»

Safari 4 gre za med

Predstavitev Safarija 4

vir: CNet
CNet - Ta teden je Apple izdal četrto verzijo svojega internetnega brskalnika Safari, ki je na voljo za Windows in Mac. Apple obljublja, da je njegov Nitro najhitrejši pogon za JavaScript, saj naj bi bil 7,8-krat hitrejši od IE8 in 1,5-krat hitrejši od Chroma. Safari 4 prehiti tudi svojo mobilno izvedenko za telefone. Poleg tega je novost izboljšana modularnost, tako da bo odslej bo sesutje nekega vtičnika (plug-in) brskalnik preživel, zapreti bo potrebno le kritični dotatek, ter podpora za avdio in video tage HTML5. Uporabniki so očitno nad novim brskalnikom navdušeni, saj so ga v prvih treh dneh s spleta prenesli v 11 milijonkrat.

46 komentarjev

DivX na konzolah?

Ars Technica - Iz laboratorijev DivX-a, so najavili, da bo Playstation 3 kmalu podpiral DivX video kodek. Podpora naj bi prišla v eni izmed prihajajočih programskih posodobitev. Ker pa PS3 ni edina konzola pod soncem, se marsikdo vpraša, če bo enaka usoda doletela tudi Xbox 360. DivX-ov CEO, Kevin Hell, je odgovoril pritrdilno, vendar ob tem pojasnil, da se o zadevi še pogovarjajo.

Kljub temu lahko glede na načela konkurence sklepamo, da bosta obe konzoli sposobni predvajati piratski kodek.

9 komentarjev

Disk za PS3 kot dodatek - linux prednameščen!

GameSpot - V intervjuju z Impress PC Watch je Ken Kutaragi razkril, da se bo Playstation 3 v trgovinah pojavil brez trdega diska.

Tega bo mogoče kupiti kot dodatek, na katerem bo prednameščen operacijski sistem GNU/Linux. Glede na tehnične lastnosti (razen rama) bo PS3 tako v hipu postal superračunalnik [>:D].

Playstation 3 bo tako najbrž prvi računalnik za domačo rabo, ki ga bodo poganjali procesorji Cell. PCji, nasvidenje!

58 komentarjev

Playstation 3 šele 2006?

X-Bit Labs -

Izid tretjega Sonyjevega Playstationa še vedno ni jasno postavljen, zato se občasno sproži nov val špekulacij o datumu izida. Pri založniku iger Electronic Arts so na konferenci predstavili svoja pričakovanja, da bo Microsoft izdal svoj Xbox 2 v drugi polovici prihodnjega leta, Sony pa še pol leta kasneje -- do sredine 2006. Na Gamesindustry.biz menijo, da bo Xbox 2 nared do prihodnjih poletnih dopustov, Sony pa bo sledil šest mesecev kasneje.

Playstation 3 bo temeljil na vrsti povsem novih tehnologij, naprimer procesorjih Cell, popolnoma novem grafičnem čipu, Rambusovem XDR DRAM pomnilniku, podpiral pa bo tudi Blu-Ray. Dodatne informacije lahko neposredno od Sonyja pričakujemo zadnjega marca 2005 na uradnem razkritju na Japonskem. Več o tem.

3 komentarji

PlayStation 3 maja 2005

BBC -

Na britanskem BBC poročajo, da bomo tretjo inkarnacijo plejstejšna dočakali maja prihodnje leto. Če bo šlo vse po sreči, ga bo Sony predstavil v Las Vegasu na E3. Bodite pozorni na besedico predstavil, saj se Sony spretno izmika vprašanju, kdaj ga bomo lahko kupili tudi navadni smrtniki.

Sony seveda lahko le upa, da bo tudi PlayStation 3 požel takšen uspeh kot njegov predhodnik, ki ima že več kot 70 milijonov kupcev. To jim je uspelo, ker so ga poslali na trg pred konkurentoma Microsoftom in Nintendom, ki iste napake ne namerava ponoviti. Nintendov Revolution naj bi bil prav tako nared do maja, gotovo pa bo tudi Microsoft pazil, kdaj bo na trg poslal XboX 2. Več o tem.

7 komentarjev

Več podatkov o Playstation 3

SiliconValley.com - Danes nimam ravno veliko časa, zato se bom osredotočil predvsem na novice in vam prizanesel z raznimi testi:
O bodočem Playstationu 3 sem pred kratkim že poročal, a takrat na žalost še ni bilo dovolj podatkov o tem, kdaj naj bi konzolo sploh ugledali. Na Silicon Valley nudijo nekaj več informacij. Po novejših podatkih naj bi bil Playstation 3 nared tam nekje v letu 2005. Vseboval naj bi procesor, ki bo kar 200-krat hitrejši od današnjih računalnikov (OK, za moje pojme malce pretirano), poleg tega pa naj bi ponujal tudi možnost igranja preko hitrih internetnih povezav. Projekt naj bi Sony stal kar 400 milijonov $, govori pa se, da naj bi Sony čipe prodajal tudi drugim podjetjem. Seveda pa tudi konkurenca ne počiva in Microsoft že razmišlja o Xbox 2, na naslednika pa najbrž mislijo tudi pri Nintendu. O Xbox 2 je na internetu kar nekaj razprav, ki pa večinoma temeljijo na govoricah in jih ne mislim objavljati. Če vas zanimajo, jih boste zagotovo našli na The Inquirerju. Več o bodočem...

0 komentarjev

Xbox 2

The Register - Če gre verjeti PC Format-u ter The Register-u, Microsoft pripravlja naslednika prihajajoče konzole, kodno imenovanega 'HomeStation'.

Xbox 2 naj bi bolj kot na igrah gradil na sicer manj interaktivni vsebini, multimediji. Po široki pipici bi vlekel video in glasbo, jih po potrebi presnel na disk (deloval naj bi tudi kot digitalni VCR), kjer bi po novem domovala tudi 'prirejena' Okna. Microsoft je plane o tako imenovanih 'desktop box'-ih že imel, prav tako Sony s svojim PlayStation-om 2, vendar je slednjega omejil predvsem počasen razvoj širokopasovnih spletnih povezav. Klik!

Hvala pisunskemu kolegu Slycerju!

11 komentarjev