»

Cracking@home

ZDNet - Slo-Techov SETI team je prav lepo debelušen, kolumnist na ZDNet-u pa je ali dobro obveščen, ali pa pripadnik teorije zarote. Si predstavljate, da bi se okužili z virusom (oz. ohranjevalnikom zaslona), ki bi -- brez vaše vednosti -- deloval podobno kot SETI klient, le da bi bili procesorski cikli namenjeni razbijanju raznih gesel? Nekako niti ne dvomim, da se bo to nekega dne res zgodilo... Klik!

3 komentarji

Še več Adobeta: Photoshop 7 beta

ZDNet - Pred dvema dnevoma je Adobe (ki sem ga po zobeh vlačil že novico nižje) izbrani druščini predstavil nov paket, ki predstavlja nujnek vsem fotografom ter večini onih, ki se ukvarjamo z računalniško grafiko. Kaj prinaša? Jah, sodeč po testu na ZDNet-u nova verzija predstavlja bolj skupek dodatkov in popravkov. Tako si sedaj Fotoštacuna zapomni lastnosti za vsako šablono posebej, vsebuje boljši datotečni brskalnik, ImageReady pa sedaj (med drugim) prinaša podporo 'dithering' prosojnosti GIF-ov. Klik! Moja omiljena izbira pak ostajajo Fireworks :D

0 komentarjev

Virus na Dreamcast ploščku

Vnunet - Japonska verzija FRP igre Atelier Marie ima na plošku tudi bonus - ohranjevalnik zaslona. Vendar pa nameščanje slednjega na PC-ju računalnik okuži z virusom Kriz, ki deluje podobno kot CIH (Černobil) - na božič poskuša izbrisati CMOS ter podatke na disku. Kar pa med drugim loči Kriza od CIHa je to, da prvi poskuša datoteke na disku oz. omrežju prepisati, medtem ko je CIH 'le' poškodoval FAT tabelo. Več?

4 komentarji

Pota oglaševalska

ZDNet - Dobro, dobro - mnogo nas je, ki ne maramo nadležnih pojavnih (pop-up) okenc z reklamami. Vsaj jaz ostale načine še nekako trpim, a proti pojavnim okencem kot še marsikdo drug, uporabljam razne ad-blockerje.

Kmalu pa se zna zgoditi, da na strani, kjer bi me sicer (brez ad-blockerja) pričakalo omenjeno okence, stran opozorila, naj ali pogledam oglas ali pa naj za ogled strani plačam! Na ZDNet-u so si to novo, oglaševalcem prijazno tehnologijo, podrobneje ogledali. Sebično upam, da se bodo programerji blockerjev še bolj potrudili .

5 komentarjev

Odprto pismo Microsoftovim Trem

ZDNet - Na ZDNet-u sem zasledil, da je njihov glavni kolumnist, David Coursey, objavil odprto pismo Microsoftu.

V njem korporacijo poziva k spremembi cenovne politike, v glavnem pa apelira, naj bi se eno verzijo Oken XP 'Home' (ne Pro!) dalo (legalno) namestiti na vsaj tri računalnike. Prav tako je naštetih nekaj dobrih argumentov (ki jih itak lahko poslušamo že skoraj na vsakem kraju), ogled priporočen! No ja, meni (kot kupcu) bi bilo bolj všeč, če bi raje ceno 3-krat znižali .

7 komentarjev

Na-glavni mp3

Slo-Tech - Kdo nas spet preseneča? Žiga, kdo pa drug:

Na ZDNet-u so pod drobnogled vzeli Panasonicov mp3 predvajalnik (Panasonic SV-SD05 Audio Player Headset), vgrajen v slušalke. V nasprotju s pričakovanji je ocenjen relativno nizko (6.3 od 10), predvsem na račun slabega oprijema (stvarca tudi pri rahlih sunkih vse prerada zdrsi iz glave), nizke kvalitete slušalk ter pomanjkanja izenačevalnika. Končno oceno zaokroži tudi relativno visoka cena ($329.95 - $419), ki je približno $100 višja od podobnih (vendar 'ožičenih') predvajalnikov... Klik!

