»

QuickTimeov čas se je iztekel

Slo-Tech - Nekdaj priljubljeni Applov predvajalnik večpredstavnostnih datotek QuickTime je nenadoma odromal na smetišče zgodovine, ko je najprej Trend Micro opozoril na dve nezakrpani ranljivosti v programu, kasneje pa sta odstranitev programa uporabnikov Windows svetovala še US-CERT in sam Apple.

Povod za to priporočilo sta dve kritični ranljivosti (ZDI-16-241 in ZDI-16-242), na kateri je opozoril Trend Micro in ki ju Apple ne namerava odpraviti. Zaradi tega je ameriški CERT še isti dan objavil priporočilo, naj uporabniki omenjeni program odstranijo. Apple se je odločil, da je QuickTime za Windows preveč luknjičav, da bi ga sploh bilo smiselno še popravljati,...

64 komentarjev

Vojna kodekov

Slashdot - Se sprašujete, kateri video kodek je najprimernejši za domačo uporabo? ExtremeTech je prav za vas izvedel preskus kodekov DivX 5.1.1, Windows Media Video 9, QuickTime 6.5/Sorenson 3 in QuickTime 6.5/MPEG-4. Primerjali so rezultate kodiranja filmov Matrix Reloaded, Monsters, Inc., X2 in Spider-Man. Vas zanima, kdo se je najbolje odrezal?

Seveda se je potrebno vprašati o neodvisnosti raziskave, ki pozabi preveriti kvaliteto čislanega odprtokodnega kodeka XviD ...

8 komentarjev

Slo-Tech s kolesi čez drn in strn

Vsi skupaj

Slo-Tech - Pred točno desetimi dnevi se nas je skupina desetih Slo-Techerjev podila po obrobnih hribih Ljubljane. Strokovno smo ta dogodek poimenovali STZBČDS, a v bistvu je bil izlet le dober izgovor, da nam ni bilo treba celega dneva presedeti pred računalniki in knjigami.

Kako smo se vlekli v klanec in kako valili navzdol, smo dokumentirali. Veliko spominov nam je ostalo v glavah (nekateri so si podatke dobesedno zabili v glave -- srečanja z drevesi), nekaj smo pofotografirali, še več pa s kamero posneli. Rezultat vsega tega pa sta poročilo o dogodku ("Joj, popolnoma sem v maturo padel") in nadmočni filmček, ki ga je za 60 MB. Vsi obvezno na branje/gledanje, drugič pa se nam pridružite v še...

36 komentarjev

Tatov še niso našli

The Register - Gotovo se še spominjate senzacionalne kraje pomnilniških modulov v oktobru iz skladišča v bližini letališča Heathrow. Ker angleške oblasti nepridipravov, ki so se polastili za kar 4.5 milijona funtov dragocenih ploščic, še niso našle, so se odločili za pomoč zaprositi javnost. V Veliki Britaniji je tako razpisana nagrada 100.000 funtov za vsakogar, ki bi lahko s svojimi informaciji pomagal spraviti tatove za zapahe. Če imate slučajno kakšne insajderske informacije, pokličite 0208 897 7412 oziroma anonimno številko 0800 555 111. Klik!

1 komentar

Videoposnetek S-T vikenda v Piranu!

Slo-Tech - Po dveh mesecih in pol smo se, samo za vas, potrudili in sestavili kratko predstavitev Slo-Tech LAN partya v Piranu. Filmčič tehta zajetnih 33 MB, a povem vam, vreden je vašega časa. Dobite ga tukaj. To je zgolj začasno (in počasno), v nekaj dneh bomo video preselili na Slo-Techov strežnik. Če vam strežnik zavrne dostop - ni razloga za paniko, omejen je namreč samo na 3 uporabnike. Potrebujete tudi DivX 5.0.2 kodek, ki ga dobite na tem naslovu. Komentarji zaželjeni. Enjoy! [:D]

P.S.: V pripravi je daljša različica, ki bo izšla na CDju. Za nadaljnje informacije spremljajte Slo-Techove novice.

Dodali smo nov, hitrejši špegu™ (mirror). Veselo na vleko!

11 komentarjev

Še ena modifikacija

PC Paradox - Vse bolj se mi dozdeva, da bomo morali kmalu odpreti "klan lastnikov Chieftec ohišij", saj opažam, da jih imajo že skoraj vsi. Tudi na našem srečanju v Piranu sem lahko videl nekaj lepo zmodificiranih primerkov tega zelo priljubljenega ohišja. Američani tudi niso izjeme ([:D]), saj je avtor pravkar linkanega članka svojega sivega Chiefteca pobarval, vanj vgradil pleksi steklo v levo stranico ter namestil šalterje™ za ventilatorje. Kar lepa modifikacija.

2 komentarja

Piran 2002

Slo-Tech - Do danes se vas je prijavilo 43. Prijavi se!
Torej... v soboto se vidimo v Piranu. Za vse ki so napačno razumeli naše besedilo o Piranu še enkrat: Vstopnine NI! Plačate samo v primeru, da želite spati IN jesti oz. samo jesti.
Kajenje (česarkoli) znotraj šole je strogo prepovedano. Prav tako boste ven letili vsi, ki v Piran nameravate priti pit (vsi vemo kaj). Drugače pa je nagrad veliko in so bogate, zato se splača priti. Prinesite kopalke.

4 komentarji

QuickTime zamuja

Vnunet - Nova verzija Applovega multimedijskega programčka bo zamudila: glavni razlog so nesprejemljivi pogoji nosilca mpeg-4 patenta, ki poleg vložka v višini $1 MIO ter $0.25 po izdelku (kar bi Apple z veseljem plačal) zahteva še plačevanje za vsako uro doljemanja mpeg-4 filmčkov. Pogajanja so tako črni točki, Apple-ovi predstavniki pa ljudstvo naprošajo, naj v znak protesta pišejo na licensing@mpegla.com.

8 komentarjev

Tweakanje UT

Slo-Tech - Danes sem po elektronski pošti dobil slednje pismo:

Zdravo.

Ko sem še imel Voodoo 3, sem v igri Unreal Tournament lahko opazoval prečudovite teksture (detajle), ker je igra tekla na pogonu Glide. Čez čas sem V3 zamenjal z GeForceom 2 GTS 64 MB. Naenkrat so se ti detajli popolnoma izgubili - zbledeli so. Mislil sem, da je UT narejen predvsem za Glide pogon in da je zato tako. Pred nekaj urami se mi je zgodilo nekaj neverjetnega. Zanimale so me UT-jeve konzolne komande. Tako sem našel meni Preferences. Vendar to ne tisti meni Preferences, ki ga najdemo pod Options. V njem sem brskal po nastavitvah za grafiko. Na vsak način sem hotel spremeniti detajle oz. teksture, da bi...

19 komentarjev