odškodnine, toženi pa se zgovarja na ustavne pravice. (Pravica povzročati stroške? :]) Klik!

8 komentarjev

Dvolični kot procesor

Vnunet - Saj ne gre verjeti, kako znajo politiki svoje stališče do spama oz. uce-ja spremeniti, ko so pred vrati volitve ter je vsak glas vreden malo bogastvo. Če gre verjeti nekdanjemu Clintonovemu predstavniku za tisk, naj bi se na naslednjih volitvah (kakršnihkoli in katerihkoli že) kar nekaj dirkačov poslužilo oglaševanja svojega imena preko e-maila. Stvar je pač cenejša, če pa prejemnik ne želi več prejemati tovrstnega materiala, zadostuje preprost klik... Ja, potem pa Bill Gates za tekočim trakom zapakira škatlo winsev. Flop!

1 komentar

Zakonska regulacija SPAMA v Sloveniji

Dnevnik - Današnja spletna različica Dnevnika piše o novem zakonu o poštnih storitvah, ki prepoveduje vročitev nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih oglasnih sporočil v predalčnik, če uporabnik to prepove. Kazen za to bo znašala od pol do milijona tolarjev. Vendar pa bo prepoved vročanja takšnih pošiljk veljala samo v primeru, če bo uporabnik na predalček nalepil nalepko, ki jo bo izdala Agencija za telekomunikacije, pričakuje pa se da bo Agencija te nalepke začela izdajati prihodnje leto. Zaradi tega pošiljanje "nezaželenih pošiljk" še ni prepovedano. Kaj torej prinaša nov zakon o poštnih storitvah? Predvsem troje. Kot prvo tim. opt-out načelo. Kot drugo prepoved govori o "oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočilih" (glej 38. člen Zakona o poštnih storitvah), ne pa tudi o anketah, raziskavah ali nekih splošnih obvestilih. Kot tretje pa Jože Fošt iz Pošte Slovenije pravi, da bo Pošta poskusila najti drugačno pot za oglaševanje in sicer direktno pošto. Pošiljali...

6 komentarjev

Spammer toži anti-spammerje

Yahoo News - Hehe, sedaj so tudi Avstralci postali "izvirni", kot so to že Američani. Tako se je nek Avstralec, ki je bil označen kot spammer in zatorej blokiran s strani Anti-spam društva, spravil tožiti oškodovanega, saj naj bi s tem, ko so mu blokirali IP številke, povzročili denarno škodo, sam pa se ima seveda za nekrivega [:D]. Klik!

8 komentarjev

Bavaria pa ni edina s problemi...

Australian IT - ... imajo jih namreč tudi konkurenčni izdelki, Nokiini mobilni telefoni :\ . Finski lesarsko-vulkanizerski-komunikacijski gigant Nokia je priznal, da ima nemalo kupčkov plastike 8210 težavo z zaslonom: ob močni svetlobi ali mrzlih pogojih besedilo preprosto -- izgine. Še bolj hecno je to, da so Avstralci o tem problemu pred časom že poročali, pa je Nokia domneve gladko zavrnila. Jah, pričakovani stroški zamenjav pokvarjenih mobilcev pa po predvidevanjih lahko sežejo do vrednosti 50 milijonov evrov.

2 komentarja