»

Ste že mislili, da bo SP2 zares izšel, ane?

Google - Kot že neštetokrat, se je Microsoft spet zlagal pri napovedi o izidu drugega paketa popravkov za Windows XP. Dva dni nazaj smo napovedali, da naj bi se to zgodilo jutri (torej včeraj), a si je Microsoft ponovno vzel nekaj dni oddiha. Delo naj bi bilo končano že celo pred dvema dnevoma, po najnovejših informacijah pa pri Microsofotu zatrjujejo, da bo paket na voljo "kmalu", oz., bodo obljubljeni datumi za javno dostopnost paketa ostali nespremenjeni.

Jim verjamete?

27 komentarjev

Čipovja za P4

X-Bit Labs - Na x-bit labs so naredili test čipovij za Pentium4, ki podpirajo 533 megaherčno vodilo. Za test so bili zato primerni naslednji čipseti:
- Intel 850E;
- Intel 845E;
- Intel 845G;
- SiS645DX in
- VIA P4X333.

Sicer so izpustili VIA P4X266E, toda razlog je dober: trenutno še ni matične plošče na tržišču, ki bi ta čip vsebovala. [:D] Test je precej obsežen in zelo pregleden, tako da ga priporočam vsem, ki mislite kupovati P4. Tukaj.

0 komentarjev

LiteOn 48x

GotApex - Na GotApex so stestirali zapisovalnik, katerega lahko tudi "naredimo" z nadgraditvijo BIOSa, če posedujemo 32x ali 40x pekač istega proizvajalca. No, vseeno so GotApexovci pod test vrgli izvirnik ter ugotovili, da je polna zgoščenka končana že v rekordno hitrih 2:41 minutah! Interesantno je to, da dober 40x bralnik zgoščenko prebere v treh minutah. Pomnite, bralci, prišli smo do točke, kjer hitreje zapisujemo kot beremo. V testu ni odkrito nič posebej novega, a vseeno klik.

4 komentarji

Obnovljena DL sekcija

Jaz - Izzid 3DMarka 2001 je prava priložnost za majhno osvežitev naše Download sekcije. Jup, novi MadOnionov 3D benchmark sedaj lahko downloadate tudi preko Slo-Techovega FTP servera. Trenutno je na voljo le en FTP in sicer Perzej, do večera pa bomo filetek prenesli tudi na Simfinov FTP.
Poleg novega 3DMarka je DL sekcija bila deležna tudi nove različice WCPUIDA in MotherBoard Monitora. Zdaj pa veseli na download! Mimogrede, hvala vsem 25 osebkom, ki so mi e-mailali glede izzida novega 3DMarka . Sicer sem zadevo mislil uploadati že včeraj, toda nikakor nisem mogel dostopati do MadOnionovega strežnika, druge velike strani pa ga tedaj še niso imele .

0 komentarjev

Končana posodobitev testov

Jaz - Ok, posodobitev testov je bila končana že včeraj, ampak na žalost zadev nisem mogel uploadati na server, ker je le-ta smrčal nekje v kotu. No, vse skupaj je sedaj uploadano, kar pomeni, da tudi v testih ne boste več našli mrtve povezave, prevelike slike, neskladja pri obliki in podobnih zadev. Prav tako sem posodobil indeks testov, ki sedaj vsebuje vse teste, je bolj očesu prijazen ter vsebuje informacije o avtorjih. Pri tolikšni količini dela je čisto možno, da sem kaj spregledal, tako da mi v primeru odkritja napake to prosim sporočite.Sedaj še samo članki, potem pa DL sekcija in Povezave. Mah, bom že... [:\\]

0 komentarjev

Končana posodobitev trikov

Jaz - Ker je danes pač zelo malo novic, sem se lotil drugega koristnega dela in vzdrževanja strani. Že nekaj časa me bode v oči nepopoln indeks vseh člankov, trikov in testov ter nedelujoče povezave med samimi članki (in ostale drobne napakice, ki so ostale po prenosu člankov v novi design). No, obveščam vas, da sem končal s prenovo vseh trikov. Popol in izboljšan indeks (vsi triki so opremljeni s komentarji, dodan je avtor...) najdete tukaj (ali enostavno kliknite na povezavo v levem meniju), vsak posamezen trik pa sem predelal. To pomeni, da med triki ne boste več našli mrtvih povezav, nedelujočih slik, dodal pa sem tudi manjše kozmetične popravke...Sedaj me čakajo še "samo" članki in testi, potem pa se lotim Download sekcije in Povezav. Jaome [:\\]!

5 komentarjev

Test SiS730 čipovja

SysReview - Ok, Sergio je že izlil svoja najgloblja čustva v zvezi z mojim rođendanom, tako da lahko nadaljujemo z "navadnimi" novicami [:\\]. Torej, na SysReviewu so objavili enega izmed prvih testov SiSovega 730 čipovja. Gre za low-end čipset za AMDjeve SocketA procesorje. Na žalost zadeva ne podpira DDR SDRAMa, toda po moje bo vseeno dokaj konkurenčna, predvsem na manj zahtevnem trgu. Če vas zanima zakaj, si kar oglejte test!

0 komentarjev