»

Igre spet vzgojile morilca

Ars Technica - Tako kot neštetokrat prej (zaenkrat se še sicer ne ve, kdo je bolj kriv za Columbine, ali John Carmack ali Marilyn Manson) so se po nedavni tragediji vsi mogoči poznavalci in nepoznavalci v ameriškem medijskem aparatu lotili iskanja krivcev in kazanja s prstom. Velika količina krivde je seveda padla na računalniške igre, saj naj bi morilec v prostem času med drugim pogosto igral Counter-Strike (ki je zgolj najpopularnejša streljačina na internetu), med drugim pa so igre obsodili tudi: Washington Post, Dr. Phil na CNN-u in vsem dobro znani stari prdec Jack Thompson.

Izvorna novica.

71 komentarjev

Nova anketa: je disketna enota v resnici preteklost?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, ali na svojem namiznem računalniku uporabljate tehnologijo za zmanjševanje porabe energije procesorja. Le slaba tretjina uporablja ali Cool'n'Quiet (AMD) ali EIST (Intel). Dobri petni je vseeno za hrup/oddano toploto/strošek, približno enakemu številu pa sistem te funkcije ne podpira. Predvsem pa upamo, da se bo zmanjšal delež tistih, ki te tehnologije sploh ne poznajo.

Na mojem namiznem računalniku uporabljam tehnologijo za zmanjševanje porabe energije procesorja:
moj sistem (procesor/m. plošča) tega ne podpira25%
(294)
Cool'n'Quiet (AMD)24%
(286)
ne uporabljam, ker mi je vseeno za hrup/oddano toploto/strošek22%
(253)
sploh ne poznam21%
(246)
E.I.S.T. (Intel)5%
(56)
drugo (Mac...)3%
(34)
Skupaj glasov: 1169


Tokrat je vprašanje enostavno. Ali je v vaš primaren računalnik (še vedno) vgrajena disketna enota?

53 komentarjev

Mravlje v računalniku

vir: TechTV
TechTV - Gotovo ste že opazili te majhne živalice, ki prenekaterim vrtičkarjem povzročajo "preglavice". No, čez Lužo pa so mravlje priljubljene pri otrocih, ki kupujejo posebne farme, v katerih gojijo mravlje. Kevin Rose je imel rad te živali že kot otrok odločil se jih je spet vzgajati. Ker spada med zagrizene modifikatorje je mravljo farmo vgradil kar v računalnik. Vzel je pleksi stranico in med dve stekli naselil mravlje. Vsekakor zanimiva modifkacija.

18 komentarjev

Kiber-kavarna na 5300 metrih

vir: Google
CNN.com - Tsering Gyaltsen - vnuk Gyaltsen Sherpa, človeka, ki je sodeloval pri prvi odpravi na Mount Everest leta 1953 - namerava postaviti najvišje ležeči "cybercafe". Na območju glavnega kampa pod najvišjo goro Sveta se je namreč namenil postaviti kiber-kavarno, ki bo do interneta dostopala preko radijskih in satelitskih povezav ter se napajala preko sončnih celic. Vse skupaj bo (oziroma izgleda da je že) locirano na približno 5300 metrih visoko. "Namen te postojanke?" boste vprašali - očiščenje gore Everest ton odpadkov, ki jih tam vsako leto pustijo številni "turisti". Zgodba na CNN-u.

mrTwelveTrees, ki je na to novico opozoril pa pravi še: "Neuradno lahko dodam, da sem v neki radijski oddaji slišal, da naj bi uporaba cyber cafeja stala tam okoli...

10 komentarjev

Samsungov LCD na testu

3dXtreme - Ja, LCDji postajajo vse bolj popularni. Tukaj si lahko preberete test Samsungovega 15" primerka. Avtor članka je bil nad njim navdušen, saj se monitor ponaša z kompaktnostjo, majhno težo (heh, LCD se po teži res ne more primerjat z CRTjem[;)]), malo manj pa navdušuje cena (okrog 510$) in pa zrnatost slike.
Kakorkoli, če so vam oči drage in če razmišljate o nakupu LCD monitorja, si članek le oglejte.

0 komentarjev

Zvij svoj LCD

The-Ctrl-Alt-Del - Zvijajoč svojo džolo (ups, LCD) je šel na LAN v Piran!
Kaj pravite na to, da bi svoj namizni 21" LCD lepo vzeli s stojala ga zvili v rolico in ga vtaknili v žep ter odšli na, recimo, LAN? Bi bilo super kajne? No, tudi to ni več tako daleč.

Royal Philips Electronics so pogruntali, da sedanje "pakiranje" LCD-jev med dve stekli sploh ni potrebno, saj so iznašli metodo, s pomočjokatere lahko tekoče kristalčke prilepijo na skoraj kakršenkoli material. Tako lahko ustvarijo ekrane na stenah, papirju, tkaninah, plastiki in podobnem... Na CNN-u je precej podrobno opisan postopek, tako da si ga kar oglejte, krajšo verzijo novice pa imate na The-ctrl-alt-del. ...

7 komentarjev

Intel naznanja

CNet - Na današnji konferenci je Intel govoril o svojih namiznih in prenosnih različicah Pentium 4 procesorjev: trenutno prodajajo namizne različice pri 2.4 gigaherca, konec tega kvartala bodo dosegli 2.53 GHz ter v četrtem kvartalu letošnjega leta še 3 GHz. 2.53 GHz različica procesorja bo s sabo prinesla tudi hitrejše vodilo, ki bo tiktakalo pri 533 MHz namesto sedanjih 400 MHz, kar je obljubljano že dolgo časa. Tako lahko pričakujemo prve primerke 3 GHz procesorjev še letošnje leto. Celoten članek tukaj.

2 komentarja