»

V nastajanju kar dve slovenski ešportni zvezi

Slo-Tech - V začetku tedna smo bili priče nenavadnemu dogodku: iz dveh različnih smeri sta skorajda istočasno prišli najavi o nameri ustanovitve domače zveze društev, ki bi skušala ešport pri nas uveljaviti kot športno panogo in dogajanje dvigniti na višjo raven. Čeprav imata Slovenska e-športna zveza (SEZ) in E-športna zveza Slovenije (EŠZS) zelo podobne cilje, pa ne gre za isti entiteti, kar boleče kaže na razklanost domače ešportne scene.

Profesionalno tekmovalno igranje računalniških in videoiger, oziroma na kratko ešport, se kot drugod po svetu krepi tudi pri nas in v zadnjih letih raste število tistih, ki so v tej smeri izbrali karierno pot. Že več let zato obstaja potreba po krovni zvezi domačih društev tekmovalcev in organizatorjev dogodkov, ki bi se lahko pri državi in sponzorjih borila za boljši položaj te dejavnosti in navznoter zagotavljala določeno raven profesionalizma. Kot pa je žal že kar preveč značilno za slovenski prostor, nastajanje takšne zveze odzvanja v nesoglasjih,...

28 komentarjev

Slovenski OpenOffice.org

Slo-Tech - Danes sta na spletni strani OpenOffice.org tudi uradno objavljena projekta Slovenski OpenOffice.org (sl.ooo) in Grški OpenOffice.org (el.ooo). Oba pripadata obsežnejšemu projektu z imenom Native-lang, katerega naloga je predstavljati, koordinirati in razširjati jezikovne skupnosti uporabnikov in razvijalcev OpenOffice.org po vsem svetu.

Kot je povedal vodja Native-lang projekta, Charles Schulz, nova projekta kažeta na nenehno širjenje OpenOffice.org v evropskem prostoru.

Spletni naslov slovenskega projekta najdete na naslovu http://sl.openoffice.org. Služil naj bi kot izhodiščni naslov za nadaljnje informacije o novostih projekta, povezavah do datotek za prenos z najnovejšimi stabilnimi in preskusnimi različicami programa, podpori uporabnikom preko dopisnih seznamov idr.

Gradnjo paketov za okolja GNU/Linux, Microsoft Windows, FreeBSD in Sun Solaris/Sparc za nas in za druge jezike (danski, madžarski, slovaški in seveda češki) izvajajo člani češkega OOo projekta pod vodstvom...

4 komentarji

Prenovljene povezave

Slo-Tech - Povezave na Slo-Techu so sedaj postale prava ultimativna zbirka internetnih strani, ki si zaslužijo omembe kot dobra stran. Da pa se boste med njimi lažje znašli so Gandalfar, Clemento, morphling1 ter Sergio ob vsaki napisali kratek povzetek, s čim se stvar ukvarja in jih razvrstili po kategorijah. Ta stran naj vam zamenja "priljubljene", saj tako popolnega spiska ne boste našli daleč naokoli. Poveži me s pravo Povezavo! Če pa se komu zdi, da smo na kakšno pomembno stran pozabili, pa naj nam piše na e-pošto.

11 komentarjev

Dobili smo ISSN številko

Slo-Tech - Danes sem od ISSN centra Slovenije dobil obvestilo, da je Slo-Tech vpisan v ISSN bazo podatkov pod številko ISSN 1581-0186 ter da naj ta podatek vpišemo na vstopno stran. Številka je po novem dostopna vsem na dnu strani. Mar to pomeni, da se boste lahko na Slo-Tech od sedaj sklicevali kot na uraden vir? :D

11 komentarjev

Prvi test Titan Majesty Twins hladilnika

Overclockers Australia - Na Overclockers.com.au so objavili ekskluzivni premierni test (to se pa lepo sliši [;)]) Titanovega Twins kulerja. Če se še spomnite, gre za tisto čudno dvoventilatorsko zadevo za SocketA procesorje. O zadevi smo nemalo razpravljali tudi na Slo-Techu in sedaj je ugibanj končno konec. Preprosto povedano je zadeva zanič! Vem, da sem vam sedaj pokvaril užitek v branju testa, ampak danes sem pač take volje (beri spodnjo novico...) [>:D]. Najbolje je, da kar ostanete pri žafransko dragih SuperOrbih!

6 komentarjev