»

AMD preprečuje povezovanje mostičkov?

OC Prices - Nekako navajeni smo že, da vsi AMD-jevi procesorji s podnožjem SocketA omogočajo igranje z mostički, kar nam omogoča, da naprimer navadne procesorje prepričamo v delovanje na dvoprocesorskih ploščah ali da jim omogočimo spreminjanje množilnika. No, na OC Prices namigujejo, da se utegne ta raj kaj kmalu končati, saj naj bi bil AMD pričel prodajati procesorje v drugačnem pakiranju, pri katerem so vsi mostički preplasteni, tako da je njihovo povezovanje onemogočeno. Uradnih informacij še ni. Klik!

8 komentarjev

Modifikacija diska

Digital Explosion - Diski imajo v naših računalnih domala status bogov, saj vsebujejo vso naše delo, za nameček pa so te stvarce izjemno občutljive. No, tudi takšna občutljivost pa ne ustavi ljudi, ki so se odločili modificirati, kar se modificirati da. Na Digital Explosion so se tako odločili disku vgraditi pleksi okno. Zadeva sicer izgleda kul, a po tem posegu vam garancija žal ne velja več. [:D] Klik!

9 komentarjev

Slušalke

Hardware Zone - Verjetno skoraj vsi na svojem računalu poslušate tudi glasbo. Velika večina vas ima zagotovo vsaj dva zvočnika, mnogoteri pa celo več. To pa ni edini način poslušanja glasbe. Če živite v soseski, ki je zelo netolerantna za hrup, si je potrebno izmisliti nekaj drugega. Za večino primerne le v navezi s "hodečim-človekom" (walkman) ali CD predvajalnikom, so slušalke. Na Hardware Zone so stestirali slušalke združenih podjetij Philips in Nike. Pri njih pa lahko opazimo Philipsovo kvaliteto (zmožne so predvajanja frekvenc od 10 - 24.000 Hz) in Nikeovo izvrstno oblikovanje. Klik!

6 komentarjev

Abit gre v Dual-MP vodé

ABIT - Abit bo, vsaj tako piše na njihovi strani, izdal strežniško usmerjeno dvoprocesorsko osnovno ploščo za AMDjeve Athlone MP, čeprav lahko v paru na plošči delujejo tudi Duron MP ter Athlon XP procesorji. Temelji na AMD-760 MPX čipovju ter je po specifikacijah sumljivo podobna Tyanovi Tiger MPX. Nanjo lahko damo 4 GB registriranega pomnilnika, ima vgrajen omrežni vmesnik, dve 64-bitni PCI reži ter AGP-PRO vmesnik. Če to sparimo še z kvalitetnim modulom za nadzorovanje temperature ter napak, se zna zgoditi, da bo Abit dobil prvo pravo naslednico BP6 plošče :D. No, malo pretiravam.

1 komentar

Tyan Tiger MPX

The Tech Report - Mi ponavadi ne pokrivamo testov strojne opreme, ki ciljajo na strežniške sisteme, a bom v tem primeru naredil izjemo, saj je prav Tiger MPX tista plošča, na kateri bo Slo-Tech deloval v bližnji (ampak spet ne zelo bližnji) prihodnosti. Ploščo so pretestirali na The Tech report, test si pa oglejte na tem naslovu. Plošča je dvoprocesorska ter grajena na čipovju AMD760MPX, ki pred AMD760MP prinaša majhne izboljšave. Ima štiri reže za pomnilnik, v katere lahko vtaknemo do 4 GB pomnilnika, a je predpogoj za uporabo več kot dveh modulov to, da je paličica Registered RAM. Plošča ima tudi 3 64-bitne PCI ter tri navadne PCI reže ter integriran omrežni vmesnik. Čeprav uradno ne podpira XP procesorjev, lahko iz lastne roke trdim, da se z dvema Athlonoma XP 1700+ počuti prav fletno. Kaj pravijo Tech Reportovci o plošči? Preberite si sami.

1 komentar

ASUS predstavil svojo dvoprocesorsko ploščo

The inquirer - Svetovni eliti, ki že ponuja dvoprocesorske matične plošče, se je pred kratkim pridružil tudi ASUS, ki je predstavil ploščo A7M266-D, ki podpira tako Athlone XP, kot tudi Durone MP (čeprav te ne bomo nikoli videli). Pomembna lastnost nove ASUS-ke je tudi, da podpira tako registriran, kot tudi navaden pomnilnik. Po podatkih Inquirerja bo plošča namenjena tako strastnim navijalcem, kot tudi bolj profesionalnim uporabnikom. Upam, da se vračajo spet zlati časi, ko smo v ABIT-ovo matično ploščo vtaknili dva 300 MHz Celerona A, ju navili na 450 MHz in imeli teoretično za kar 900 MHz računske moči .

4 komentarji

Test Tyan Tiger MP matične plošče

2CPU - Tyan je v svetu AMD-jevih procesorjev kar dodobra poznan proizvajalec, saj je v tesnem stiku z AMD-jem in izdeluje kar dobre matične plošče. Podjetje se je proslavilo s svojo Thunder K7 matično ploščo, ki je AMD-jih prinesla kar nekaj svežine, saj je le-te izstrelila v orbito večprocesorskih sistemov. Čeprav so bili skrbniki strežnikov nad "gromom" navdušeni, pa so nosove vihali manj premožni, ki bi si na poceni način radi omislili poceni delovno postajo. Thunder plošča je to v marsikaterem pogledu preprečevala, saj je vsebovala Utra 160 SCSI krmilnik, 64-bitno PCI vodilo, zahtevala pa je tudi precej zmogljiv napajalnik (kar 450 W!). To je bilo za marsikaterega prehud zalogaj, zato se je Tyan odločil, da bo izdelal malce bolj oskubljeno, a še vedno dovolj privlačno dvoprocesorsko ploščo na AMD 760MP chipsetu. Tako je Tyan pred kratkim izdal Tiger MP ploščo, ki ni več tako požrešna, saj dobro deluje že na 300 W napajalniku, vendar pa še vedno hoče registriran DDR SDRAM pomnilnik....

0 komentarjev

Dual SocketA plate

HardOCP - No, po nekaterih informacijah naj bi se resen razvoj na dvoprocesorskih ploščah za AMDjeve SocketA plošče končno začel. To niti ni čudno, saj je povpraševanje po njih zares ogromno. Nihče se ne bi branil poceni dvoprocesorskega sistema, kajne? No, razvoj poteka, toda prve plošče bomo verjetno ugledali šele čez kakšna dva meseca. Potrpite.

9 komentarjev

ASUSova konkurenca ABIT VP6

X-Bit Labs - Med celo paleto novih matičnih plošč, je ASUS najavil tudi poceni dvoprocesorsko ploščo na osnovi VIA Apollo Pro133A čipovja. Sama zasnova je precej podobna novi ABIT VP6: do dva P3 Coppermine procesorja, 4 DIMM reže za do 2GB pomnilnika, 1 AGP Pro, 5 PCI rež, ATA 100 podpora, integriran zvok in podobne cvetek. ASUS CUV4X-D, kot bo plošči ime, bo vsekakor zanimiva zadevica, potrebno pa je počakati na prve primerke, da bomo lahko podali kakršnekoli sklepe. ASUSovci obljubljajo, da bo plošča na voljo v začetku naslednjega leta.

0 komentarjev