»

Kingston 5GB DataPak PC Card HDD & Reader

Mikhailtech - Na Mikhailtech so napisali članek o v naslovu omenjeni napravi. Naprava je zelo dobro opisana na petih straneh članka, ocenili pa so jo z zelo visoko oceno, saj vsako stvar zelo dobro "zapakira". Če se obrnemo k videzu napravice opazimo, da je zelo podobna miški, le da ima na sprednji strani odprtino. Sedaj (in po pogledu na sliko) morda veste kaj več, če pa še vseeno ne veste za kaj gre, si oglejte članek kar sami.

0 komentarjev

Prenos Linuxa na X-Box uspešno napreduje

Slashdot - Navdušenci, ki prenašajo operacijski sistem Linux na Microsoftovo konzolo X-Box (seveda z velikim neodobravanjem Microsofta [:P]) očitno ne poznajo meja, saj jim je pred kratkim uspelo na to konzolo prenesti distribucijo SuSE Linux 8, vendar pa ni šlo brez nekaterih modifikacij. Kot poroča Slashdot, sistem na konzoli zaenkrat deluje - KMail deluje, StarOffice pa prav tako, kot tudi nekateri drugi programi. Pognati jim je uspelo tudi igro Tux Racer, vendar pa na žalost deluje samo z eno sliko na sekundo (1 FPS). Na voljo so tudi slike.

4 komentarji

QuietPC SilentDrive

Mikhailtech - Za vse privržence tihih računalnikov je na Mikhailtechu objavljen test QuietPCjevega SilentDrivea. Sicer močno dvomim da je SilentDrive na voljo v kakšni izmed slovenskih trgovin z računalniško opremo, a vseeno si lahko podobno pripravico izdelate sami. Za dušenje "hrupa", ki ga povzroča disk skrbi približno 5 milimetrov debela gosta pena, ki pa na žalost deluje tudi kot toplotni izolator. Hlajenje diska je tako rešeno s kovinčkimi ploščami, ki obdajo disk in se privijejo na ohišje, odkoder nato toplota prehaja na okoliški zrak. Test SilentDrivea najdete tukaj.

0 komentarjev

Zalman Fan Mate

Mikhailtech - Zalmanov produkt, Fan Mate imenovan, dela točno to, kakor je imenovan - je namreč prijatelj ventilatorjem. No, tehnično bi lahko napravici rekli tudi "profesionalno in lično zapakirani potenciometer z lepo naspajkanimi priključki", a vseeno. Grajen je za vse, ki hočete ustaviti vaš ventilator za procesor, a se ne spoznate na elektriko ter hkrati ne zaupate sosedu, da bi vam spajkal potenciometre na priključek za HSF. Stane sedem dolarjev, pretestirali so ga na Mikhailtechu.

2 komentarja

Quest for the Tihi Rachunalnik

Euro Gamer - Raznim člankom o utišanju računala sej pridružil še eden in sicer EuroGamerjev. Žal bi težko rekel, da gre za zelo informativen članek, poln inovativnih tehnik za utišanje posameznih komponent, saj me je celotna zadeva bolj spominjala na predstavitev prodajnega programa podjetja QuietPC. Če torej ne poznate tega podjetja in njihovih zanimivih izdelkov, si zadevo le oglejte, drugače pa raje pojdite brati kaj bolj koristnega.

0 komentarjev