»

Več kot polovica odraslih igra igre

Neowin - V svoji študiji Pew Internet & American Life Project ugotavlja, da več kot polovica odraslih Američanov igra video ali računalniške igre. Ugotovili so, da je najpomembnejši dejavnik starost, saj s starostjo delež igralcev pada. Kljub temu pa, zanimivo, 23 odstotkov starejših od 65 let igra igre. Tako lahko rečemo, da skupaj kar 53 odstotkov odraslih igra takšne ali drugačne igre (50 odstotkov žensk in 55 odstotkov moških).

Mlajši imajo raje konzole, ki imajo v razredu 18-29 let kar 75-odstotni delež, s starostjo pa ta delež pada. Skupni podatki kažejo, da 73 odstotkov odraslih v te namene uporaba računalnike, 53 konzole, 35 mobilne telefone in 25 druge prenosne naprave. Zanimiva je še korelacija z izobrazbo, saj med takimi z višjo ali visoko izobrazbo 57-odstotni delež igralcev, 51 med takimi s srednjo šolo in 40 pri takih z nižjo.

20 komentarjev

Slovenci podirajo rekorde

Računalniške novice - Slovenska navijalca zbogi in Shark-357 sta v preteklosti pod okriljem ekipe Funtech OC team že dosegala zelo uspešne overclockerske rezultate, tokrat pa jima je uspelo nekaj nadvse izjemnega. S procesorjem Intel Core 2 Duo E6700 sta milijon decimalk števila pi izračunala v samo 9.906 sekunde, s čemer sta postavila svetovni rekord. Procesor sta ohlajala s tekočim dušikom, northbridge s suhim ledom, prebila pa sta se do zavidljivo visoke frekvence 5,15 GHz. Ponosni smo, da se v svetovnem merilu izkaže še kak naše gore list, tako da jima iskreno čestitamo, bralci pa lahko več podrobnosti najdete v izvorni novici.



Link do novice je posredoval steev.

46 komentarjev

Intervju s Slončkom

Slyck News - Na spletni strani Slyck so objavili zanimiv intervju s s skrbnikom razvpite strani, s katere si lahko uporabniki prenesejo torrente, ki jih potrebujejo, da začnejo prenos različnih vsebin s spleta po omrežju Bit Torrent. S Slončkom, ki je naše gore list, so se pogovarjali o začetkih delovanja njegove strani, o vizijah in tudi o legalnih problemih. Klik!

35 komentarjev

Koliko v resnici stane RAM?

Kiberpipa - Odgovor na vprašanje v naslovu vam dam kar takoj: 16 megabajten DRAM čip, ki tehta pičla 2 grama, stane -- 32 litrov vode, 1,6 kilograma fosilnih goriv, 700 gramov elementarnih plinov (največ dušika), 72 gramov kemikalij (čez 100 različnih, med temi veliko smrtonosnih).

To verjetno ni ravno odgovor, ki ste ga pričakovali, toda uničevanja okolja se pač ne da izmeriti v dolarjih, funtih, jenih in tolarjih.

Kljub temu, da se računalništvo zdi hi-tech in čisto, se okoli njega dogaja veliko takšnih in drugačnih umazanij. To so ugotovili raziskovalci na Tokijski univerzi Združenih narodov. Omenjeno raziskavo bomo med nakupom svojega naslednjega mlinčka verjetno raje poskušali odmisliti.

Kam vse to pelje pa prepuščam vaši domišljiji ali še verjetneje, nočnim moram ...

33 komentarjev

DU meter ima konkurenco

Slo-Tech - No, ne čisto dobesedno, je pa vseeno hvalespeva vredno. Za kaj gre? KKSjevci so za vse internetne bandite izdelali programčič "Online Speed Meter", ki je zelo enostaven za uporabo, pod kožo pa ga ni niti za 100 KB. Kar pa je najpomebneje in tudi pohvalno -- skupek kode je popolnoma brezplačen. Namestitev je otročje lahka, uporaba pa kar otročje lahka. Zatorej, kar sem za več informacij, oziroma točno sem za vunpoteg!

11 komentarjev

Saj ne more biti res..

The Register - Če boste v prihodnje potovali v Grčijo in imeli s sabo svoj prenosnik, boste lahko naleteli na težave. Najprej sicer na letalu, kjer bo vaša nova pridobitev morala varčevati z elektriko (beri par novic spodaj), potem pa še v Grčiji sami.

Namreč, grožnje so postale resničnost in sedaj je uradno, da so Grki prepovedali uporabo elektronskih iger. Nič več lan-partyev, igranja doma, kaj šele na javnih mestih. Kazni so nenormalno visoke, saj znašajo tudi do 10.000 evrov, kar je neumnost.

In kaj so povedali v zagovor predlagatelji tega zakona, ki bi sicer bolj sodil na Dumblaws.com ? Že prej sprejeti zakon je prepovedal internetno igranje na srečo, in ker so vse igre zlo, so se odločili prepovedati tudi te. Poudarjajo, da zato, ker uradniki ne morejo ločiti med "nevarnimi" in "varnimi" igrami. To, da bodo le-ti igrali na veliko še naprej, vam je verjetno jasno.

Nekaj več o pretapanju sence grških kozlov pa tukaj.

Add-on later on: Pojavil se je dvom glede te novice, ki je, priznam, res...

9 komentarjev

Tudi Slovenci znamo...

Slo-Tech - ...delati igre, takšne in drugačne. Ni jih nastalo veliko takšnih, ki bi bile naše gore list, zato smo lahko še toliko bolj veseli, če katera sploh uzre luč sveta. Kakršna koli že. Tale tukaj spada v zvrst arkadnih iger, registracija pa znaša 18 zelencev. So jo pa za Slovence precej znižali, kar je pohvalno. Sicer na točno 1.111 slovenskih sitov. Komur je torej ta zvrst všeč, brž podpret slovensko igračarsko sceno! :D Preizkusni vunpoteg, porečete? Klik!

3 komentarji