»

BurnerOnFire, Drupal in FFA LAN party

BurnerOnFire

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Nocoj ob 19h boste na Pipinem odprtem terminu lahko slišali o tem, kako je v Kiberpipi nastala aplikacija, s katero lahko hitro napečemo večje število CD-jev hkrati. O BurnerOnFire, vzporednem zapisovanju na več CD/DVD-jev hkrati s pomočjo Linuxa, Pythona, D-Busa, HAL-a in nekaj ne preveč sodobnega hardware-a bosta predavala Domen Kožar, pisec Python kode in Jožko Škrablin, rezidenčni sysadmin.

Projekt Drupal je od verzije 4.7, za katero si potreboval doktorat, da si jo sploh lahko uporabljal, do verzije 7, v katero je bilo vloženega ogromno trudo prav v izboljšanje uporabniške izkušnje, izjemno napredoval. Pogledali si bomo, kakšne so razlike med zadnjima dvema verzijama, kako poteka razvoj Drupala, katero verzijo naj izberem in zakaj je dejstvo, da je...

4 komentarji

Kiberpipa vabi

Utrinek z enega izmed VIP večerov

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Teden je naokrog in spet vas čakajo nove vsebine v Kiberpipi. V torek vam bo Domen Grabec predstavil kako s pomočjo spletne kamere, nekaj odprte kode, poznavanja DirectX knjižnice in znanja programiranja doživite izboljšano izkušnjo virtualnih 3D svetov. V sredo vas vabimo na spletni seminar podjetja Adaptivepath, kjer boste v 16 korakih izvedeli kako postati uporabniku bolj prijazna organizacija, v četrtek pa bo Janez Škrabec predstavil svoje poglede na podjetniške poti in inovativnost. Poleg tega se lahko vsak dan oglasite v Kiberpipi in se poigrate z računalniki iz Kiberpipinega računalniškega muzeja, na brezplačno brskanje po spletu ali kar tako na klepet.

Na Pipinem odprtem terminu...

5 komentarjev

Namestitevena delavnica Linuxa

Slo-Tech - V Kiberpipi se bo v soboto 29. januarja od 10 ure zjutraj pa do 22 ure zvečer odvijala brezplačna namestitvena delavnica Linuxa.

Udeleženci s seboj prinesejo računalnike in pod vodstvom strokovnjakov se jim nanje pomaga namestiti operacijski sistem Linux - Pingo 3.1, hkrati pa so deležni še nekaj zanimivih in koristnih predavanj iz uporabe Linuxa. Mimogrede, predavateljska zasedba je ena najboljših, ki jih lahko vidite v Sloveniji. Da pa bi bil dan popoln se za sprostitev odigra še nekaj mrežnih prostih iger.

Delavnica poteka v sodelovanju z društvom uporabnikov Linuxa in je seveda brezplačna, vendar se je zaradi omejenega števila udeležencev nanjo potrebno prijaviti na naslovu if11@lugos.si.

Urnik in seznam predavanj ki bodo na na delavnici pa si lahko preberete na tej strani.

7 komentarjev

Oblikovanje spletnih strani

Kiberpipa - Ustvarjanje spletnih strani z Mozilla Composer, začetni tečaj, Matjaž Horvat
19.5. Sreda ob 19:00, trajanje:2h, v Kiberpipi

Na delavnici lahko v dveh urah osvojite znanje, s katerim boste zmožni ustvariti čisto pravo spletno stran. Spoznali bomo orodje Mozilla Composer, ki je preprost urejevalnik čisto pravih spletnih strani za različne operacijske sisteme, med drugim Linux, Windows in MacOS X.

Udeležba je brezplačna, a se je potrebno prijaviti.
Prijava in dodatne informacije na matjaz@owca.info

1 komentar

Predavanje: Omejevanje prometa v Linuxu

Kiberpipa - V Kiberpipi bo v četrtek, 27. februarja ob 19.00 na vrsti predavanje z naslovom Linux traffic shaping

Primož Bratanič, glavni programer portala Slo-Tech, bo predstavil, kako v Linuxu uporabljati omejevanje prometa.

V predavanju bodo na kratko predstavljene osnove omejevanja pasovne širine na Linux strežniku. Pokazano bo nekaj različnih načinov zagotavljanja stopnje kakovosti povezave določenim uporabnikom, nastavljanje višje prioritete določenim paketkom in posledice teh dejanj za končnega uporabnika.

Popravek: datum je res 27.2.2003 [:D]

18 komentarjev