»

Prevetritev na trgu dlančnikov

The Register - Zadnje čase se mi dozdeva, da se v ospredje med podjetji pomika predvsem Dell. Če se spomnite, je eden od redkih, ki beleži tako povečanje prodaje kot dobička, pa še kaj bi se našlo.

Toda veliko ni nikoli dovolj, so rekli vodilni možje pri Dellu, in se odločili, da začnejo s proizvodnjo dlančnikov. To samo po sebi ni tako nenavadno, večji vpliv naj bi to povzročilo na trgu. Kot napoveduje tržna hiša Gartner Dataquest, naj bi Dellov vstop prisilil druge proizvajalce v nižanje cen, prav tako pa naj bi pomen odločilni korak na poti do t.i. Pocket PC-jev.

Članek je tudi krajši statistični povzetek trga dlančnikov. Če vas zanima ... Klik!

0 komentarjev

Hlajenje za vroče poletne dni

System Cooling - Hlajenje računalnika se je iz popolnoma nepomembne stvari v času, ko navijanje računalniških komponent še ni bilo tako zelo popularno tekom navijalske revolucije spremenilo v pravo malo znanost. Vendar pa ali je ukvarjanje s to dejavnostjo res namenjeno le izbrancem? Odličen članek, ki so ga spisali na Systemcooling dokazuje da ne. Članek je v osnovi namenjen manj podučenim in se zares obširno razpiše na temo hlajenja. Je sicer dokaj dolg, vendar sem prepričan, da tistih, ki jih te stvari zanimajo ne bo dolgočasil. Priporočam.

0 komentarjev

Hrup!

Tweak3D - Že res, da so današnji računalniki postali vse bolj zmogljivi, vendar pa tudi zmogljivost zahteva svojo ceno. Med komponente, kjer se zmogljivost drago plača, spadajo procesorji. Tu se zmogljivost ne plača samo v denarju, ampak tudi v hrupu, ki ga proizvajajo zmogljivi ventilatorji, ki so nujno potrebni za vzdrževanje kolikor toliko normalne temperature vedno bolj energetsko požrešnih procesorjev. Za vse tiste, ki enostavno ne morete/znate odmisliti hrupa, ki ga proizvajajo številni ventilatorji v ohišju vašega računalnika, je Tweak3D spisal članek na to temo. Žal članek ne govori o tem, kako utišati računalnik, ki ga trenutno posedujete, ampak samo svetuje, katere komponente morate kupiti, ko se odločate za nov računalnik. In katere komponente so to? Kliknite sem in izvedeli boste.

4 komentarji