»

Nov članek: Medvedek Nosek in njegov internet

Slo-Tech - Tako živali, kot tudi dvonogi kosmatinci, morajo ob pravi starosti zapustiti svoj brlog in si najti svojega. Seveda pa dandanes ne gre brez največje pajkove mreže na svetu, zato se je naš medvedek odločil, da se bo na mrežo priklopil pri precej znanem ponudniku tovrstnih storitev.

Seveda je bilo pričakovanje, da bo priklop uspešen, malo preveč. Križev pot našega nadebudnega medvedka si lahko preberete v najnovejšem članku.

46 komentarjev

Google ponuja sinhronizacijo nastavitev Firefoxa

Google - Marsikdo med vami zagotovo obiskuje medmrežje z večih računalnikov (seveda nikakor ne nujno istočasno [:D]), npr. službe, partnerjevega domovanja, domače delovne sobe, WC-ja [:D] ... In zagotovo ste že kdaj pomislili, kako lepo bi bilo, če bi lahko nekatere nastavitve imeli enostavno dosegljive na vseh teh računalnikih. Na to so pomislili tudi pri Googlu in spesnili Google Browser Sync.

Na vseh računalnikih, kjer bi ga želeli uporabiti, boste morali imeti nameščen Firefox različice vsaj 1.5 (zadeva zaenkrat ne deluje niti na Mozilli, kaj šele na IE, Operi, Safariju ali Konquerorju) in račun pri Googlu. Sami si lahko izberete, katere nastavitve bi radi tako sinhronizirali (na voljo so zaznamki, piškotki, zgodovina, shranjena gesla ter vsebina oken in zavihkov), Firefoxova razširitev pa bo izbrane podatke zašifrirane (ključ določite sami) shranila na Googlov strežnik oz. jih ob zagonu naložila z njega.

Tisti, ki vam je malo manj mar za zasebnost in verjamete, da niti pri Googlu...

52 komentarjev

Nov članek: Uvod v Linux

Tux!

Slo-Tech - Se vam je že kdaj zazdelo, da Slo-Tech neprenehoma govori o Linuxu, vam pa je vse to popolnoma nerazumljivo in morda celo nezanimivo? Ali pa ste morda že kdaj pomislili, da bi poskusili uporabiti kak drug operacijski sistem? Če se želite kar najhitreje soočiti z Linuxom, imamo za vas idealno rešitev. Predvsem z namenom, da bi vam predstavili Linux, je Matjaž Horvat spisal članek z naslovom Uvod v Linux.

109 komentarjev

Žareči blok

Overclockers Australia - Predvidevam, da ste na našem forumu že videli, kaj dela morphling1. Ja, gre za pol-pleksi vodni blok, in moram reči, da izgleda res lepo.

To, da pa je pleksi dober material za izdelavo bloka, če želite pritegniti poglede, pa so ugotovili tudi drugi. Danes sem na PCDB avstralskih navijačev našel sliko bloka, ki je izdelan izključno iz pleksija. Zadeva izgleda.. slastno.

Še malo, pa bomo imeli prozorne glave. Ali pa je že sedaj tako?

11 komentarjev

Medo Borg

Slo-Tech - Še ena "utrgana" modifikacija. Ste že kdaj pomislili, da bi naredili preklopnik (switch) iz plišastega medvedka? No, jaz nisem, je pa zato tale študent. In zadevo je seveda tudi izvedel. V medvedka je vrtal, ga rezal, ga obračal navzven in podobno... grozote, ki bi jih morali prijaviti na društvo za mučenje plišastih živali. Takole zadeva izgleda (oči se svetijo, da izgleda res grozno):

1 komentar

Mega ventilator #2

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju so objavili še en primerek umetniškega dela, ki ga je inspiriralo overclockanje in hlajenje. Tokrat ne gre za ventilator, temveč pravi procesorski hladilnik. Kdo ve, mogoče bi ta zadeva celo delovala, če bi jo kdo v resnici naredil. Ne glede na to izgleda res dobro, le tisti [H] na vrhu me malo moti [:\\].

3 komentarji