»

Googlov eksperiment z ozadjem predčasno končan

TechCrunch - Google je včeraj poizkusil izvesti eksperiment, ko je želel za en dan uporabnikom brskalnika namesto belega ozadja prikazati različne slike za ozadje. Uporabnikom je želel tako pokazati, da si lahko nastavijo poljubno fotografijo kot ozadje, a ti spremembe niso sprejeli najbolje (hudovanje na našem forumu). Na forumih so se razplamtele debate, polne začudenja in ogorčenja. Google ga je dodatno polomil, ker zaradi hrošča v kodi večina uporabnikov ni videla pojasnila, zakaj je iskalna spletna stran dobila novo ozadje. Nasprotovanje uporabnikov je bilo tako vehementno, da je Google predčasno zaključil eksperiment.

64 komentarjev

V Iranu še strožja internetna cenzura

Slashdot - Iranci so spet zaostrili svojo internetno železno zaveso, saj so onemogočili dostop do Gmaila, Yahooja in nekaterih drugih strani v angleščini. Povod so bržkone sveži protesti, ki so se razplamteli v zadnjih dneh, ko je iranski predsednik ostro napadel Izrael in označil holokavst kot laž. Pronicanja informacij o dogajanju v državi v svet Iranu ni uspelo ustaviti, a to pravzaprav sploh ni njihov cilj. Pomembneje je ustaviti pritok informacij v državo in znotraj nje, kjer nove blokade delo odlično opravljajo.

Blokada postavlja nevaren precedens, saj doslej Iran Gmaila in Yahooja še nikoli ni blokiral. Seveda ni težko razumeti, zakaj takšna odločitev, saj je elektronska pošta po prepovedi poročanja Musaviju, opoziciji, protestih in podobnem prek klasičnih medijev postala praktično edino dostopno občilo. Podobno so nedostopne tudi angleške strani z novicami, kot je denimo CNN.

23 komentarjev

X-bit labs popeljal na test 4 najnovejše procesorske hladilnike!

X-Bit Labs - Kolegi iz ruske strani X-bit labs so na test popeljali štiri najnovejše zračne hladilnike za procesorje na podnožju 939 - Titan Vanessa S- ter L-Type, Thermaltakeov Big Typhoon in Zalmanov CNPS-9500 LED. Uporabili so t.i. burn-in program S&M ter izmerili, kateri procesorski hladilnik se je najbolje odrezal v hlajenju na 2700MHz navitega procesorja AMD Athlon64 3000+ z jedrom Venice E3. Testirali so tako v zaprtem ohišju kakor brez njega, tako da so rezultati pričujočega testa karseda objektivni. Če vas zanima, kako se je obnesel zloglasen Zalmanov gorostas in ali je Thermaltakeov Veliki Tajfun za svojo ceno res najboljši hladilnik, vam branje testa toplo priporočam.

7 komentarjev

Pomagajte!

3delavnica - Na naši prijateljski strani, 3delavnici, se je v forumu razplamtela debata o pomoči Janku, 35-letnemu invalidu, ki živi v domu za ostarele. Se zanima za računalnike ter s predpotopno verzijo le-tega izdeluje čestitke, s čimer zasluži tudi kakšen nujno potreben dodaten tolar. No, dejstvo je, da Janko potrebuje novejši računalnik, katerega si ne more privoščiti. Kliknite na to povezavo, malo pobrskajte po podstrešju, ter poglejte, česa več ne uporabljate. Debata o tem tudi na našem forumu. Saj veste, kaj pravijo: Slovenci smo v bistvu dober narod...

3 komentarji

Uradno Slo-Tech ozadje za namizje

Slo-Tech - V našem forumu se je razplamtela debata o tem, kateri ozadje ima sleherni Slo-Techer nastavljeno kot privzeto. Naš xbite, dizajner alternativnih barvnih shem, ki jih s pridom uporabljate, je pred časom naredil ozadje ter ga v tej temi tudi objavil. Požel je same hvale, tako da brez nadaljnjega odlašanja: Predstavljam vam uradni Slo-Techov wallpaper! Vunpotegnete si lahko naslednje ločljivosti: Naj vam bo v veselje [:D]

35 komentarjev

Odprta ali zaprta?

Overclockers.com.au - Stranica ohišja - namreč. Na avstralskih navijalcih se je razplamtela dokaj zanimiva debata, ali je bolje uporabljati računalo z odprto ali zaprto stranico. Je važnejši brezprašni okoliš računala - ali bi raje imeli tistih nekaj stopinj hladnejši procesor? Ali zaprto ohišje dejansko pripomore k mešanju zraka? Klik! Še opozorilo - za gledanje foruma OC.AU morate biti prijavljeni, kar je neumno - a vam vseeno ne bo vzelo več kot 2 minuti vašega časa.

3 komentarji

Ponovno obvestilo

Jaz - Ker imamo "rahlo" zapleten postopek prijave, vas PONOVNO prosim, da si vsi, ki vam prijava ni uspela PREBERETE FAQ. V primeru da vam vseeno ne uspe mi to prosim sporočite. Sistem LOČI VELIKE in male črke zato vnesite vaše uporabniško ime in geslo TOČNO tako, kot ste si ga izbrali (z vsemi VELIKIMI in malimi črkami ter PRESLEDKI vred)[:D]Hkrati se za Nedeljo, 10.12.2000 ob 21:00 napoveduje veliko čiščenje neaktiviranih accountov. Brisani bodo vsi neaktivirani starejši od petih dni.

8 komentarjev