»

Pogovor z našo člankopisunko na Radiu Kranj

Slo-Tech - Roko na srce, odziv na prvi in drugi del članka o poškodbah pri delu z računalnikom je presenetil celo vodstvene delavce pri dotični spletni strani. Članka sta dosegla izjemen odziv, ki je bil sto odstotno pozitiven. To so opazili tudi na Radiu Kranj in povabili avtorico na pogovor.

Na frekvenci 97,3 MHz boste danes lahko od 14.30 do 15.30 spremljali živ pogovor s Tino Kogoj. Kdor še ve, kaj je to radio, naj preklopi na omenjeno frekvenco. Mogoče boste pa izvedeli še kaj novega [:D].

42 komentarjev

Štiri-procesorski sistemi z Opteronom na voljo

X-Bit Labs - Kalifornijski podjetji QSOL in Colfax International sta začeli ponujati sisteme, v katerih se nahajajo kar štirje AMD-jevi Opteroni. To so prvi sistemi, ki ponujajo take zmogljivosti. Srce računalnika bodo predstavljali štirje Opteroni s frekvenco 1,8 GHz, medtem ko bodo imele aplikacije na voljo kar 32 gigabajtov DDR333 sistemskega pomnilnika, čeprav ga konec koncev lahko vgradimo kar 64 GB. Diskovja je na voljo kar slabih 600 GB preko vodila SCSI. Nadvse pametna odločitev proizvajalca je tudi izbira matične plošče, ki ponuja pet PCI-X rež in gigabitni mrežni vmesnik ter vgraditev kar treh 500 W napajalnikov, ki poskrbijo, da ne bo nikoli zmanjkalo elektrike [:D]. O ceni zaenkrat zanesljivi viri še nič ne vedo, vendar po specifikacijah sodeč ne bo poceni. Več o tem.

24 komentarjev

48x zapisovalnik

Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

1 komentar

400 GB diskovja

Source magazine - Na dotični spletni strani se lahko slinite nad zajetnimi 400 GB diskovja, zatlačenimi v 19" strežniško 1U (pet cm visoko) rackmount ohišje. Uporabljani so štiri Maxtorjeve zverine, za nadzor pa skrbi Intelov P3 866 s 384 MB pomnilnika. Zadevo le priključimo na omrežje ter skonfiguriramo, kar je odlično za podjetja, ki rabijo dostopati do velike količine podatkov. Heh, zamislite si potencial takega strežnika za nelegalno programsko opremo na kakšni hitri pipici v svet! No, tudi cena tega stvora ni očem prijazna - oskubila vas bo za 3600 zelenih.

0 komentarjev

Računalo v tipkalu

Digital Silence - Če bi stvarca le imela boljšo grafično kartico (in ne virge-style onboard), bi tole lahko postal idealen abak za lanpartye, ki so zadnje čase tudi v Sloveniji vse bolj razširjeni. Govorim vam o temle:

Tipkalo med drugim vsebuje Intelov Pentium III procesor (866 MHz - 1 GHz) oz. Celerona (700 - 850 MHz), 64 MB pomnilnika, mrežno inu zvočno kartuljo, 20 GB diskovja, modem ter video izhode. Klik!

21 komentarjev

Pregled nelegalne programske opreme na LANu

Game Party - Nič več raznih LAN partyjev z nelegalno programsko opremo. Na srečo ne v Sloveniji, temveč na Danskem. Na LAN party, Connect #12 imenovan, v mestu Esbjerg na Danskem so prišli nepovabljeni gosti iz antipiratske agencije. Udeležence in organizatorja LANa so legitimirali in popisali vso nelegalno programsko opremo ter končali LAN party. Udeležence so opozorili, da bodo v roku nekaj tednov dobili pošto z izrečeno kaznijo za uporabo in razpečevanje nelegalne programske opreme. Enakega kaznivega dejanja so bili obtoženi tudi organizatorji, ker so ponudili omrežje, po katerem je to razširjanje nelegalne opreme potekalo. Po tem dogodku se je situacija na Danskem poslabšala, saj so nekateri drugi organizatorji LAN partyje odpovedali, ker ne morejo prevzeti tolikšne odgovornosti. Za bodočnost je antipiratska agencija organizatorjem LAN partyjev svetovala, da naj naredijo spisek prisotnih, njihov domači naslov in njihov IP naslov ter da naj nadzirajo celoten promet po omrežju in le tega tudi...

12 komentarjev

ATIjeva nezdružljivost

HardOCP - OK, ko sem končno dobil hitro pipico v svet (kombinacija zanesljive Arnesove slovenske peering povezave do Slo-Tech strežnika, ki je na Telemach mreži, kateri dela povezava v tujino brez problema, ampak ker imam na Slo-Tech serverju shell in brskam prek lynxa, se mučim in mučim ), sem takoj zasledil eno lepo novičko na HardOCP. Po njihovih besedah se ATI Radeon tepe z ALI DDR čipovjem. Te dve zadevi naj pač ne bi delovali skupaj. Trenutno na obzorju še ni rešitve, ampak ATIjevi ter Acerjevi strokovnjaki delajo na tem problemu takorekoč dan in noč. Upajmo, da res...

0 komentarjev

Nekaj dodatnih slikic mega vodnega hlajenja na ProCoolignu

ProCooling - Na ProCoolign forumu so objavili nekaj dodatnih slikic njihovega megastičnega vodnega hlajenja. Če se ne spomnite gre za tisto zelo zakomplicirano zadevo, ki uporablja WTX ohišje, v katerem je matična plošča obrnjena na glavo. Sam sistem ima kar tri ločene vodotoke, tako da je v škatli ohlajeno bolj ali manj vse. No, avtorji čez en teden obljubljajo pravi članek, medtem pa se lahko slinite nad "teaser" slikicami.

0 komentarjev