»

Intel praznuje 35. obletnico

EBN -

Procesorski gigant Intel Corporation danes praznuje svojo 35. obletnico obstoja, ki jo bodo proslavili s posebno slovesnostjo v Santa Clari, Kalifornija, na sedežu podjetja.

Intel sta leta 1968 ustanovila Gordon Moore, znan po Moorovem zakonu, sedaj častno upokojen predsednik, in Andy Grove, še vedno aktivni predsednik podjetja. Na prireditvi bosta skupaj s Craigom Barrettom in Paulom Otellinijem zakopala posebej v ta namen pripravljeno časovno kapsulo, v kateri bodo 300 mm silicijeva rezina iz oregonske tovarne, mikroprocesor s Kitajskega in kostariški časnik. Kapsula je zgrajena iz posebnega oljčnega lesa iz Izraela, kjer ima Intel proizvodni obrat. Kapsulo bodo slovestno odprli leta 2018 na 50. obletnici ustanovitve.

Letošnje leto Intel praznuje še dva mejnika: 25. obletnico predstavitve x86 procesorja in 10. obletnico predstavitve Pentiuma. Klik!

8 komentarjev

Še en SETIjev mejnik

SETI@Home - Po tem, ko so praznovali 500 milijonti poslani paketek 7. maja in tretjo obletnico obratovanja 17. maja, v prihodnjih dneh pričakujejo še en res pomemben mejnik. Uporabniki bomo dočakali kar miljonto leto pretečenega skupnega procesorskega časa!

Še statistike:
Skupni procesorski čas: 995049.341 let
Procesorski čas zadnjih 24 ur: 1254.542 let

Čakati nam gre torej 4 do 5 dni.

5 komentarjev

Raduj se, radni narode,...

Slo-Tech - ...saj imate danes razlog. Prosim, čestitajte Máteju, ki je včeraj praznoval svojo osemnajstletnico, ter DrSergioDJju, ki jih je danes dopolnil kar devetnajst. Čestitke oddajte pod komentarji - to je ukaz :D. Še nekaj - Mate pravi, da bo danes častil pijačo. Ako vam rata dobiti njegov telefon ter ga zaspammati s SMS sporočilci, vam pivo ne uide.

29 komentarjev

Mojemu pra pra pra.....pravnuku

HardOCP - Bi radi sporočili svojim potomcem, živečim čez 50.000 let, kako je ozračje smdelo ter kako je bil internet počasen? Da smo imeli pokvarjene politike ter podkupnine vseokoli. Da smo se vozili na štirih kolesih ter imeli žičnate telefone. Ter da nismo imeli živčnega implanta, ampak smo gledali sliko v steklo s fosforno plastjo, na katero smo izstreljevali elektrone. Ergo - bi radi svoje potomce spravili v salve nostalgičnega smeha? Klik!

7 komentarjev

Njam

Maximum 3D - Moj Spisek&#8482 (kako mam rad ta TM znakec!) se je dopolnil še za eno stvar. To je ThermalTake Memory Cooling Kit. Ne, ne gre za vodno hlajene pomnilniške module. Tudi za zamrzovanje RAM-a v tekočem dušiku ne. Gre za preprosta hladilna rebra, ki jih namestimo na DDR ali SDRAM modul (RIMM jih ima že serijsko nameščene). Kaj je pol tako čudovitega na teh hladilnikih? VSE! Ker je to ThermalTake je izvedba kakovostna in lepa (so v lepi modri barvi). Sicer sem vam o njih že nekaj pisal a tokrat se je tu pojavil tudi test. Občutki niso ne-vem-kako pozitivni, pa tudi negativni ne. Hladilnik zelo pripomore k stabilnosti in dobremu izgledu (yeah ) dejansko pa ne pohitri sistema. Druga slaba stran je še, da komplet stane kar nekaj denarja. Take hladilnike za RAM se da izdelati tudi doma, a vseeno...

7 komentarjev

Vse najboljše, Primož!

Slo-Tech - Še en rojstni dan. Tokrat je na vrsti naš najnajnajprogramer, Primož. Primož, lepo od tebe, da so te ugrabili mali zeleni, ko si bil še mlad. To je namreč botrovalo njegovemu izjemnemu talentu za programiranje, ki ga tule na Slo-Techu pridno IZKORIŠČAMO že slabo leto. Če še ne veste, Primož je kazensko odgovoren za vsako vrstico programske kode, vnešene v to stran. Danes pa praznuje svoj sedemnajsti rojstni dan. Najlepša mu dala.

25 komentarjev