1 komentar

3 milijoni SETIjašev

Slo-Tech - Huhu, ta SETI projektek pa se počasi res razvija preko vseh meja. Na tej strani si namreč lahko preberete, da je populacija SETIjašev dosegla kar 3 milijone. (Ne)srečnik je neki nemški fizik po imenu Bernd Ziegler, ampak to navsezadnje ni važno, kajne? Lepo je videti, da SETI populacija tako narašča (Thomas bi sicer rekel, da se trudimo za brezveze ), še posebej, ker smo del nje tudi Slo-Techerji. Namreč, če še niste opazili, obstaja tudi Slo-Tech SETI team s kar 181 člani.
Zahvale za novico prejme GoMar7.

7 komentarjev

Konec...

Jaz - Hm, ok, ker niti ne vem, kako bi se tega lotil, bom povedal kar naravnost: Slo-Tech bo prenehal z delovanjem. Po enem letu in pol pač počasi dojemamo, da se je stvar vse preveč razširila in peščica zanesenjakov ni več dovolj, da bi stvari še naprej vodila tako, kot je treba. Kot ste sami opazili, se je naša aktivnost zadnje čase precej zmanjšala. No, večino časa smo debatirali kako in kaj v prihodnosti, toda na žalost nismo našli nobene dobre opcije za nadaljevanje obstoja. Začetne zagnanosti enostavno ni več, večina pa nas nekako niti nima več časa, ki je potreben za vzdrževanje tako velike strani. Da ne govorimo o naših "resničnih življenjih", ki so res trpela...
Kakorkoli, vsem zvestim bralcem se zahvaljujemo za dolgotrajno podporo, ki smo je bili deležni z vaše strani. Če vas ne bi bilo, bi Slo-Tech že zdavnaj nehal obstajati. Na splošno nam je zelo težko pustiti tako ogromno in neverjetno prijateljsko skupnost, ki se je razvila, toda nimamo izbire .
Naslednjih nekaj dni boste še...

98 komentarjev

Slo-Tech SETI Team!!!

Jaz - Juhuhu... Naš Seti Team je danes doživel 100-tega člana in sicer je to Killy, ki je prispeval kar 124 paketov, tako da smo skupaj kot skupina že obdelali celih 11027 paketiv in za to porabili več kod 16 let procesorske moči , kar lahko lepo vidite tule:Slo-Tech SETI Team, čeprav še tu niso čisto ažururani podatki. Da dobite te, rabite tale programček:Seti Team. Drugače pa vse nadubodne Slo-techerje vabim, da se pridružite našemu temu in sicer na temle linku:Join Slo-Tech SETI Team Pa čimveč najdenih ET-jev!!

3 komentarji

Slo-Tech SETI team napreduje

Jaz - Hehe lepo je videt, da naš Slo-Tech SETI team prav hitro napreduje. Zdaj nas je že kar 18, med nami so celo pravi veterani ( itak je car še vedno PaJo s preko 700 obdelanimi enotami ) in tudi jaz se lahko pohvalim s prvim obdelanim paketkom. Jupi [:))]. Aja, ko smo že pri rekordih me je najbolj impresiral naš član roscha, ki je za obdelavo enega paketa rabil malo manj, kot 14 minut [8-O]. roscha, me prav zanima kakšno makino imaš doma ( za primerjavo: moj P3 450MHz porabi za obdelavo enega paketa v hitrem tekstovnem načinu skoraj 8 ur! ) [;)].Če bi se radi včlanili, potem se kar odpravite na to stran, drugo boste že pogruntali ( postopek ni niti približno tako zakompliciran kot prijava v Slo-Techovo bazo [:\\]). Če sploh ne veste o čem se gre ali želite kaj vprašati se ne bojte vprašati v posebej Slo-Tech SETIju namenjeni razpravi v Forumu!

2 komentarja

Slo-Tech SETI team

Jaz - Slo-Tech wants you! Za svoj SETI team seveda, da ne bo kakšnih pomot [;)]. Yup, od danes naprej deluje Slo-Tech SETI team in vsak bralec Slo-Techa je dobrodošel! Dokažimo jim, da nismo kar tako. Zaenkrat je edini član PaJo ( ustanovitelj ) s krepko preko 700 paketki in prav zanima me, ali ga lahko kdo od vas preseže!Za vse razprave ali vprašanja v zvezi z našim SETI teamom pa kar pojdite sem.

19 komentarjev