»

Piramida za nadzorovanje ventilatorjev

ipKonfig - Na tej strani sem zasledil precej zanimiv in izviren izdelek, ki bo morda navdušil tako nezahtevne uporabnike kot tudi zahtevne moderje. Imenuje se Pyramid II Fan Silencer in je namenjen kontroliranju obratov do šestih ventilatorjev. Kot pove že samo ime, je oblikovan kot nekakšna mini piramida, ki ima na konici termalni senzor, preko katerega nato ta piramida uravnava delovanje ventilatorjev. Zanimivo, predvsem za tiste, ki se jim ne da ciniti posebnega vezja, ki glede na temperaturo uravnava vrtljaje.

0 komentarjev

Poceni nadzorovanje RPM-jev

Mikhailtech - Če ste eden izmed tistih osebkov, ki ne morejo na noben način preživeti niti minutke za računalnikom z glasnim ventilatorjem, potem obstajata dve rešitvi. Prva rešitev je nakup ventilatorja, ki ima že vgrajen regulator vrtljajev, druga samostojna scinitev posebnega vezja, ki prilagaja število vrtljajev ventilatorja glede na temperaturo čipa in tretja nakup Zalmanovega Fan Mata. Glede na to, da Zalman slovi po svojih kvalitetnih izdelkih, Fan Mate ni izjema. Po testu na Mikhailtechu sodeč, je napravica robustna, zmogljiva in poceni. Inštalacija Fan Mata je enostavna. Vse kar...

7 komentarjev

Zalman Fan Mate

Mikhailtech - Zalmanov produkt, Fan Mate imenovan, dela točno to, kakor je imenovan - je namreč prijatelj ventilatorjem. No, tehnično bi lahko napravici rekli tudi "profesionalno in lično zapakirani potenciometer z lepo naspajkanimi priključki", a vseeno. Grajen je za vse, ki hočete ustaviti vaš ventilator za procesor, a se ne spoznate na elektriko ter hkrati ne zaupate sosedu, da bi vam spajkal potenciometre na priključek za HSF. Stane sedem dolarjev, pretestirali so ga na Mikhailtechu.

2 komentarja

Nadzor ventilatorjev

Overclockers Australia - Takšnih in drugačnih napravic za nadzorovanje hitrosti vrtenja ventilatorjev je zelo veliko, od navadnih stikal, preko raznih potenciometrov, pa vse do avtomatskih regulatorjev, ki hitrost vrtenja uravnavajo glede na temperaturo zraka v ohišju ali pa glede na temperaturo določene kompomnente. A vse te napravice imajo manjšo pomankljivost. Le redko katera od njih je sposobna regulirati zelo močne ventilatorje, ki porabijo tudi več kot 1 amper toka. Za take ventilatorje je manj znano japonsko podjetje System technology naredilo regulator vrtljajev in s tem tudi hrupa. To napravico so si pri avstralskih overclockerjih ogledali in jo primerjali z Lian-Lijevem in z Swiftechovim regulatorjem. Odrezala se je zelo dobro, ima to pomankljivost, da omogoča nadzor samo enega ventilatorja ter seveda tudi to, da se je v Sloveniji pač ne dobi... kot tudi veliko drugih zelo uporabnih napravic. Testek najdete tukaj.

0 komentarjev

Regulacija vrtljajev ventilatorja

Overclockers Australia - S pojavom ultra vročih AMDjevih (in sedaj tudi Intelovih - Pentium4) se je pojavila nova generacija zračnih hladilnikov, katerih značilnost so ultra hitri in ULTRA GLASNI 60mm ventilatorji. Najbolj znana predstavnika sta GlobalWinova FOP38 in WBK38, glasni ventilatorji pa so si ustvarili domovanje tudi na drugih... Če ste eden izmed nesrečnih lastnikov teh kričečih pošasti, vam bo še kako prav prišel ta članek z Overclockers.com.au. Gre za navodila za izdelavo preprostega vezja, s katerim lahko regulirate število vrtljajev ventilatorja in s tem tudi njegovo glasnost. Zadeva je zelo preprosta, tako da za izdelavo ni potrebno biti kakšen hud lotmojster.

1 komentar

Drugačen System Properties

Kenn's Hardware - Če ste eden izmed ljudi, ki ne trpijo privzetih slikic pri raznih delih Windowsov in ste bili popolnoma navdušeni nad možnostjo zamenjave slikice v BIOSu, potem je to stvar z vas. Na Kenn's Hardware so objavili člančič z navodili o spremembi System Properties ( ne vem, kako se temu reče v Slovenščini, ker uporabljam angleške Winse [:P]) okna. Postopek je zelo preprost, pa še važili se boste lahko pred prijatelji [:)].

0 komentarjev