»

Zmaj versus Vlomivec/Vogenj

Vnunet - 'Banyru', kar naj bi pomenilo 'zmaj čuvaj', je $16.000 vredna kovinska pošast v imitaciji 1 metra dolgega, 80 cm visokega, 70 cm širokega ter kar 40 kilogramov težkega psa. Monstrum, ki tehta skoraj toliko kot jaz [>:D], lahko deluje kot detektor dima in vlomilcev ter o tem obvesti svoje lastnike preko mobilnega telefona. Prav tako zmore oponašati pravo domačo žival'co ter ubogati na najpreprostejše ukaze (torej zmore več kot mi Pisuni). Hov!

Zanimive so tudi ostale lastnosti, recimo največja hitrost premikanja celih 15 metrov na -- minuto. Premagovati zna celo stopnice višine 15 cm (...) ter prestopati 10-centimetrske luknje. Vsekakor stvaritev, ki bo zagotovo pregnala vsiljivce iz vašega domicila.

Če ne s hitrostjo, pa z izgledom. Ostali bomo še naprej uporabljali natreniranega Sergia.

6 komentarjev

Breadbox computer

Silent PC Review - Spet je nedelja, in kot ponavadi, so vse strani "mrtve". Kot ponavadi, je nedelja zvečer dober čas, da dobite na ogled kakšno zanimivo modifikacijo.

Tale današnja se sicer ponaša že z zavidljivo starostjo par dni, samo je vseeno vredna ogleda. Avtor je v Ikei našel primerno škatlo lepe zunanjosti, in lahko si mislite, kaj je sledilo. Translacija računalnika v škatlo.

Včeraj smo poročali o kači v računalniku. Danes o računalniku v škatli za kruh. Bo naslednja kača v škatli za kruh?

2 komentarja

UMG se pridruži spletnoizmenjevalnemu mehanizmu

Australian IT - Kakopak, ne upajte ne zastonjsko glasbo [:'(]. UMG, eden večjih založnikov se je namreč odločil, da svojo glasbo ponudi 'naročnikom' proti mesečnemu pavšalu 10 do 15 Vašingtončkov™. UMG naj bi zaenkrat to prodajno pot zgolj preizkušal, za nadaljne korake pa se bodo odločili na podlagi rezultatov. Kling!

Žal pa pri tem ne gre za top-selling, ampak slabše prodajane naslove. Hmm, a kar iščejo statistične dokaze, da tovrstna prodaja ni rentabilna? No, bolj razveseljivo je drugo dejstvo: kupec pridobi enake lastninske pravice, kot če bi nabavil CD. Torej, zapek (ne neskončno, Janezek) varnostnih kopij legalen [:D].

0 komentarjev

Zanimive modifikacije napajalnikov

News.com - Najprej ena modifikacija, ki jo mislim tudi sam v bližnji prihodnosti izvesti. Namesto grdega, sivega in precej neoptimalnega kosa kovine, ki prekriva drobovje napajalnika je nekdo na RadiativeNZ dobesedno preoblekel svoj napajalnik v kovinsko mrežo. Zadeva se mora obnesti dobro, saj sedaj ni več problemov s preslabim pretokom zraka preko pasivnih hladilnikov. Pa še izgleda izjemno lepo. Slikica:
Naslednja zadeva pa je poganjanje vašega PSUja brez glasnega ventilatorja. Sicer članek ni vodič, kako bi lahko odstranili ventilator in dovolj dobro shladili vse skupaj, da ne bi prišlo do pregretja. V bistvu je članek bolj raziskava, različnih načinov pretoka zraka preko hladilnikov v...

3 komentarji

Anatomija ventilatorja

Extreme Cooling - Za konec pa še malce bolj zabavna tema, ki bo gotovo sedla vsem tistim, ki radi sesujejo in odprejo vse, kar se premika, brni ali kaže kakšne druge znake življenja. Neki zanesenjak se je namreč odločil, da vesoljnemu ljudstvu pokaže, kako izgledajo ventilatorji v notranjosti. Če ste torej tech freak in vas zanima, kako stvari izgledajo pod črno plastiko, a se vam ne zdi vredno vlagati energije v naporno odpiranje ventilatorja, potem ne kaže drugega, kot da se odpravite na to stran. Pa veliko užitkov, pri duhovnem hranjenju [:D].

