»

Mobility RADEON 9600 in 9200 vs. GeForce FX Go 5600 in 5200

X-Bit Labs - Nemška računalniška revija PC Games Hardware Magazine je objavila rezultate testiranja najnovejših grafičnih kartic za prenosne računalnike. Govorimo torej o karticah Mobility Radeon 9200 in 9600 ter o GeForce FX Go 5200 in 5600. Kartice so primerjali v igrah Aquanox, Unreal Tournament 2003 in Serious Sam: The Second Encounter. Kot testni sistemi so bili uporabljeni prenosniki Toshiba Satellite 5200-902, Peacock Freeliner XP 2500+, Acer Travelmate 800 in Medion Titanium MD6200. Testi so pokazali, da so kartice Radeon kartice veliko zmogljivejše in hitrejše od konkurenčnih. Je nVidia izdelala preslabe gonilnike ali pa je žrtvovala zmogljivost na račun manjše energijske porabe? Podrobnosti si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Radikalno!

Linear - Vem za vse mogoče modifikacije ohišij. Vem za vse mogoče modifikacije mišk. Vem za... Skratka vse se da modificirati. Tudi trde diske? Ja, tudi. To dokazuje ta članek. Sicer sam ne bi preizkušal (tudi vam ne priporočam), ker je prenevarno, ampak če pa imate bali de elefante pa kar... Človek se je namreč lotil vgrajevanja pleksi stekla na svoj trdi disk. Sicer zgleda res ql-sko, ampak je pa tvegano in če nimate ohišja v katerem se točno vidi trdi disk od zgoraj... nesmiselno. Ampak njega to ni motilo.

2 komentarja

Izboljšava hlajenja v ohišju

Overclockers Australia - Bližajo se nam vroči poletni časi, ko bodo procesorji in vse, kar diši po siliciju še bolj vroči, kot ponavadi. Zaradi tega se na internetu vsak dan pojavljajo novi članki na temo hlajenja. Eden izmed bolj zanimivih govori o hlajenju ohišja. Ta članek je nekaj posebnega, ker se ne ravna po stokrat preizkušenih metodah, ampak uporablja nekatere alternative (primer: namesto, da bi bil glavni dotok zraka v ohišje na sprednji strani, ga ima testni sistem na zadnji strani). Skratka zanimivo branje. Članek najdete tukaj.

6 komentarjev

Test Tyanove "Thunder" Dual SocketA platke

Overclockers.com.au - Na Overclockers Australia so naredili test Tyanove "Thunder" Dual SocketA matične plošče. Testni sistem je vseboval 2 Palomino procesorja pri 1.2 Ghz, Tyanovo matično ploščo, 256 MB Samsungovega DDR RAMa, Taisolove procesorske hladilnike in kot se spodobi za tak sistem, tudi močan napajalnik (Delta 465 W). Plošča je namenjena bolj serverjem, kot pa navadnim uporabnikom in overclockerjem, saj nima v BIOSu niti ene nastavitve za navijanje. Mogoče tudi zaradi tega, ker je BIOS beta verzije (test plošče je eden bolj zgodnih, zato ne gre pričakovati še kake blazne popolnosti). Ploščo so poslali tudi skozi različne teste. Rezultati so sicer precej impresivni, vendar jih je treba jemati bolj z rezervo, saj gre za enega bolj zgodnjih testov, so pa dober pokazatelj, kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Na isti strani najdete tudi goro slik.

3 komentarji

Detonatorji in Geforce 2 MX

Overclockers Online - Te, že zelo velikokrat premlete in skoraj nikoli dokočnane teme, so se lotili pri Overclockers Online. Med sabo so primerjali Detonatorje 5.32, 6.62, 7.52 in 10.80. Kot testni sistem so uporabili Pentium III 550 navit na 825 in Geforca MX. Rezultati v Quakeu 3 niso enotni. V 16 bitnih barvah so povsod, razen pri 640×480 najhitrejši Detonatorji 10.80. V 32 bitnih barvah pa so se najbolje izkazali detonatorji 7.52. V 3D marku 2000 pa prednjačijo Detonatorji 10.80, ki naberejo približno 300 (4892) pik več kot ostali. Če vas test zanima, si ga oglejte tukaj.

6 komentarjev

Testni sistem, kot se šika

Trainwrecker - Ok, fante pri Trainwreckerju res moram izredno pohvaliti za ta testni sistem za hladilnike. Verjetno bodo njihovi testi hladilnikov odslej najnatančnejši in najrealnejši. Zadeve so se namreč lotili izredno profesionalno. Kaj bi govoril... stvar si res morate ogledati, saj so v njo očitno vložili neskončno ur načrtovanja, izdelovanja in nastavljanja. Celo svojo lastno programsko opremo so spisali. Neverjetno !

1 komentar