»

Raziskovalci uspešno napadli bančne kartice s čipom

Schneier.com - Raziskovalci Cambridge University (Saar Drimer, Steven J. Murdoch in znani profesor Ross Anderson) so ugotovili, da dve znani napravi za plačevanje s pametnimi bančnimi karticami (tim PIN Entry Device) Ingenico i3300 in Dione Xtreme ne omogočata zadostne zaščite bančnih kartic z čipom.

Problem je v tem, da transakcija med bančno kartico z čipom in napravo za vnos PIN kode ni šifrirana. To omogoča prestrezanje komunikacije, na podlagi česar napadalec lahko izdela kopijo kartice (na magnetni kartici). Kljub temu, da naprave za vnos PIN kode ne onemogočajo takšnega prestrezanja, so bile certificirane in se še vedno uporabljajo. Oprema za napad stane le nekaj sto britanskih funtov, izvesti pa ga je mogoče na razmeroma enostaven način.

Kljub temu, da naj bi nove kartice za avtentikacijo transakcije uporabljale tehnologijo iCVV (ki izvaja avtentikacijo plačila s pomočjo digitalnega certifikata v čipu kartice), tudi novejše kartice (v Britaniji izdane februarja letos) še vedno...

4 komentarji

Konec gesel

Bink.nu - Microsoft je na CeBITu objavil, da se pripravlja, da bo v prihajajočih oknih, s kodnim imenom Longhorn, preverjanje pristnosti uporabnika s pomočjo gesel opustil ter nadomestil s pametnimi karticami. Razlog za to naj bile predvsem odločitve nekaterih bank, da ne bodo ponujale spletnih storitev za njihove stranke, če ne bodo ti uporabniki resnično tisti, za katere se predstavljajo.

Pametne kartice omogočajo shranjevanje kompleksnejših, ter predvsem daljših gesel, kar zvišuje nivo varnosti. Daljše geslo pomeni, da mora zlobni uporabnik porabiti znatno več časa, da odkrije vaše geslo, kar je pri hitrosti današnjih osebnih računalnikov praktično nemogoče.

49 komentarjev

Bo Microsoft izdelal nadomestek za Flash?

InternetNews -

InternetNews poroča, da pri Microsoftu razvijajo nadomestek za Flash animacije, ki naj bi bil integriran v .NET okolje in uporabljal strojno podporo za pohitritev grafike. Pri Macromedii zaenkrat še niso odgovorili na to.

Kaj pa bo, pa dejansko ne ve nihče. Razvijalci so projekt, ki sicer nosi ime Sparkle, "ljubkovalno" poimenovali Flashkiller. Na zadnji predstavitvi Longhorna sicer tega dodatka še ni bilo videti, ampak precej novosti v Longhornu napoveduje, da Microsoft posveča vedno več pozornosti orodjem za pripravo vektorske 3D grafike, tako v računalnikih, kot tudi v drugih napravah. Več o tem.

6 komentarjev

Nekaj novic iz sveta odprte kode

PC Linux Online - Izšla je nova stabilna različica OpenOffice.org 1.0. Različica 1.0.3 vsebuje nove popravke in zelo majhne izboljšave. Novih funkcij ni, zato tisti, ki želite podporo PDF, SWF, RTL (right-to-left) in CTL, namestite OpenOffice.org 1.1beta. Čakamo na poslovenjeno izdajo.

Izšel je Mandrake Linux 9.1 "Bamboo" za procesorje PPC. Nova različica prinaša vse novosti Mandrake 9.1. Klik!

Ne boste verjeli, toda Microsoft se je odločil, da bo proizvajalcem ponudil dostop do skoraj celotne izvorne kode operacijskega sistema Windows CE za PDA in podobne naprave. Klik!

Na voljo je nova razvojna različica namiznega okolja GNOME 2.3.0 "Mighty Atom". Več o tem in Dolteg.

1 komentar

Za študentski žep

Infosync - Sony je predstavil nov PDA, ki je za 13 % manjši od standardnih dlančnikov (T-serija). Ima visokoločljivostni (320x320 pik!) črno-bel ekran, 8 megabajtov pomnilnika, uporablja pa operacijski sistem PalmOS 4.1. Za energijo skrbita 2 standardni AAA bateriji, ki se jih lahko dobi v skoraj vsaki trgovini, baterije s polnilcem lahko tudi napolnimo. Uporaben je tudi navigator...

11 komentarjev

Dva v enem: 3G telefon in PDA

Cellular News - DoCoMo je združil 3G telefon in dlančnik -- tako je nastal FOMA SH2101V, ki ima vgrajeno kamero in nam omogoča realnočasovno sestankovanje [:P]. Premore prikaz 262.144 barv, ima pa 3,5 inčni zaslon. Podatke lahko sprejema s hitrostjo do 384 kbps, pošilja pa s hitrostjo 64 kbps. Podpira seveda vse novejše tehnologije, kot so i-mode, gledanje filmov, poslušanje glasbe in drugo. Klik! Prodajalci ga bodo na trg poslali 16. julija 2002, cena pa še ni znana.

0 komentarjev

400 MHz Xscale PDA

Silicon - Ja, specifikacije so res dih-jemajoče, saj je Intel pač moral poskrbeti za dobršno mero navdušenosti nad svojim novim procesorjem za ŽePCnike™. Kar dvesto megahercev, temelječih na arhitekturi ARM, pri tem, da odda polovico toplote v primerjavi s frekvenčnim ekvivalentom v inkarnaciji trenutnih StrongARM procesorjev. Intel trdi, da bo s svojo novo družino procesorjev dosegal za dlančnike kar vrtoglave hitrosti 400 MHz, in to s smešno majhno porabo elektrike. Kje se torej zatakne v tej pravljici? V optimizaciji programov ter operacijskih sistemov za Xscale. Težava je v tem, da Microsoft svojega operacijskega sistema za dlančnike, Windows CE 3.0, ne namerava optimalizirati za Xscale, kar posledično pomeni tudi, da se razvijalci programske opreme ne morejo odločiti za programiranje programov za obe "platformi". Tudi prihajajoči Microsoftov OS, CE.Net imenovan, naj te podpore še ne bi vseboval. Kaj potem? Vsi upi kažejo na Linux. V branje....

1 komentar

PDA ki bere magnetne kartice?

Buy Korea21 - Ja, Korejci so se spomnili naresti tudi dodatek za PDA - takega, ki bere magnetne kartice. Morda boste potrebovali sliko, da si boste to predstavljali: To čudo je torej nekakšen podstavek, na katerega položimo dlačnik. Potem nam PDA lahko bere magnetne kartice in celo tiska. Kot sem z njihove strani razumel, je produkt WSC-M30 namenjen predvsem Compaqovim IPAQom. Zanimivo je tudi to, da lahko s pomočjo tega dodatka na dlančnik priklopimo brezžično omrežno kartico ali ostale podobne stvari...

2 komentarja