»

Transcend ponudil novi USB gizmo - T.sonic 310

Digit Life - Podjetje Transcend je izdalo nov MP3 predvajalnik, ki je hkrati Flash pogon in ponuja mnogo bolj ali manj uporabnih funkcij (vgrajen USB vtič, izboljšan vmesnik TouchPad, podpora dvema glasbenima formatoma ter možnost zaščite podatkov). Na voljo so različice s 512 MB in 1 GB spomina.

MP3 igrača ne ponuja LCD zaslona za prikaz pesmi, zato ga lahko po enem polnjenju baterije uporabljamo do 18 ur. Izdelek je že na voljo v tujini, zanj pa boste preračunano odšteli približno 28 tisoč tolarjev. Če vas predvajalnik zanima, si oglejte vse podrobnosti na uradni strani.

12 komentarjev

XGI z dobičkom v treh letih

X-Bit Labs - Kot se verjetno še spomnite, je SiS konec marca ustanovil novo podjetje, ki se bo ukvarjalo z razvojem Xabre grafičnih kartic -- poimenoval ga je Xabre Graphics Corporation. Sedaj so podrobneje prikazali svojo strategijo, v kateri poudarjajo, da XGI ne namerava konkurirati ATI-ju in nVidii, temveč se bodo usmerili v nove vode. Predsednik XGI, Chris Lin, je dejal, da upajo in načrtujejo, da bo v roku treh let podjetje postalo dobičkonosno. Poudaril je še, da je bil nakup Tridenta dobra poslovna poteza in da kanijo obdržati vse Tridentove blagovne znamke in izdelke. Kakorkoli že, strokovnjaki opozarjajo, da so te izjave hudo optimistične, saj je bil Xabre doslej slabo prodajan, imajo pa dobro podlago v Tridentovih produktih, ki so bili nekoč že slavni. Več o tem.

1 komentar

SiS Xabre 600

Hexus - Nova iznajdba podjetja SiS je gotovo ena izmed najbolj vročih tem teh dni, saj skoraj ni strani, na kateri grafikulja ne bi bila vsaj omenjena. Na Hexus pa so spisali pravi članek o novem SiSovem paradnem konju, ki ima odlično razmerje kakovost/cena. Sam procesor je grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kar je velik plus za grafično kartico. Velika pomanjkljivost tega testa pa je v tem, da je bila Xabre 600 primerjana le s Xabre 400, kar nam ne da ravno najboljšega pogleda na položaj kartice med konkurenco. A vseeno, klik!

0 komentarjev

Xabre600

X-Bit Labs - Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) je včeraj predstavil zadnjega predstavnika Xabre grafičnih procesorjev, Xabre600 izvedenko. Zgrajena je v 0.13 mikronski tehnologiji, procesor ter pomnilnik pa tečeta na vrtoglavih 300 MHz (z DDR torej 600 MHz pomnilnik). Po zagotovilih SiSa bo kartica dostopna ob koncu meseca. Klik!

1 komentar

SiS Xabre II

X-Bit Labs - Končno smo dočakali, da je tudi SiS predstavil kakšno grafično novost na letošnjem Comdexu. Danes so se odločili, da nam postežejo z detajlnimi podatki o svojem novem grafičnem procesorju, Xabre II. Xabre II VPU bo po zagotovilih SiSa podpiral DirectX9 oziroma vsaj Vertex Shaders 2.0 ter Pixel Shaders 2.0. Kartica bo imela osem cevovodov, vsakemu bo pripadal en TMU. Podobno tehnologijo uporabljata tudi GeForceFX (NV30) ter Radeon 9700. Celotna zadeva bo izdelana v 0.13 mikronski tehnologiji, na voljo pa bo v prvi polovici prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

Kdaj Xabre 600?

Reactor Critical - SiS Xabre še vedno buri duhove. Tokrat se je v ospredju raznih ugibanj znašel Xabre 600, o katerem SiS zaenkrat noče veliko povedati, tako da ostaja neznan tudi datum splavitve tega grafičnega procesorja, ki naj bi deloval s frekvenco 300 MHz, podpiral pa naj bi ga tudi 600 MHz pomnilnik DDR. Kot vedno pa so stvari v svoje roke prevzeli neodvisni viri, ki navajajo, da naj bi svet to najmočnejšo izvedenko Xabre čipov videl konec poletja, se pravi avgusta ali septembra. Kar gre za najmočnejšo različico nekateri viri celo predvidevajo, da se utegne pojaviti v nekakšnih VIVO izvedenkah, se pravi na karticah, ki ponujajo še razne dodatne lastnosti (TV-Tuner?). A obenem temu nasprotuje dejstvo, da gonilniki za Xabre niso ravno idealni.

