»

TR2

Digit Life - Thermaltake je zelo znano podjetje, ki se večinoma ukvarja s proizvajanjem različnih hladilnih teles. Tokrat pa nas je obvestil, da bo začel tržiti novo znamko proizvodov, imenovano TR2, ki bo cenejša od ostalih Thermaltakovih proizvodov. Po večini bodo pod imenom TR2 proizvajali hladilne sisteme, na njih pa bo oznaka ''Designed by Thermaltake''. Z novo znamko se bodo vsi Thermaltakeovi proizvodi razdelili v dve skupini, bolj dostopne TR2 produkte ter proizvode z visoko zmogljivostjo in s tem tudi primerno ceno. Več o tem.

0 komentarjev

Thermaltake in ohišja

Thermaltake - Začelo se je z hladilniki, nadaljevalo pri nosilcih za diske v kombinaciji s temperaturnim senzorjem, preživeli smo Thermaltakeove Bluetooth vmesnike za osebne računalnike (katerega test pričakujte na Slo-Techu v roku enega tedna), sedaj pa TTjevci napadajo še z ohišji. No, naredili jih niso oni, saj je zadeva predelan Chieftecov model (kar ni presenečenje [:D]) z manjšimi popravki. Kaj novega prinaša? Na sprednjo stranico boste po novem lahko priklapljali FireWire ter USB naprave, upravljali s hitrostjo ventilatorjev ter na LCD zaslončku gledali temperaturo vitalnih delov računalnika. Juhu, mi ljubimo tovarniško modificiranje [:D]!

4 komentarji

Dobre izkušnje s Thermaltakeom

Tweaker's Asylum - Na Tweakers Asylum je Hawk-Eye napisal novico o zelo prijetni izkušnji s Thermaltakeom - enim izmed vodilnih proizvajalcev hladilnih reber in ventilatorjev za naše kavne mlinčke.

Avtor novice je kar nekaj časa nazaj namreč kupil BlueOrba ter ga namontiral na grafično kartico. Po nekaj časa mu je ventilator začel nagajati, saj je rožljal in slabo hladil. Zato je poslal e-mail z opisom težave na Thermaltake in upal na odgovor.
Po nekaj dneh je dobil odgovor, naj izpolni obrazec na servisnem oddelku na njihovi spletni strani. Tako je izpolnil kratek obrazec in vse skupaj poslal. Čez nekaj dni pa ga je čakal med pošto popolnoma nov BlueOrb-ov ventilator. Pisec je prav navdušen nad Thermaltakeovim potrošniškim servisom... Je možno da obstajajo tudi tako poštena podjetja?

12 komentarjev

Cenena hladilna modifikacija

Inside Hardware - Čeprav se sam ne ukvarjam z navijanjem sem mnenja, da se tisto pravo hardcore navijanje ne izplača, ker splošno gledano kar prehitro porabimo toliko denarja za razne ultra zmogljive matične plošče in zelo zmogljive (a drage) hladilnike in ventilatorje, da se nam bolj splača kupiti boljši procesor, kot pa malce slabšega naviti do nezavesti. Vendar raznih overlcokcer freakov najbrž ne boste prepričali, da hardcore navijanje ni ravno ekonomično. Ampak saj veste: sto ljudi, sto čudi. No, sam sem bolj pristaš tako imenovanega lahkega overclockanja, ki ne vključuje glasnih ventilatorjev, tekočega dušika, vodnega haljenja, ter še kakšnih drugih ekstremističnih pripomočkov, ampak se nanaša na...

3 komentarji

[H]ard|OCPjev test hladnjakov

HardOCP - HardOCPjevci so se lotili še enega primerjalnega testa HSF enot (HeatSink&Fan enot). Tokrat so jih na test popeljali kar devetnajst, od tega 6 od Thermaltakea, 2 od GlobalWina ter ostale. Po kratkem opisu vsakega od njih zvemo, da je od vseh najslabši Thermaltakeov Mini Copper Orb, saj se je 1.4 GHz Thunderbird segrel kar na sedemdeset (!) stopinj celzija. Najboljši od vseh pa je bil Thermoengineov 7K, ki je krotil procesor na 48 stopinjah. Klik za nadaljnje informacije.

0 komentarjev

Kako NE odstranjevati hladilnika z grafikulje

vir: HardOCP
HardOCP - V HardOCPjevem forumu je neki tip objavil svojo izkušnjo z odstranjevanjem hladilnika z grafične kartice. Tipček si je ravno kupil Blue Orba ter ga hotel namontirati na svojo Innovisionovo GeForce2 MX kartico, toda vse ni šlo po načrtih. Čeprav se je ustrezno pripravil (kartico ohladil, zavaroval vezje...), mu je uspelo ODTRGATI čip. Fantje pri Innovisionu so očitno opravili preveč dobro delo z lepljenjem, saj čipa in hladilnika enostavno ni mogoče ločiti. Woah .

7 komentarjev