»

Motor, ki porabi 80% manj energije!

Slashdot - Japonski izumitelj Kohei Minato je razvil nov tip motorja, ki porabi 80% manj energije od običajnih, pri tem pa ohranja enake zmogljivosti. Minatojev motor znotraj rotorja skriva magnete, ki ustvarjajo magnetno polje, to pa prispeva k večjemu vztrajanju pri vrtenju. Poleg varčnosti z energijo se motor lahko pohvali tudi z večjo diskretnostjo, saj je mnogo tišji od konkurence. Minato je na Japonskem že prodal prve primerke svojega izuma in postavlja se že vprašanje, kdaj bo novi tip motorja postal del vašega domačega mlinčka. Klik!

Bi kdo avto na baterije? Tak, zaresen namreč ...

52 komentarjev

Destilacija alkohola s PC-jem

Exaflop! - Obstajajo tudi modifikacije, ki nimajo skoraj nikakršnega smisla oziroma je le-ta zelo čuden. Ta je čudna, ampak zanimiva, izvedli pa so jo na Exaflop! Iz ruma so namreč destilirali čisti alkohol in to s pomočjo starega AMD K6 233MHz, ki je služil kot proizvajalec toplote. Ko se procesor segreva se iz ruma izloča alkohol, ki ima nizko vrelišče in se po cevkah v pari prenese do hladilnika, ki alkoholno paro ohladi in utekočini, ta pa se nato zbira v steklenički. V eni uri testiranja in treh ponovnih zagonih se je v steklenički nabralo 2ml čistega alkohola. Zanimivo in uporabno, če si želite razkužiti rano. Tukaj!

Za novico se zahvaljujem uporabniku
luka88.

9 komentarjev

Ali res potrebujem najnovejši procesor?

Viper's Lair - Ko človek takole brska po internetu ter bere najnovejše članke najhitrejših in najboljših procesorjev, Intelovih in AMD-jevih, mu kar malce požene kri po žilah. Jasno, ob astronomskih grafih, procesor, čeprav soliden, saj zmore poganjati vse najnovejše programe in igre, kar nekako ni več dovolj hiter in kar nekaj je ljudi, ki se na vrat na nos odpravijo kupovati najhitrejšega Pentiuma4 2.8 GHz.

Toda ali so take nadgradnje procesorja nujne, oziroma, bolje rečeno, se splačajo? Ravno to so se spraševali na Viper's Lair in spisali kratek članek, v katerem obravnavajo to problematiko in zadevo še podkrepili z grafi.

10 komentarjev

Očistite stare ventilatorje!

Alltechbox.com - Na Alltechbox so spisali kratek članek o tem, kako stare, s prahom zabasane ventilatorje ponovno "restavriramo", da so tišji in delajo bolj učinkovito. Ta postopek priporočam vsem, ki imate ventilatorje v računalu eno leto ali več, ker ne boste verjeli, koliko svinjarije se nabere v motorčku. Za ta poseg potrebujete le: alkohol (ne vodke), olje za šivalni stroj, palčke za ušesa, zobotrebec ter nožiček. Članek najdete tu.

3 komentarji