»

Brušenje procesorja in hladilnika

Extensiontech - Procesorji z višjimi frekvencami sicer pridobijo na hitrosti, a s temu se veča tudi toplota, ki jo procesor oddaja. V ta namen je na trgu ogromno hladilnikov, ki prihajajo v vseh možnih velikostih in oblikah. A taki hladilniki imajo na dnu nepravilnosti, zaradi katerega nastane potreba po brušenju hladilnika in CPUja. Za brušenje potrebujemo nekaj brusnega papirja, podlago in predvsem močno roko. Te stvari lahko kupimo posamično ali pa se odločimo za komplet.

7 komentarjev

Logitech io Personal Digital Pen

Design Technica -

Logitech pozna že skoraj vsak, ki ima opravka z računalniki, saj ima od te firme bodisi miško, tipkovnico ali joystick danes domala že vsak. Na Design Technica so napisali krajši članek o Logitechovem digitalnem peresu, ki ga priporočajo za srečanja in pisanja sporočil -- Personal Digital Pen.

Če se zdaj obrnemo še malo k obliki tega pisala, vidimo, da je, kot veliko izdelkov iz Logitecha, tudi ta v kombinaciji črne in sive barve. Po obliki je zelo podoben navadnemu pisalu, le da je malo debelejši in mogoče tudi daljši. S takim pisalom ne moremo pisati na vsako podlago, temveč le na prenosnik in dlančnik. Za konec še povezava do testa.

3 komentarji

3D varnostni sistem

Technology Review - Na Technology-review so napisali krajši članek o novem sistemu zaščite večjih urbanih naselij. Ta sistem temelji na več 100 kamerah. Program, ki je temelj nove zaščite, poveže vse kamere v en velik 3D prostor, po katerem se lahko varnostniki za računalniki sprehajajo s pomočjo igralne palice. Program sestavi 3D sliko okolja in nato vsak novi 3D predmet prestavlja po tem prostoru. Tako lahko opazujemo tudi gibanje posameznih ljudi po naselju. Za omejen varnostni sistem se trenutno že odločajo tri newyorška letališča.

1 komentar

Brušenje hladilnih teles

NeoSeeker - Na NeoSeekerju so napisali krajši članek o brušenju hladilnih reber. Zbrusili so procesorski in vezno-čipovski [:8)] hladilnik. To je zelo priporočena "modifikacija", saj so lahko razlike v temperaturah enormne, ker tovarne ne znajo ali ne uspejo narediti dovolj ravne površine.

Sicer imamo članek o brušenju hladilnih teles tudi na Slo-Techu (glejte postavko "Brušenje Gorba"), vendar več informacij nikoli ne škoduje (ali pač?). Članek tukaj.

0 komentarjev

Do nazga

Blarg Overclocking - Ne, tukaj ne gre za film. Kaj vse pripomore k dobremu hlajenju? Dober ventilator, ventilacija celotnega ohišja, celo barva hladilnika (ne, ne zmišljujem si),... in seveda dober stik med hladilnimi rebri in procesorjem/čipom.
Ta stik izboljšamo s termalno pasto, ali, še bolj učinkovoto, z brušenjem hladilnih reber! Hladilna rebra niso nikoli popolnoma ravna, zato se mi, navdušeni Navijači, večkrat spravimo brusiti le-te. Kako, pa izveste tukaj.

5 komentarjev