»

Študija: med dobrim počutjem in čemenjem pred zasloni ni zaznavne povezave

ScienceDaily - Ni prav veliko dokazov, da bi količina časa preživetega pred zasloni naprav vplivala na splošno počutje najstnikov, v nasprotju z veliko večino dosedanjih, ugotavlja študija, narejena na Oxford Internet Institute. Še več, avtorji trdijo da igranje, gledanje video vsebin ali brskanje po spletu celo neposredno pred spanjem nima usodno škodljivih učinkov na mentalno zdravje posameznika. Vsekakor pa...

4 komentarji

'FPS-ji' so pomembni

Razlog za gladko sliko televizije

vir: Significant Bits
Significant Bits - Debata o prednosti 60 in več sličic na sekundo v igrah oz. manj, tja do le 30 sličic, je stara skoraj toliko, kolikor časa obstaja igranje iger prek interneta. Glavni argument zagovornikov 30 sličic na sekundo je, da človeško oko ni sposobno zaznavati več kot ~25 sličic na sekundo (kolikor jih ima televizija). Kot so razložili na Significant Bits, dovolj visoko število sličic na sekundo pravzaprav je pomembno, saj podatek o osveževalni frekvenci očesa sploh ne drži.

Človeško telo ni digitalno, kar pomeni, da informacije o sliki oko, posledično pa tudi možgani, zajemajo ves čas, neprekinjeno. Argument o 25 Hz osvežitvi izhaja prav iz televizije, saj jo lahko gledamo brez težav, brez da bi se slika zatikala oz. bi preskakovala. A to je posledica majhne...

150 komentarjev

Primerjalni test Crossfire na Intel čipovij

Legion Hardware - S HD4800 serijo je Crossfire končno postal zanimiv ne le za ekstremiste, temveč tudi za povprečnega igračarja. Za relativno malo denarja parjenje dveh HD4850 kartic prinese zanimive rezultate, ki konkurirajo dražjim rešitvam. Crossfire pa tudi deluje na vsakem Intelovem Core 2 Duo veznem čipovju. Stvar se zaplete drugje, cenovno ugodnejša, P35 in P45 načeloma podpirata le x16/x4 način PCI Express rež. Nekatere P45 matične plošče sicer ponujajo deljenje ene reže na dve, v x8/x8 načinu, skupaj s PCIe 2.0 standardom, ki med drugim podvoji prepustnost, pa to postane zanimivo za uporabo para ATI Radeon kartic.

Koliko slabše pa se x16/x4 način obnese proti x8/x8, pa so testirali pri Legion Hardware. Izkazalo se je, da v nekaterih primerih x16/x4 način sploh ne prinese pohitritve, v skoraj vseh testih pa je bil x8/x8 na P45 čipovju skorajda enako hiter, kot polni, x16/x16 način na X38 in X48 ploščah. x8/x8 način na P35 plošči, ki ga omogoča Asus Blitz plošča (za deljenje linij na dve...

11 komentarjev

Vam je vroče?

Slo-Tech - Poletni dnevi so prišli, vaš računalnik pa ustvari preveliko toplote. Kaj narediti, da mu bo lepo in udobno, če se omejimo samo na ventilacijo? Tole, čeprav je mentalno zdravje osebka po nekajdnevnem poslušanju hrupa vprašljivo [:D].

16 komentarjev

Velikost je pomembna

Legion Hardware - Torej, če imate radi velike stvari, si lahko na Legion Hardware ogledate, kako lahko izprijen človeški um pride do zamisli, da iz svoje ozke grafične kartice naredi debelo zverino, samo da bi pridobil kakih 10 sličic v sekundi pri igranju Q3A. Človek je za predelavo svojega GF4 uporabil kar 3 hladilnike! Slike pa ne bom priložil - zaradi mentalnega zdravja. Klik!

5 komentarjev

Še več testov KT266A

več strani - Da je VIA izdala nov DDR nabor, ki se imenuje K266A, vam je povedal že Pretorijanec, vendar pa je gotovo marsikdo podvomil v test na VIA Hardware, kjer imajo kar precej prijateljske odnose z Vio in Viinih izdelkov gotovo ne kritizirajo tako, kot kakšne druge neodvisne strani. Teste so opravili še na:

0 komentarjev

GeForce2 Pro vs GeForce2 Ultra

Legion Hardware - Nvidio bi res lahko oznašili za hiperproduktivno podjetje: samo poglejte koliko različnih modelov so iztisnili iz svojega zadnjega procesorja. Dva zadnja, Pro in Ultra sta si med seboj v bistvu zelo podobna in zato se postavlja vprašanje kakšne so dejanske razlike ter ali se izplača vložiti tistih dodatnih $100 v Ultro. Na to vprašanje so poskušali odgovoriti na Legion Hardware s svojim primerjalnim testom. Meni osebno bi še MX čisto zadostoval .

0 komentarjev