»

Pentiumi 4 z 800 MHz FSB

Intel vrača udarec!

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Poročali smo že o novih Intel procesorjih in čipovjih. Tokrat je striček Tom na test postavil procesorje in skušal ugotoviti koliko pripomore k hitrosti hitrejše vodilo. Testirali so najnovejše modele v najrazličnejših testih (članek obsega kar 25 strani).

Po rezultatih sodeč je Intel zadal AMD-ju hud udarec, saj se njihov trenutno najhitrejši procesor AthlonXP 3200+ v večini primerov postavi celo za Pentiuma 4 2,4 GHz. Prvo mesto si delita Intelova Pentium 4 s tremi gigaherci in 800 MHz FSB-ja ter Pentium 4 3,06 GHz s 533 MHz prednjim vodilom. Vzporedno s tem testom pa so izvedli še test...

19 komentarjev

Ribice...

HardOCP - Kaj nastane, ko skombiniraš računalnik z akvarijem? I, vodno hlajenje, vendar! Kako izgleda, pa si lahko ogledate tukaj. Moje mnenje je, da je tak akvarij zraven računalnika kar uporabna stvar, ko že n-tič inštaliraš Okna - gledanje ribic je najbrž zelo pomirjujoče. Ni kaj, nekoč si bom moral omisliti nekaj takega [:D].

6 komentarjev

Nekoga sanje, drugega mora

The Register - Gigabyteova osnovna plošča GA-81RXP naj bi bila pravi raj za navijanja že(l)jne mladce, ki posedujejo Intelov 0.13 mikronski Northwood Pentium 4. Pohvalili so jo domala vsi veliki recenzenti - Tom's Hardware, Extreme Tech ter ostali. Šli so celo tako daleč, da so zagotovili stabilen overclock na 3 GHz, če je le uporabnik pri pameti. No, plošča je vmes izšla - ter med uporabniki naletela na izjemno slabe odzive, saj naj bi delala težke težave z nastavitvami v BIOSu ter posledično onemogočila kakršnokoli višanje voltaže na procesorju. Gigabyte še ni uspel rešiti težave, tako da je za vse razočarane kupce plošče edina rešitev, da jo preprosto vrnejo ter kupijo Northwood ploščo kakega drugega podjetja. Če pa vam brez te plošče živeti ni, pa obstaja še en način višanja voltaže na Intelovemu Northwoodu, kateremu smo na Slo-Techu že posvetili novičko, a bi ga lahko označili za kar rizičnega, še posebej, če vam ročne spretnosti delajo težave. In sedaj se nostalgično zazrem v čas Celeronov...

0 komentarjev

Višanje voltaže na Pentiumu 4

VR - Zone - Če si lastite Northwood Pentiuma 4 ter hočete, da bi tekel na višji voltaži, se kaj hitro odpravite na to stran, saj je postopek popolnoma enostaven. Vemo, da smo morali pri Athlonu XP za dosego največje voltaže, ki jo procesor uradno še podpira (1.85 V) med sabo pravilno povezati vse L11 mostiče s srebrno prevodno pasto. Tukaj je postopek podoben, le da s enako pasto med sabo povežete štiri nožice procesorja. Klik!

0 komentarjev

Ali AMD zopet grozi navijalcem?

PC Stats - Na to vprašanje bi lahko odgovorili pritrdilno, saj so navdušenci na PC Stats ugotovili, da klasično odklepanje L1 mostičkov, ki so tako pomembni, če želimo spreminjati množilnik frekvence, pri zelenih Athlonih XP 2100+ preprosto ne deluje več. Izgleda, da je AMD navijalcem zopet otežil delo, saj se je izkazalo, da je zapolnjevanje luknjic pri Athlonih XP starejše generacije vse prej kot težko delo. In kako bomo potem navijali Athlone XP 2100+?. Na PC Stats so se odločili, da procesor z rezanjem mostičkov spremenijo v navadni Athlon XP 1600+ (Athlon XP 2100+ ima v primerjavi s tem kar nekaj sprememb na mostičkih). Tega so se lotili s povezovanjem in rezanjem (uporabili so Dremelov komplet) mostičkov in uspelo jim je. Procesor se je predstavil kot Athlon XP 1600+ in vse omejitve glede prostega...

2 komentarja

AthlonXP 2000+ : P4 Northwood 2000MHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so v zelo obširnem in podrobnem članku primerjali P4 Northwood pri dveh gigahercih ter Athlona XP 2000+ (1,66 GHz). Kljub nižji delovni frekvenci AthlonaXP se zelo približa ali celo prekaša P4, toda ko pride do iger in do programov, ki so napisani P4 na kožo, le-ta "potegne" in ga celo prehiti. Tudi pri overclockanju se P4 izkaže kot zelo dober, saj so ga navili na 2,5GHz samo z zračnim hlajenjem. Ko pa je navit je pa tako ali tako zmagovalec. Samo počakajmo, da cene padejo. Tukaj.

1 komentar

Modifikacija

Overclockers Australia - Videli smo že ogromno modifikacij, take pa so malo bolj redke. Za kaj gre? Modifikatorju se gotovo ni dalo izdelovati novega ohišja (ali pa na tržišču ni našel primernega ), zato se je odločil, da skupaj zlepi kar dva. No ja, estetsko malce ponesrečena, vendar prostorsko dobra rešitev. Rezultat modifikatorjevega ustvarnjanja si lahko ogledate tukaj.

5 komentarjev