»

Infrardeča tipkovnica

Infosync - Se spominjate infrardeče tipkovnice, ki jo je Siemens predstavil na CeBitu? Nekaj podobnega je sedaj začelo proizvajati kalifornijsko podjetje Canesta. Tipkovnico se lahko uporablja na dlančnikih, mobilnih telefonih in drugih prensosnih napravah, kjer primankuje prostora. Sestavljajo jo oddajnik, ki projecira IR svetlobo na površino in sprejemnik, ki zazna, če ste se dotaknili projecirane tipke. Delež napak pa je podoben deležu pri običajni tipkovnici.

Upajmo, da bomo tako tipkovnico kmalu zagledali vgrajeno v kakšen dlančnik. Klik!

9 komentarjev

Vse v enem

VIA Hardware - Očitno se je Shuttle, sicer dokaj znani proizvajalec matičnih plošč, ki je bil eden izmed prvih podpornikov P4X266, specializiral za FlexATX sisteme, saj je po dokaj čislanem predhodniku Shuttle SV24 ponudil naslednika, ki se imenuje SS50. Za razliko od prejšnjega modela ta podpira procesorje Pentium4, ki delujejo v navezi z zelo dobrim naborom SIS650. Sistem je celovita all-in-one rešitev, vse njegove odlike in slabosti pa so poizkušali poiskati na VIA Hardware. Spisali so test, ki so ga izdatno podprli s slikami in je vsekakor vreden branja, če se navdušujete za nakup močno pomanjšanega PC-ja.
No, čeprav je nov model od starega SV24 močno napredoval, sem vseeno malce skeptičen glede...

0 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Reso in Hlod sta se, oba z digitalnim fotoaparatusom v eni in piškotom v drugi roki, znašla na CeBitu. Oba sta se brez privilegija novinarske kartice prebijala čez brezkončne dvorane največjega računalniškega sejma ter občudovala uporabne pritikline. Je bilo na sejmu videti kaj novega v primerjavi s prejšnjim letom? Naj okoli sto slik pove svoje. Drugače pa - s Primožem sva se zaobljubila, da bova prihodnje leto šla na CeBit, pa četudi na lastne stroške. Press kartica nama je zagotovljena. Sedež na ATIjevi predstavitvi pa tudi :D. Uživajte v branju.

7 komentarjev

Zanimanje za SIS na CeBitu

The inquirer - Kar zanimivo je tole podjetje SIS, kajne. Potem, ko so ga po vrsti zavoženih projektov nekateri uvrstili že kar na smetišče računalniške zgodovine, se je podjetje vrnilo v velikem loku in postalo skorajda gonilna sila razvoja procesorskih naborov, oz. že kar gonilna sila, če pogledamo nabor SIS648, ki so ga predstavili na CeBitu. Največje presenečenje je, da nabor že v času najave podpira pomnilnik DDR400 in novo vodilo AGP 8x, ki bo skrbelo za grafične kartice prihodnjih rodov. Vendar pa nabori niso edina stvar, s katero se lahko podjetje pohvali. Če gre verjeti spletnim virom, je odličen tudi nov grafični procesor SIS 330, ki je močno napredoval od cenenega SIS 315. Z zelo zgodnjim silicijem serije A0 je čip dosegel v 3D Marku 2001 SE, kjer je čip ob izdatni podpori procesorje Intel Pentium4 1800 dosegel dobrih 5000 točk. To ga uvršča na raven GeForca 4 MX440 in Radeona 7500. Pred slednjima pa ima tudi to prednost, da vsebuje pixel shader, ki zadostuje specifikacijam 1.3, ne...

1 komentar

Intel se pripravlja na Brookdale-G

The inquirer - Nekateri izmed bralcev gotovo veste, da Intel ni končal svojega razvoja naborov s čipom Brookdale-D, ampak namerava v bližnji prihodnosti izdati tudi nabor z imenom Brookdale-G. Le-ta se od Brookdala-D gotovo ne bo posebej razlikoval, saj bo gotovo vseboval vse napredne lastnosti, med drugim tudi podporo DDR SDRAM-u. Razlikoval pa se bo le po integrirani grafiki, ki naj bi bila na nivoju Nvidiinih čipov GeForce 2 MX 400. Kljub dokaj močni grafični kartici za ta del trga, v katerega bo Intel vstopil s svojim novim naborom, pa Intel ne namerava narediti podobne napake, kot jo je storil pred časom, ko uporabnikom sploh ni namenil dodatnega AGP slota. No, tokrat bo drugače, saj bo AGP slot prisoten na vseh matičnih ploščah. Čip je namenjen kot konkurenca tekmecem, ki so že ponudili svoje integrirane rešitve, med drugim tudi ATI-ju, ki naj bi s svojim dolgo napovedovanim čipom A4 končno prilezel na trg naslednji mesec. Brookdale-G bo obširneje predstavljen na CeBitu, na matičnih ploščah...

0 komentarjev