»

Primerjalni test Crossfire na Intel čipovij

Legion Hardware - S HD4800 serijo je Crossfire končno postal zanimiv ne le za ekstremiste, temveč tudi za povprečnega igračarja. Za relativno malo denarja parjenje dveh HD4850 kartic prinese zanimive rezultate, ki konkurirajo dražjim rešitvam. Crossfire pa tudi deluje na vsakem Intelovem Core 2 Duo veznem čipovju. Stvar se zaplete drugje, cenovno ugodnejša, P35 in P45 načeloma podpirata le x16/x4 način PCI Express rež. Nekatere P45 matične plošče sicer ponujajo deljenje ene reže na dve, v x8/x8 načinu, skupaj s PCIe 2.0 standardom, ki med drugim podvoji prepustnost, pa to postane zanimivo za uporabo para ATI Radeon kartic.

Koliko slabše pa se x16/x4 način obnese proti x8/x8, pa so testirali pri Legion Hardware. Izkazalo se je, da v nekaterih primerih x16/x4 način sploh ne prinese pohitritve, v skoraj vseh testih pa je bil x8/x8 na P45 čipovju skorajda enako hiter, kot polni, x16/x16 način na X38 in X48 ploščah. x8/x8 način na P35 plošči, ki ga omogoča Asus Blitz plošča (za deljenje linij na dve...

11 komentarjev

Biostar M7NCG

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Na Bjorn3D so si ogledali matično ploščo podjetja Biostar, M7NCG imenovano. Plošča podpira procesorje s Socket A podnožjem ter prednjim vodilom 200 / 266 / 333 MHz. Temelji na nVidia nForce2 vezju, na njej pa najdemo 3 PCI reže, AGP 4x/8x režo, 3 DDR reže za pomnilnik (do 3 GB), IEEE1394a vrata, itd. Poleg same matične plošče bomo v škatli dobili tudi kablovje ter potrebno programsko opremo in priročnik. Priporočajo jo predvsem nezahtevnim domačim uporabnikom, saj na njej najdemo tudi integrirano GeForce 4 MX grafiko. Ploščo so stestirali in ji dali povprečno oceno 7.5 od 10, zaradi dokaj težke namestitve pa je ne priporočajo...

0 komentarjev

Sony Vaio PCG-GRX570 prenosnik

Hardware Central - Sonyev Vaio PCG-GRX570 prenosnik je nekaj posebnega. Zakaj vprašate? Ker ima največji in najbolj oster prenosniški ekran na trgu - meri 16.1 palcev v diagonalo oziroma kar 1600 x 1200 pixlov. Poleg tega se v njem skriva še Pentium 4 s taktom 1.6GHz, 512 MB DDR SDRAM, 40GB disk, 12x DVD pogon, 16/10/24x CD-RW ter ATIjeva Radeon 7500 grafična kartica z 32MB rama -- in vse skupaj za 2400 ameriških zelencev.

Najbolj všeč jim je bil tako ali tako velik zaslon, kot kiks pa štejejo to, da je prevelik in pretežak za dnevno uporabo.

5 komentarjev

Biti ožičen na morju

PinkPonk - Ko seštevam pluse in minuse poletnih počitnic, nepreživetih v bližini luknje (stenske, za telefon ali kabel!), me večkrat spravi v depresijo dejstvo, da nekaj časa ne bom sposoben odgovarjati, niti prejemati emailov svojih premnogih oboževalk.

Tega se zavedajo tudi pri Mobitelovem portalu PinkPonk, kjer so na temo povezovanja prenosnih računal na internet preko gsm telefonov spisali sicer zelo splošen, a marsikomu koristen članek. Klink! Evo, samo še kabel mi manjka...

1 komentar

Prenosnik, ki trga gate

Sager Notebook - Samo s temi besedami lahko opišem tole. Komentirajte tole v prenosniku: 15" SXGA zaslon, Pentium 4 2.0 GHz, 512 MB SDRAM pomnilnika, 40 GB diskovnega prostora, 8x8x8x24x DVD/CDRW enota, ATI Mobility Radeon 7500 grafična kartica, 4 USB reže, Infra rdeč vmesnik, digitalni zvočniški izhod ter 10/100 MB mrežna kartica in v90 56k modem. Vse to za 580.000 SIT? Joj, najdite uvoznika za Sager v Sloveniji :D.

10 komentarjev

Volcano 7 na tapeti

Overclockers Cafe - Overclocker Cafe je testiral novo vročo Thermaltakeovo inovacijo, Volcano 7 HSF imenovano. Zadevica je bila že predstavljena v eni novic prejšnjega tedna in že takrat je Mate nad njo izrazil precejšnjo merico navdušenja. HSF ima namreč 8x8 centimeterski ventilator, kar zagotavlja isti pretok zraka kot pri 6x6 cm enotah, le da z manjšim hrupom. Poleg vsega je zgledno velik in ima bakreno jedro. Da bi se pa lahko še bolj slinili, ima Volcano tudi nadzor vrtljajev, in to ne na tak način kot Zalmanova pahljačica, ki ne more menjati obratov med delovanjem. Volcano 7 ima namreč v sebi vgrajeno vezje. Se nakup tega ventilatorja, ki pride v naše loge 15.11. res splača? Preberite si test! Da pa ne boste obotavljali klika - HSF je dobil nagrado Editor's Choice. To bo še vroče na trgu - pa hladno na procesorju .

0 komentarjev

O AGP-ju

Motherboards.org - Tukaj imate na dolgo in široko razloženo celotno zgodovino AGP standarda. Članek pokriva vse 1X 2X 4X 8X 1.0 2.0 Pro standarde in je, če niste res zainteresirani, malo dolgočasen.
Članek pa vam, če vas vsaj malo zanima računalniška grafika ali strojna oprema na višjem nivoju, priporočam. Čeprav je dolgočasen je zelo nazoren in poučen. Ja, res je. Govori tudi o prihajajočem AGP 8x standardu. Če ste radovedni, si ga preberite.

0 komentarjev