»

E3 v fizični obliki očitno tudi letos odpade

E3 2017

vir: Wikipedia
VGC - Iz dokumentacije losangeleške komisije za konvencije in turizem je razvidno, da je letošnji Electronic Entertainment Expo, vsaj v obliki živega semnja z obiskovalci, odpovedan. Organizator, Electronic Software Association (ESA) je še pred tedni načrtoval tridnevni dogodek, in sicer med 15. in 17. junijem, vsaj deloma v živo. Kot so zapisali, z željo, da ponovno pod eno samo streho združijo vse zanimive napovedi sveta elektronske zabave. Prej omenjeni dokument zdaj navaja, da bodo organizatorji prostor namenjen sejmu, Los Angeles Convention Centre, morda uporabili za oddajanje prenosov v živo ter poskušali pridobiti licenci za leti 2022 in 2023.

Iz ESA so na poizvedbe odgovorili, da bodo podrobnosti letošnjega sejma razkrili v kratkem, da imajo krasne razgovore z založniki in razvijalci, da pa ne morejo potrditi, katera imena sveta iger se bodo dogodka tudi zares udeležila.

E3 je nazadnje v vsem sijaju potekal leta 2019, lani je bil odpovedan zaradi razmaha pandemije COVID-19,...

0 komentarjev

Activision mnenja, da sta Rovio in Zynga močno precenjena

TechCrunch - Mobilna senzacija Angry Birds in Facebook time killer Farmville sta svojima avtorjema konkretno napolnila denarnice in zvišala aspiracije. Zynga se že pripravlja na enomilijardno izdajo delnic za skupaj 10% vrednosti podjetja (med 10-20 miljardami), Rovio pa se ceni na "več milijard" in trenutno zaključuje zaprto dokapitalizacijo po valuaciji 1.2 miljarde.

To postavlja uveljavljene velike založnike pred nenavadno situacijo. Že zaradi vsega denarja, ki se obrne okoli teh iger (zlasti in-app purchasi), bi radi bili zraven. A njihov poslovni model ni nagnjen k tveganju in inoviranju, prej vsakoletnemu štancanju nove različice prejšnjega naslova, s podobno obsežnim changelogom, kot ga...

5 komentarjev

Video oglasi v revijah

Slo-Tech - Kot kaže se nam obeta oglaševalska revolucija, vsaj v tiskanih medijih. Zanje po novem očitno ni več omejitve, ki bi dovoljevala le nepremične slikovne vsebine. Oglas v gibljivi sliki bodo bralci v tiskanem mediju prvič ugledali 18. septembra v izdaji Entertainment Weekly, ameriški reviji, ki poroča o dogodkih, povezanih s televizijo, filmom, gledališčem, glasbo in knjigami. Živi bodo oglasi za oddaje na televizijski postaji CBS ter za dobro znano pijačo Pepsi.

zaslone, na katerih se bodo oglasi predvajali, bo dobavila družba Americhip, ki ima bazo v Los Angelesu. Zasloni bodo debeli le 2,7 mm in bodo imeli že vgrajeno baterijo, ki bo zadostovala za 40 minut predvajanja oglasa. Da oglasi ne bodo za zgolj enkratno uporabo bo poskrbela USB povezava, prek katere se bo baterija ponovno napolnila. Obenem se bo predvajanje oglasa začelo šele, ko bo bralec odprl stran, na kateri se bo oglas nahajal. Ker takšne novotarije seveda niso poceni, jih bodo žal deležni le bralci v Los Angelesu...

42 komentarjev

Id Software odslej bratje Bethesde

ID Software

Joker - Stvaritelji Dooma in ostalih legend nič več ne bodo samostojen studio, saj so skočili v naročje založniške tvrdke ZeniMax Media.

Za slednjo večina od vas bržda še ni slišala, bo pa vse bolj jasno, če navržemo, da je med drugim lastnik Bethesde Softworksa, avtorjev The Elder Scrolls serije in Fallouta 3. Carmacka in kompanijo je do te poteze pripravilo predvsem dejstvo, da imajo veliki založniki, s katerimi so doslej sodelovali, svoje notranje studije, pri katerih imajo v lasti vso vsebino in so zato v času recesije in rasti stroškov razvoja iger manj navdušeni nad podpiranjem zunanjih...

23 komentarjev

Standard SATA 3.0 končno dorečen

X-Bit Labs - Serial ATA International Organization (SATA-IO) je včeraj oznanila, da so sprejeli specifikacije za SATA 3.0, ki v primerjavi s starejšo verzijo podvojuje prepustnost. Tako bo največja dosegljiva hitrost 6 Gb/s, dodane pa so še funkcije NCQ (Native Command Queuing) za hkratni prenos podatkov požrešnim aplikacijam za avdio in video, boljše upravljanje z energijo in skladnost s standardom INCITS ATA8-ACS. Standardizirali so tudi nove priključke LIF za priklop 1,8-palčnih naprav na vedno manjše prenosnike. SATA 3.0 je seveda v celoti združljiva s prejšnjimi inačicami, tako da bo delovala tudi stara strojna oprema.

17 komentarjev

Doom 4 uradno najavljen

Slo-Tech - id Software, podjetje, znano po izrednih serijah iger Doom in Quake, je na svoji strani uradno najavilo razvoj četrte različice igre Doom. Po nekaterih špekulacijah sodeč, bo igra, seveda poleg za PC platformo, na voljo tudi za Xbox 360 in PS3.