Istočasno z najmočnejšo izvedenko tega čipa pa se bo na tržišču pojavilo tudi čipovje SiS746, ki bo namenjeno Athlonom in bo podpiralo PC2700 DDR SDRAM, AGP 8x in bo vsebovalo še integrirano grafično jedro Xabre.
Toliko o SiS-ovih novostih. ...

0 komentarjev

Triplex XabrePRO

Dan's DATA - Na Dan's DATA so testirali XabrePRO grafično kartico. Primerjali so jo z Leadtek Winfast MX 440 saj stane natančno toliko kot Xabre ($AUD 242). XabrePRO je v primerjavi z GeForcem za isto ceno hitrejši, vendar je razlika v hitrosti pri večjih resolucijah manjša. Med testom so imeli tudi probleme z OpenGL gonilniki, saj niso mogli izklopiti vsync-a. Za več informacij pa si oglejte primerjavo.

0 komentarjev

ATI o svoji prihodnosti

Reactor Critical - ATI je na nedavni konferenci razkril kar nekaj zanimivih podatkov, ki pa so jih po strani Golem.de analizirali kje drugod, kot pri ruskem Reactor Critical:
  • Če se prav spomnim, je ATI že kar precej časa nazaj napovedoval, da bo eden izmed njegovih glavnih adutov, ki se imenuje R300, oziroma Radeon 3, na voljo že to poletje. Po zadnjih podatkih naj bi se čip pojavil v četrti četrtini, kot opcijo pa se ponuja tudi tretja četrtina. ATI-jevci navajajo, da je predstavitev novega procesorja močno odvisna od Microsofta in njegove predstavitve Direct X 9.0.

  • Čipa s kodnima imenoma R400 in R500 naj bi bila predstavljena v prvi polovici leta 2003, vendar pa se do takrat lahko še marsikaj spremeni.

  • O mobilnih različicah čipov R200 in R300 zaenkrat še ni oprijemljivih podatkov.

  • Za konec je ATI izrazil svoj optimizem glede prodaje Gamecubov, v katerih ima tudi kanadski velikan svoj delež tehnologije. Pričakuje, da bo do konca leta 2002 prodanih vsaj 10 milijonov teh konzol.

...

0 komentarjev

SiS Xabre prvič

Reactor Critical - Hja, mrtva sezona je in moje najbolj priljubljene stvari ne ponujajo nič zanimivega. Me je pa dobesedno presenetil ruski Reactor Critical, ki je danes zapolnjen z raznimi zanimivostmi. Veliko je seveda novic, ki se nanašajo na SIS-ov najnovejši grafični procesor, Xabre imenovan. In to povsem po pravici, saj gre za izjemno zanimiv čip, ki pa utegne postati tragični junak, saj poznavalci špekulirajo, da ga v Evropi in Ameriki ne bomo tako pogosto videvali. Problematična sta namreč ATI in Nvidia, ki sta zasičila tržišče z Radeoni in GeForci. No ja, sicer pa so na potezi zopet uvozniki, ki se bodo morali odločiti, ali bo Xabre med drugimi na voljo tudi na "starem kontinentu" in "čez lužo". Po zadnjih ugotovitvah naj bi bile kartice Xabre zlasti močno zastopane na Kitajskem, kjer je SiS že od nekdaj imel dober položaj. Proizvajalci, ki naj bi Xabre kartice proizvajali pa so:
  • Gigabyte

  • Triplex

  • ECS

  • Diligent

  • CP Technology

  • Transcend

  • Club 3D

  • Joytech

  • SOYO

  • Chaintech

  • AOpen

  • Pinview

...

0 komentarjev

Prihajajo nove grafike za množice

OC Workbench - Če se ravnokar odločate za nakup nove grafične kartice, bi bilo morda modro malce počakati, saj se je na obzorju pojavilo nekaj zelo zanimivega.

Najbrž vam je večini znano Sis-ovo čipovje Sis735, ki je nedolgo nazaj, predvsem v obliki Elit-ove plate K7S5A, dvignilo veliko prahu s svojo zelo nizko ceno in vrhunskimi rezultati (to lahko potrdim iz lastnih izkušenj). No, globoko vdihnite, kajti sedaj se nam obeta nekaj podobnega tudi na grafičnem področju. Prihaja namreč Sis-ov Xabre, ki naj bi bil direktna konkurenca NV17, NV25 in ATi RADEON-u.

Zadevica bo prva grafična kartica, ki bo podpirala AGP 8x, imela podporo za Direct X 8.01, pricinjen DDR RAM (v najboljšem primeru 3.3 ns), TV-Out in DVI. Kot je trenutno v modi bo navoljo več različic, ki bojo zapolnjevale...

5 komentarjev