»

VapoChill CPU Cooling System

Hardware Zone -

Na Hardware Zone so testirali VapoChill hladilni sistem. Za testni primerek jim je služil AMD Athlon XP 2400+ procesor, ki je kraljeval na novi ASUS A7N8X nForce2 matični plošči opremljeni s 512 MB DDR400 spomina in MSI GeForce4 Ti 4200 128MB grafično kartico. Frekvenco vodila jim je uspelo dvigniti na 165 MHz, s tem dosegli 2480 MHz, kar je že blizu frekvenci AMD Athlona XP 3100+. V 3D Marku 2001 je sistem dosegel 14.000 točk, bilo pa bi jih še več, če ne bi sistema upočasnjevala GeForce4 Ti4200 grafična kartica.

Zaključek: VapoChill hladilni sistem zagotovo ni igračka za začetnike, saj je navit AMD procesor na -15°, pri takšnih temperaturah sposoben poganjati pocesor pri višjih...

11 komentarjev

Nova generacija VapoChill ohišij

Slo-Tech - Najbrž vas večina pozna podjetje VapoChill, ki je uresničilo nore ideje o ekstremnem hlajenju računala v hladilniku. No, pred nekaj dnevi je podjetje predstavilo prenovljeno kolekcijo svojih izdelkov. Glavne novosti so štiri:
  • Prenovljen hladilni sistem, ki je sposoben odvajati do 130 W (Standard Edition) oziroma 160W (Premium Edition) toplote ter shladi notranjost ohišja na -25°C oz. -30°C
  • Obnovljena različica sistema ChillControl s funkcijo NoiseControl, ki nam omogoča nastavljanje hitrosti ventilatorjev v ohišju ter hitrosti hladilnega kompresorja.
  • Nov je tudi LCD displej, ki prikazuje temperaturo notranjosti ohišja in izparjevalnika ter hitrost kompresorja in CPUja.
  • Osvežen dizajn ohišja, ki vključuje palične vijake, 3 dodatne prostore za trde diske, prosto mesto za ventilatorje pred trdimi diski, modre LED diode na sprednji maski, nove barvne nianse ter veliko dodatnega prostora za modifikatorje.
Slin, slin, si najbrž mislite, tako kot jaz, vendar pa je problem, tako kot vedno,...

8 komentarjev

Novo ime v svetu hlajenja - Prometeia

Blarg Overclocking - Če ste se odločili, da boste za vsako ceno navili svoj procesor do skrajnih mej, potem vam ni bilo puščeno veliko izbire. Lahko ste izbirali med navezo vodnega hlajenja in peltierja, hlajenja s tekočim dušikom, ali pa za posebno Vapochillovo hlajenje, ki deluje na podoben način kot hlajenje v običajnem gospodinjskem hladilniku. Glede na to, da prva dva zahtevata veliko truda in vloženega dela, vam je za ekstremno navijanje najbrž ostal samo Vapochill. Vendar pa je le-ta v zadnjem času začel izgubljati na moči. Trg je bil potreben novosti, ki pa je prišla v obliki novinca, ki oponaša legendarne Vapochille - Prometeie VPCS. Hlajenje, ki pride skupaj z ohišjem so si podrobno ogledali na BlargOC.
No, kljub temu, da se najbrž noben Slo-Techer nebi branil takega sistema, s katerim lahko brez problemov navijete 1 GHz Durona na 1.4 GHz pri napetosti 1.85 V, je cena dobrih 400 Eurov najverjetneje previsoka za še tako velikega navdušenca [:(]. ...

0 komentarjev

Vapo-Li

Bit Technologies - Projekt, za katerega je preteklo veliko vode, je končno končan. Na Bit-Techu so pred letom dni dobili VapoChill ohišje s svojim posebnim hlajenjem. VapoChill hlajenja delujejo na osnovi gospodinjskih hladilnikov, tistih katere imate v kuhinjah, procesor pa ohladi do kar nekaj stopinj pod ničlo. In kaj so naredili? Hja, nič taksnega; samo kompleksen sistem hlajenja so prestavili v Lian-Li ohišje. Ne boste verjeli, vendar rezultati so z novim ohišjem še boljši kot v orginalnem. Obsežen članek z vso teoretično osnovo in potekom same transplantacije najdete tukaj.

2 komentarja

Primerjava med TBirdom in P4 iz slovenskih logov

Jaz - Heh, Uroš iz Mlacoma ima poleg rednega dela očitno še dovolj časa, da se ljubiteljsko ukvarja s testiranjem in pisanjem testov. Verjetno se še spomnite njegovega članka o RAMih, sedaj pa se je lotil primerjave med TBirdom in Pentiumom4. Njegove izsledke najdete tukaj, vsa stvar pa le potrjuje znano dejstvo, in sicer da je TBird procesor za sedanjost, Pentiume4 pa bodo izkoristili komaj vaši vnuki.
Nam pa ga niso hoteli posoditi (Pentiuma4, namreč).

2 komentarja

GOrb za Slot1 Celerone

Extreme Overclocking - Thermaltake je nekako kar pozabil na vse lastnike Slot1 Celeronov in ni izdal ustreznega Golden Orba za njih. Zato se je pač bilo potrebno znajti in zmodificirati obstoječe Golden Orbe. Sodeč po našem Forumu je veična osebkov modificirala SlotA verzijo, na tej strani pa si lahko ogledate zares dobro konverzijo Slot1 GOrba. Tipček se je res potrudil, zadevo temeljito pobrusil in naredil svoj preprost, ampak učinkovit montirni sistem. Ne dvomim, da bo projekt inspiriral tudi koga izmed vas!

2 komentarja

VapoChill @ Tom's Hardware

Tom's Hardware - Tom's Hardware je drugi na svetu s testom novega VapoChilla. Eden izmed utemeljiteljev overclockanja (ravno Tom je odkril B21 pin na Slot1 Celeronih, Athlonove GoldFingerje, Thunderbirdove/Duronove L1 kontakte...) se je zadeve pošteno lotil in napravico preizkusil s pravo paleto procesorjev. Tako so Celerona2 spravili na 1.15GHz, Pentiuma3 na 1.15GHz, Durona na 1.066Ghz, TBirda na 1.485GHz in Pentiuma 4 na 1.9GHz. Vsekakor zavidljivi rezultati, še posebej dobro so se izkazali TBird procesorji. Celoten test si lahko ogledate tukaj....

0 komentarjev

Novi VapoChill

OcShoot - Na OcShoot so sestavili zanimiv članek, v katerega so strnili svoje ugotovitve o tem sistemu za hlajenje procesorja na pod -0°C temperature. Članek lahko najdete tukaj, o enoti sami pa le to, da jo lahko priklopimo na Socket 370 in Socket A procesorje, z njeno pomočjo pa jim je uspelo spraviti PIII850 na 1182MHz 100% stabilno [:D]. Precej dobra enota, torej.

4 komentarji