»

Nova hrvaška spletna streljačina

Mladina - Če našim južnim sosedom že približevanje EU ne gre čisto po načrtih, pa jim toliko bolj uspevajo spletne igrice v Flashu. Spomnimo se samo pred leti, ko smo se lahko igrali potapljanje ladjic v Piranskem zalivu ali se v koži sedaj že pokojnega generala Janka Bobetka v boksarskem dvoboju pomerili s Carlo del Ponte.

Ker glavna tožilka haaškega sodišča v zadnjem času zagotovo ni najbolj priljubljena osebnost južno od Kolpe, ni nič nenavadnega, če se je pojavila v novi tovrstni spletni igrici. Igralec, ki si želi nekoliko odpočiti od monotonega dela, se mora vživeti v vlogo varnostnika (verjetno ciljajo na podobnost s skrivajočim se generalom Gotovino), ki nadzoruje tri vrata dvigala. Če se pojavi oborožen terorist, ga je potrebno nemudoma ustreliti, Carlo del Ponte pa samo, če v roki drži lisice, s katerimi namerava igralca aretirati in poslati v Haag.

16 komentarjev

Windows 2000 Service Pack 3

The inquirer - Sodeč po temu članku na The Inquirer, je izšel tretji servisni paket za Microsoftov operacijski sistem Windows 2000. Kup popravkov naj bi še povečal stabilnost tega OSa, največja opcija, ki jo ta SP ponuja ter o kateri smo že govorili, je pa možnost izklopa določenih v Okna vgrajenih programov. Paket je obsežen - zasede kar 120 MB. ADSLovci in kablaši, hitro na vunpoteg, da boste lahko sotrpinom na modemskih povezavah prinesli zadevo zapečeno na zgoščenki [:D]. Klik!

16 komentarjev

Še eden izmed mnogih

Slo-Tech - Vsi vemo, da programi za spletno izmenjavo MP3 glasbe, programov, slik, video izrezkov in podobnih (striktno legalnih, a pogosto dostopanih [:D]) datotek rastejo kot gobe po dežju, pri "umiranju" pa tudi ne zaostajajo kaj dosti.

Pred kratkim pa je izšla tako imenovana "public beta" (javna preizkusna) verzija programa Overnet, ki naj bi bil po prvih odzivih "kar soliden" - zagotovo pa ima tudi nekaj napak. Po minuti branja sem (za moje pojme) takojci našel eno: programček namreč zahteva nameščen Microsoft .Net, pa tudi to, da uporablja iste principe kot Gnutela, mi ne diši kaj dosti. Sprobajte, grajajte, hvalite, poročajte [:D]. Vse o tem čudu™ tukaj, vunpoteg pa tukaj!

1 komentar

Programsko ozadje spletne strani zastonj!

PHP-si - Xbite, naš redni forumaš ter avtor dodatnih barvnih shem Slo-Techa, je vedno rad pomagal, kadar se je šlo za spletno programiranje v programskem jeziku PHP. V forumu je postal že pravi naslov za informacije. No, pred časom je on za neko stran spisal popolno programsko ozadje. Na strani php.si ga sedaj ponuja zastonj, zaščiteno z licenco GPL. Vsi, ki bi radi uresničili svoje sanje, kar hitro po vunpotegu, a opozorilo velja: avtor ni odgovoren za morebitne hrošče ter varnostne pomanjkljivosti v kodi - vam v vednost. Tudi taki ljudje se najdejo...

5 komentarjev

Nov flash player

Slo-Tech - Nekaj časa nazaj je bilo objavljeno, da ima Flash Player 6 velike težave pri streamanju zunanjih swf datotek, saj je po zaprti povezavi, čeprav filmček ni bil do konca naložen, kar vztrajal z odprto povezavo. No, izdan je bil nov, popravljen Flash Player vezije 6.0.29.0, ki teh težav nima, zato vsi takoj na stran za vunpoteg in si ga snemite dol. Tukaj pa preverite vezijo vašega Flash Playera. Mogoče boste po namestitvi morali ponovno zagnati računalnik.

0 komentarjev

ScriptKiddijevo orožje: Flash 6

The Register - Neprijetno, še posebej za ne-širokopipčne uporabnike. Ena od lastnosti Macromediinega predvajala vektorskih animacij Flash Player 6 je tudi ta, da če se uporabnik med obiskom animirane strani premisli ter odsurfa drugam oz. celo zapre okno brskalnika, slednje iz neta še vedno pretaka zahtevano animacijo. Verjetno mi ni treba razlagati, kakšne 'možnosti' to odpira... Klik!

1 komentar

Macromedia izdala Flash popravek

Newsbytes - Oteževalnik širjenja virusa SWF/LFM-926 se v bistvu niti ne kvalificira kot 'popravek'. Namreč, ne odpravi napake oz. 'dodatka' (feature) v ogledovalniku priljubljenega formata za vektorsko animacijo Flash Player (tako je - nevarnost okužbe pri gledanju v brskalniku ne obstaja), ampak zgolj razveljavi povezavo med programom ter končnico .swf. Ker je srčica virusa v flashovem 'Action Scriptu', ki omogoči interakcijo uporabnika z animacijo, bomo na pravi popravek očitno še malce počakali. Klik!

0 komentarjev