»

Šifriranje diska osumljenca morda rešilo zapora

News.com.au - Kot poročajo na News.com.au je šifriranje diska osumljenca morda rešilo zaporne kazni.

39-letnik iz Avrstralije je namreč trpel za shizofreidno motnjo in je bil prepričan, da njegovi sostanovalci proti njemu kujejo zaroto. Zato je v stene izvrtal luknje in vanje namestil kamere ter svoje sostanovalce domnevno tajno opazoval.

Le-ti so poklicali policijo, ki je našla kamere in žice, ki so vodile do osumljenčevega računalnika, vendar pa kamere niso bile priključene na računalnik, vsebina diska pa je bila šifrirana.

Ker osumljenec šifrirnega gesla ni želel razkriti, so ga po 33 dneh pripora izpustili, sodnik pa mu je prisodil 2 leti pogojne kazni.

O problemu šifriranja, s pomočjo katerega je mogoče skrivati kriminal na internetu sta sicer že leta 1999 pisala Dorothy E. Denning in William E. Baugh v svojem znanem tekstu Hiding crimes in cyberspace.

34 komentarjev

Uorokavljenje žic

Slo-Tech - Ko sem bral test "rokavčnika za žice" na Overclocker Cafe sem prišel do zanimive ideje.
Saj veste, da imajo skoraj vsi ventilatorji za osrednje in grafične procesorje tri žičke, ki zelo nemarno stojijo vsaka po svoje in se nam po možnosti zapletajo tja, kjer so najmanj potrebne.
Zakaj ne bi kupili tistih termalno skrčljivih tunelčkov (ponavadi črne barve), ki jih uporabljamo za izoliranje žic in ne bi s tem skupaj povezali neubogljivih žic. Saj je čisto preprosto. Samo namestite tiste "tunelčke" na žice in z vžigalnikom malce pogrejte, pa se bo nova črna preoblekica čudovito prilegala žicam. S tem boste zmanjšali turbulenco zraka in razmetanost ohišja. Da vam bo bolje jasno kaj mislim, si oglejte tole.

9 komentarjev

Uvod v parjenje napajalnikov

Burnout PC - Že veliko strani se je ukvarjalo s problemom spajanja dveh ATX napajalnikov. To izkušnjo sem pred časom za Slo-Tech opisal tudi sam. Ugotovitve? Ko prebrodemo vse začetne težave z razumevanjem ozadja delovanja teh napravic, gre vse kot po maslu. Samo vezava čez rele, pa smo. No, na Burnout PC so zadevo poenostavili ter predstavili samo prvi korak do usposobitve parjenja napajalnikov - kako doseči, da PSU dela brez priključitve na ploščo. Na žico so nato vezali še stikalo ter dobili pravi pravcati AT napajalnik :D. Klik!

0 komentarjev

Slike GeForca 4

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe je nek njihov bralec poslal slike prihajajočega GeForce-a 4, ki jih je našel na HEXUS.net, še preden so jih morali na tej strani odstraniti zaradi prošnje NVidie. Vseeno so slike ostale in lahko jih najdete tukaj. Zanimiv hladilnik ter ogromno nekih kondenzatorjev na kartici... zanimivo. Bomo videli, kakšne bodo "uradne slike". Dodatek ob 15.18: Tudi na Overclocker Cafe so umaknili slike, zato sem bil primoran to sliko dati na svojo stran. A jo tudi mi odmaknemo?

3 komentarji

Dušilci za hrup

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so dobili na test posebne "blazinice", ki so namenjene temu, da zmanjšajo hrup računalnika. Akasine blazinice so po poročanju avtorja članka zelo spremenile ton šumenja ventilatorjev, ki sedaj ni več tako živciral. Avtor ne more reči, za koliko se je zmanjšala glasnost izven ohišja, saj ni imel decibelmetra, pravi pa, da je sedaj ton, ki prihaja iz ohišja, veliko lažji za prenašati.

4 komentarji