4 komentarji

Še ena zanimiva modifikacija

vir: Pheaton
Pheaton - Tale modifikacija prihaja iz iste strani in je tudi nekaj posebnega, zato sem se odločil, da jo obravnavam posebej. Modifikator je za razliko od prejšnjega tipa uporabil malce bolj umirjeno modificiranje, saj svojega ohišja ni odel v rdeče barve in simbole "srp+kladivo", ampak v les. Kot lahko vidite na sliki je končni izdelek zelo lep in je navdušil do te mere, da so ga proglasili za modifikacijo meseca.

1 komentar

Zelo zanimiva modifikacija

vir: Pheaton
Pheaton - Modifikacije so na Slo-techu na žalost postale redka ptica selivka (vsaj v novicah), kar pa pisuni v bodoče hočemo spremeniti, saj na internetu dobesedno mrgoli raznoraznih modifikacij, med katerimi se najdejo tudi pravi oblikovalski biseri. Enega izmed teh biserov si lahko ogledate tukaj. Modifikator se je namreč odločil, da bo svoje ohišje predelal v čisto pravega nosilca sovjetskih simbolov, končni izdelek pa je na ocenjevalce naredil tak vtis, da je celo zmagal na...

0 komentarjev

Kako narediti svojo domačo stran z uporabo HTML kode?

Slo-Tech - Zagotovo je marsikdo med vami z željo naučiti se izdelave spletnih strani ne le z enostavnimi programi, katerih končni izdelek je razmeroma grda stran, ampak tako, malce drugače, malo bolj zahtevno - z uporabo HTML kode. Obstajajo tudi zelo kvalitetni programi, katerih končnih izdelek ni tako grda stran, je pa znanje html jezika v njih tako ali tako že kar nujno.

Med brskanjem po spletu pa sem naletel na stran, kjer se je avtor potrudil in temo, kako izdelati svojo spletno stran z uporabo HTMLja, lepo razložil po korakih. Kar je še lepše pa je to, da je stran v slovenščini, zato vsi ki ste željni znanja, brž sem!

4 komentarji

Sistemi za socialce

AnandTech - Ko kdaj pa kdaj zaidem na naš prelepi Forum, kjer sem bil nekoč kar precej reden gost, danes pa sem tam postal redka ptica selivka, velikokrat uzrem razne prošnje v stilu "kakšen računalnik naj kupim?". Takim zahtevam je težko ugoditi, saj vsak forumaš predlaga drugačen sistem. Vse skupaj se zaplete, ko pridemo do različnih cenovnih razredov. Kaj nam ostane še poleg forumašev? Anandtech, kjer so napisali članek o sestavljanju "value" sistema. Sisteme so razdelili v tri razrede - pisarniškega (SOHO), igričarskega in profesionalnega. Če torej kupujete nov računalnik in nebi radi zavalili zanj gore denarja, ter iščete nasvet kakšen računalnik naj kupite, potem bo ta članek kar pravšnji za vas. Samo ne ozirajte se preveč na cene, ker niso več pravilne, saj je članek star že skoraj mesec dni (je pač prišel pod roke).
Tako, za danes bo dovolj. Jutri pričakujte več novic. ...

1 komentar

Zaščita CD-jev pohekana

Slo-Tech - Uf, zadnje čase se opiram samo še na naše zveste bralce, ki nam na vsake toliko časa pošljejo kakšen prispevek, ki ga pisuni potem integriramo v Slo-Techovo bazo podatkov. Da ne boste rekli, da se samo švercam, sem se odločil, da za jutri pripravim malo goro novic, pa naj se zgodi kar se hoče. No, tukaj imate Tomijevo novico, ki je že tako ali tako dovolj dobra, da je ne bom popravljal. Aja, thanx Tomi .

Zadnjič sem poročal o tem, kako je Sony razvil zaščito audio CD-jev pred kopiranjem. Kot je rekel slycer, ta zadeva ne bo dolgo zdržala, kar se je tudi potrdilo. Vendar za razrešitev "problema" ni bilo treba čakata na nov sofver, ampak naj bi jo ponujal kar CloneCD oziroma tehnologija RAW, ki pa jo podpira večina današnjih pekačev. Več o tem tukaj

0 komentarjev

Modifikacija

Overclockers Australia - Videli smo že ogromno modifikacij, take pa so malo bolj redke. Za kaj gre? Modifikatorju se gotovo ni dalo izdelovati novega ohišja (ali pa na tržišču ni našel primernega ), zato se je odločil, da skupaj zlepi kar dva. No ja, estetsko malce ponesrečena, vendar prostorsko dobra rešitev. Rezultat modifikatorjevega ustvarnjanja si lahko ogledate tukaj.

5 komentarjev