»

Veliki test napajalnikov

zmagovalni priključki

vir: AnandTech
AnandTech - Danes so na AnandTechu objavili vnovičen test napajalnih enot, ki ni nič manj obširen kot tisti pred nekaj meseci. Testirali so več kot 18 izdelkov različnih podjetij, ki pa jih, kot ponavadi, z izjemo Enermaxovih in Antecovih, ne moremo kupiti pri nas.

Poleg že običajnega testa dejanske moči napajalnika so bili pozorni tudi na glasnost vgrajenega hladilnega sistema in količino proizvedene toplote. Najbolje sta se odrezala Fortronov in Zalmanov napajalnik, pa tudi Thermaltakovemu izdelku ni dosti manjkalo do prvega mesta. Kupili jih boste težko, test pa vsekakor preberite.

8 komentarjev

Primerjava pomnilnika PC3500

NexusHardware - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta, saj na njej sloni večina sposobnosti računalnika. Trenutno se v svetu nahaja kar nekaj izvrstnih proizvajalcev , ki so drug drugemu huda konkurenca. Med najboljše spadajo podjetja kot so Kingston, Corsair, Mushkin in Geil. Da bi ugotovili kateri je najboljši so na Nexus Hardware stestirali pomnilniške ploščice prej omenjenih podjetij. Po sposobnostih je zmagal Mushkin, ki je vladal v skoraj vseh testnih programih.

6 komentarjev

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

Lian Li na videu

3dGameMan.com - Lian Li je je eden izmed najkvalitetnejših proizvajalcev ohišij. Tokrat so si na 3D Game Man ogledali Lian Li PC 05. To ohišje sicer spada med "cenejše", vendar je v njem še vedno zbrana vsa kvaliteta prej omenjenega podjetja. Glavna značilnost tega ohišja je sama zgradba, saj je zgrajen iz aluminija, ki močno zmanjša težo. Poskrbeli so tudi za hlajenje, saj poleg ohišja dobimo tudi 3 ventilatorje, ki bi morali zadoščati povprečnemu uporabniku. Kratek videoposonetek tega ohišja je tako kot vedno na voljo v *.WMV in v *.MOV obliki.

2 komentarja

Aluminijaste maske za CD pogone

Dan's DATA - Verjetno vsi poznate aluminijasta ohišja podjetja Lian Li. Ob aluminjastem ohišju sprednje strani CD in DVD pogonov ter disketnikov kar nekako kazijo celotno podobo ohišja. Rešitev za to so Lian Lijeve samolepilne "maske" za zgoraj omenjene enote. Iz narisa, po modifikaciji, enote zgledajo zelo lepo, s stranskih kotov pa malo manj lepo ;p. Test najdete tukaj.

1 komentar

OCP Silver Pro Gamer ohišje

I Am Not A Geek - Aluminijasta ohišja počasi postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas. Poleg Macasovih, ki so postale med našimi uporabniki že kar nekakšen zakon, pa so se pojavila še nekatera drugih proizvajalcev. Novi proizvajalci poizkušajo znana podjetja kot so Lian-Li in Cooler Master presenetiti predvsem na enem področju - ceni, saj sta si prej omenjeni podjetji dali kar pošteno naviti cene svojih izdelkov. Med takimi podjetji je tudi firma, ki je naredila ohišje OCP Silver Pro Gamer. Brez napajalnika pa ga lahko kupimo že za dokaj znosnih 95 $. Opis si lahko preberete na IANAG. Presodite sami, če je vredno uvoziti ohišje iz tujine in prezreti Chieftechovo ponudbo v Sloveniji ;) .

0 komentarjev

Ali gre Intel po Hammerjevih stopinjah?

AnandTech - Intel je podjetje, ki so ga nedavno pretresali številni neuspehi, ki so si sledili eden za drugim. Najprej jih je doletel neuspeh nabora i820 s hroščem, ki je zahteval, da Intel zamenja vse matične plošče na tem naboru. Drug neuspeh je bila neuspešna pogodba z Rambusom, ki je Intelu naredila več škode kot koristi. Tretji neuspeh so bile težave z najhitrejšim Pentiumom III na jedru Coppermine, ki se je pregreval kot za stavo, četrti slabi rezultati Pentiuma4 v primerjavi s konkurenco in peti neuspeh slaba prodaja Itaniumov, ki je bila pod pričakovanji. Intel pa utegne biti poražen še na...

0 komentarjev

Cooler Master ATC 310

Chick's Hardware - Pa začnimo kar z ohišji, oziroma z makino med ohišji. Nekateri verjetno že poznate Cooler Masterja in njihova aluminijasta ohišja. Kakšno leto nazaj so prav oni začeli manijo ultra lahkih, odlično izgledajočih in nadvse hladnih aluminijastih ohišij! Na Chick's Hardware so si ogledali njihov največji in najdražji produkt, ATC 310 serversko ohišje. Čeprav temu izdelku ne gre odrekati superiornega dizajna in hlajenja (med drugim tudi 300mm Cross ventilator!), si je vseeno treba priznati, da ni namenjen navadnim serverjem, ki jih postavite nekje v kot in jih pogledate kvečjemu enkrat na pol leta. Zato se tudi ne more primerjati s pravimi serverskimi ohišji... Postavlja se samo vprašanje, kdo za vraga je pripravljen odšteti GORO denarja za ohišje, ki je vse po malem, toda nič konkretno.

0 komentarjev