»

Twitter dosegel dvajset milijard sporočil

Guardian - Twitter se je začel marca 2006, ko je njegov ustanovitelj poslal prvo testno sporočilo z besedami "samo postavljam svoj twttr". Dobra štiri leta pozneje ima Twitter več kot 100 milijonov uporabnikov. Ti so v tem času napisali več kot 20 milijard kratkih sporočil, ki smejo obsegati največ 140 znakov. Sporočilo z okroglo zaporedno številko je v nerazumljivi japonščini poslal nek Japonec.

GGGGGGo_Lets_Go, ki je hipoma postal zvezda Twitterja, je ta vikend v svet poslal nič kaj posebno sporočilo v japonščini, ki je bilo težko prevedljivo. Izkazalo se je, da gre za repliko v pogovoru s kolegom, ki se na grobo prevede kot "Torej to pomeni, da se zapora kasneje lahko nenadoma vrne". Kaj točno je s tem mislil, vesta samo onadva. Je bila pa zgovornejša...

7 komentarjev

Ah, spet ti Japončki...

X-Bit Labs - Zgodovina kaže, da iz dežele vzhajajočega sonca prihaja največ ekstremnih overclockov - tudi s tem, ki ga najdete na tem naslovu, je tako.
Kratek opis, za kaj gre - Athlon XP 2200+, tekoči dušik, hitrost jedra povišana z 1.8 GHz na 2.7 GHz (402,37 MHz vodilo), kar bi bilo ekvivalentno 3600+ performance ratingu. So nori ti Japončki[:D].

0 komentarjev

GF4 MX400

Slo-Tech - Na tej strani so se pojavile prve slike prihajajoče GeForce4 MX400 kartice. Kar sem lahko razbral iz generiranega prevoda iz japonščine v angleščino (izkušnja, katero nočem več ponoviti - nikdar), je to, da je čip grajen v 0.15 mikronski tehnologiji ter tiktaka pri 270 MHz, temelji pa na nVidiinem NV17. Klik!

2 komentarja

Nove dobrote na Akibi

Akiba - Včasih si človek zaželi, da bi bil Japonec ali vsaj stanoval na Japonskem, saj imajo tamkajšnji prebivalci prvi na voljo nekatere kose strojne opreme. Še dobro da imamo internet in Akibo, ki ne-Japonskemu svetu poroča o novemu hardveru. Tokrat so nas razveselili s slikami novih procesorjev in matičnih plošč. Škoda, da so strani v japonščini, vendar tudi to ni več problem, saj imamo Babelfish, ki prevede skoraj vse. Ker je malo verjetno, da obvladate japonščino, sem vam poleg originalnega linka podal tudi povezavo, ki vas popelje do angleškega prevoda. Same ne računajte na 100 % angleščino, ampak bolj na indijansko različico le-te .
  • Prva novost je ASUS-ova TUA266 matična plošča, ki podpira nove Tualatin procesorje, združljiva pa je tudi s starimi coppermini. Slike si lahko ogledate tukaj, če pa vas zanima tudi tekst, pa kliknite sem

  • Na tej strani si lahko ogledate slike 1 GHz Pentiuma 3. Ali gre za kakšno posebno različico, mi ni uspelo razbrati

  • Nekaj proizvajalcev matičnih...

0 komentarjev