»

CeBIT-a je konec

X-Bit Labs - CeBIT se je včeraj nepreklicno končal za letos in če si ga niste uspeli ogledati v živo, vam ostanejo samo še bolj ali manj uporabni coverage člančiči. Tovrstni članek so spisali tudi na X-Bit Labs, kjer so si na petih straneh ogledali še preostalo drugo polovico dogajanja na CeBIT-u. Članek pa pričakujte tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

Poslednji dan CeBITa

Tom's Hardware - Vseh stvari je enkrat konec in to se je zgodilo tudi CeBITu, ki se je odvijal v prejšnjih sedmih dneh. Na Tom's Hardware so že pisali o trdih diskih, grafičnih karticah, o tisočih ohišji, tokrat pa so se pripravili na bližajoče se poletje in si ogledali vse kar je v zvezi s hlajenjem. Tako so omenili vse vrste hlajenja od OTES hladilnikov za FXe pa do nove Zalmanove zverine, ki je namenjena hlajenju Pentiumov 4 in Hammerjev. Seveda je bilo v članku omenjeno tudi vodno hlajenje, ki bo izgledalo zelo zanimivo na GeForceFX karticah.

5 komentarjev

DivX 6.0 prihodnje leto?

Chip Online - Po podatkih, ki so jih dobili na CeBitu, bi naj novo različico zelo znanega in priljubljenega kodeka za gledanje filmov DivX 6.0 dobili v letu 2004. To je povedal eden od soustanoviteljev DivXNetworks, podjetja, ki se ukvarja z razvijanjem omenjenega kodeka. Omenil je tudi, da naj bi se naprave, ki bi vsebovale DivX 6.0 kodek, začele prodajati leta 2005.

Ker pa nas od leta 2004 loči še kar nekaj mesecev, lahko še naprej mirne vesti uporabljamo DivX 5.0.3 in si le preberemo, kaj nas čaka v prihodnosti.

2 komentarja

Grafične novosti na CeBitu

X-Bit Labs -

Kot še vsakokrat doslej, bo tudi na letošnjm CeBitu v Hannovru vroče. Kar se tiče novosti, jasno. Nvidia namerava začeti s prodajo že dolgo napovedovanega GeForceaFX, ATI pa naj bi predstavil zmogljiva R350 ter RV350 procesorja. Svoj lonček kani pristaviti tudi SiS s svojim Xabre II VPU, popolna novost pa bo NV31, predstavljen s strani Nvidie kot zamenjava GeForce4 Titanium kartic. Poglejmo podrobnosti.

R350 je v bistvu grajen na enaki osnovi kot R300, le da je tehnološko nekoliko bolj optimiziran, s čimer lahko dosegamo višje frekvence. Po neuradnih informacijah naj bi R350 vseboval osem cevodov, vsak s po dvema teksturnima enotama, ter 256-bitni DDR-II pomnilnik. Grajen bo 0,13-mikronski tehnologiji. RV350 bo njegova oskubljena verzija -- počasnejša, manj zmogljiva in cenejša.

NV31 bo po napovedih vseboval mnogo tehnologij premierno predstavljenih že v GeForceFX procesorjih z nekaj izboljšavami antialiasing in anisotropic filtriranja. Povedano v vsakdanjem jeziku, NV31 bo...

22 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Reso in Hlod sta se, oba z digitalnim fotoaparatusom v eni in piškotom v drugi roki, znašla na CeBitu. Oba sta se brez privilegija novinarske kartice prebijala čez brezkončne dvorane največjega računalniškega sejma ter občudovala uporabne pritikline. Je bilo na sejmu videti kaj novega v primerjavi s prejšnjim letom? Naj okoli sto slik pove svoje. Drugače pa - s Primožem sva se zaobljubila, da bova prihodnje leto šla na CeBit, pa četudi na lastne stroške. Press kartica nama je zagotovljena. Sedež na ATIjevi predstavitvi pa tudi :D. Uživajte v branju.

7 komentarjev