Glede na to, da so fantje še na začetku, ni mogoče prav resno govoriti o izidu igre, je pa prej kot v treh letih skoraj zagotovo ne bomo pognali. Prav za razvoj te igre so razpisali tudi večje število delovnih mest.

16 komentarjev

Doom III prihaja!

Slashdot - Poročali smo, da bo Doom III prispel na prodajne police 3. avgusta, pa nam nejeverni Tomaži niso hoteli verjeti. Slashdot se strinja, da bo avgusta Doom III res izšel. Tu si lahko preberete, da je Doom III sprogramiran in da se sedaj začenja proces proizvodnje (tiskanje CD-jev), kar pomeni, da ga lahko pričakujemo v avgustu. Ameriški trgovci bodo lahko začeli prodajati 3. avgusta minuto čez polnoč, uradni datum za ameriški trg pa je 5. avgust. Na Stari celini ga bodo dobili prvi najverjetneje Britanci okrog 6. avgusta, drugje pa zaradi lokalizacije okrog 13. avgusta. Končno!

66 komentarjev

Kdo je izpustil Doom III ?

The inquirer - Če spremljate naš forum, veste, da se je v zadnjem času razvila obsežna debeta okoli novega Dooma.

O tem, kako je igranje sploh mogoče in kako je z legalnostjo, se tu ne bom ukvarjal, bolj se mi zdi zanimiva novica, ki sem jo našel na Inquirerju. Ta se namreč ukvarja z dilemo, kako je sploh Doom III, ki naj na police ne bi bilo še nekaj časa, sploh prišel na splet. Kot kaže, je glavni osumljenec Ati. Kako se je zgodba zapletla, in kaj vse to lahko pomeni za vpletene, pa si poglejte tukaj.

20 komentarjev

XML: Standardi in pisarne

The Register - Zagovornikom prostega programovja -- pa ne le tem -- gre zaprtost Microsoftovih "office" formatov zapisa zelo na ledvici(/o). Namreč, danes je zelo malo ne-Microsoftovih programov, ki bi bili sposobni dokaj pravilno prikazati recimo Word dokument. No, prvi tak uspešnejši je verjetno OpenOffice (1), a kljub temu ne predstavlja enakovrednega substituta. <Klik!>

Predvsem skupnost uporabnikov Linuxa ter MS-jevi konkurentje -- s SUN-om na čelu -- pa že lep čas poudarjajo pomembnost standardizacije formata zapisa, ki naj temelji na XML-u. Pri tem pa so oznanili, da že kar nekaj časa 'izumljajo' ustrezen zapis, za katerega bi bilo zelo lepo, če bi ga uporabil tudi MS. No, tudi ta se 'seli' na zapis XML ... edino vprašanje pa je, čigav xml...

Zakaj bi pa ga, če mu ni treba?

1 komentar

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja

The Renewed Beauty Of Slo-Tech's Design

Slo-Tech - As I am wishing you a beautiful morning of the first April day, I am also here to tell you an orgasmically enthusiasting news, you all will be affected from. My name is Vivian Banks, I come from Los Angeles, CA and from today onwards I am the newly appointed editor in chief of the cutest Slovenian site, Slo-Tech. I am sorry for not mastering Slovene, but I can promise to the name of my favourite goddess, Pandora, that I shall learn it by the end of this year. Dobro jutro! 0:) So that you shall remain untroubled with my english cuteness, I have appointed two very cute translators, who are originally from Zagreb, but master your language. At least so they say. So, I hope you shall enjoy your beautiful stay as I shall try to lead this site into extasy.
----
Međtem ko vam želim prećudovito jutro prvog aprilskog dne, jaz sam tudi tukaj da vam povedam eno orgazmično entuziatično novico, od koje boste vsi afektani. Moje ime je Vivian Banks in prihajam iz Los Angelesa iz Kalifornije. Sem...

71 komentarjev

Microsoftova podpora strežniškim produktom

ComputerWorld - Redmondčani trenutno podpirajo tri svoje strežniške sisteme: Windows 3.5x, Windows NT 4.0 in Windows 2000. Da bodo podporo verziji 3.5x ukinili konec tega leta, se je vedelo, so pa oznanili 'deadline' za leta 96 izšlo verzijo 4.

Zastonjska podpora bo na voljo do začetka leta 2003, od takrat pa do začetka 2004 bo na voljo zgolj še plačniška podpora. Microsoft je na to temo odprl tudi novo FAQ sekcijo.

0 komentarjev

Amazon bo prodajal tudi PC-je

The Register - Iz Amazon.com-a so oznanili, da bodo začeli prodajati tudi osebne računalnike. Za to potezo so se odločili, da bi končno zlezli iz rdečih številk ob koncu tega leta.
Osebne računalnike bodo začeli prodajati jeseni, čeprav natančnega datuma niso izdali. Znano še tudi ni, natančno katere proizvode in od katerih proizvajalcev bodo prodajali. Produkte pa bodo kupcem poslali direktno prodajalci.

0 komentarjev

Yamaha CRW2200 - 20/10/40

CDR-Info - Yamaha je napovedala predstavitev novega pekača, ki bo zmožen CDje zapeči pri 20× hitrosti. Predstavitev je napovedana za CeBit 2001 v Hanovru. Nova Yamaha podpira SafeBurn, Yamahino različico BurnProofa. Napovedana je v petih različicah. Vgradni ATAPI in SCSI-3 različici ter zunanje SCSI-3, USB 2.0 in FireWire (IEEE1394) različice. Malo daljšo predstavitev si lahko preberete tukaj.

4 komentarji