»

3D tekmovanje "Avto Vizija"

vir: 3D News
3D News - Vse tiste uporabnike in obiskovalce Slo-Tech.com, ki se ukvarjajo s 3D grafiko in animacijo, bo mogoče zanimalo, da na portalu x3dx.com poteka 3D tekmovanje z naslovom Avto Vizija. Tema je namenoma rahlo populistična, saj je osnovni namen tega tekmovanja prebuditi slovensko 3D sceno in spodbuditi k sodelovanju tudi vse ostale, ki jih to področje zanima. Dogodek se bo končal 28. februarja, tako da je časa za morebitno sodelovanje več kot dovolj, potrebno pa je omeniti še, da bodo najboljši nagrajeni iz bogatega nagradnega sklada, ki ga tokrat v celoti pokriva Maxon, nemški proizvajalec 3D programske opreme. Navdušenci brž odklikajte sem.

6 komentarjev

Kasparov proti računalniku neodločeno

Remi

vir: X3D Chess
The inquirer - Šahovski velemojster Gary Kasparov je znova zaigral partijo šaha z računalnikom, ki se je tokrat imenoval X3D Fritz. Kasparov je bil nekaj časa v opazni prednosti, a je na koncu uspel iztržiti le remi. Celoten zapis partije je na voljo na tem naslovu. Bistvena razlika te partije od ostalih je, da je Kasparov nosil posebna očala, ki so projecirala sliko šahovnice neposredno pred njegove oči.

Dodatek: V forumu že poteka debata o Kasparovih dvobojih. Klik!

12 komentarjev

Kralj je mrtev! Naj živi kralj!

3dfx Graphics Technology - Dragi pristaši 3dfx-a (kolikor vas je še ostalo), znano je, da bo 19. febrarja 3dfx tudi uradno prenehal obstajati, saj se je Nvidia odločila, da po končanem nakupu podjetja in njegove lastnine preprosto ni več potrebe, da bi 3dfx še obstajal. Če boste danes ali do 19. februarja obiskali stran nekdanjega grafičnega giganta, boste našli samo poslovilne besede in povezavi na strani Nvidie in stran Voodoofiles, ki naj bi odslej skrbela za gonilnike in informacije o izdelkih. Lahko rečemo, da je 3dfx sedaj tudi uradno mrtev, vendar pa še vedno živi v srcih mnogih fanatičnih podpornikov na svetu. Tudi z ukinitvijo uradne strani bomo uporabniki Voodoojev še vedno deležni novih gonilnikov. Če že ne bomo dobili originalnih, bomo pa dobili tiste, ki jih razvijajo spletne skupnosti in so se že velikokrat izkazali za vse prej kot neuporabne.
No, ker sem tudi samo eden izmed tistih uporabnikov, ki še vedno vztrajajo na starem Voodooju3 (nakupovanje GeForcev sem mi še vedno zdi metanje denarja...

3 komentarji

WinXP brez podpore za 3dfx

Reactor Critical - Izgleda, da 3dfx kartice uradno ne bodo podprte v WinXP. Kako je do tega prišlo? Ko je Nvidia prevzela 3dfx, je prevzela tudi podporo za 3dfx-ove izdelke. Roko na srce, Nvidiina podpora 3dfx izdelkom je vse prej, kot zadovoljiva, saj se je dotok novih gonilnikov kar nekako ustavil. Pred izidom WinXP Nvidia ni zainteresirana, da bi (z gonilniki) podprla 3dfx Voodoo 3/4/5 izdelke, prav tako pa Nvidia noče ponuditi izvorne kode 3dfx gonilnikov Microsoftu. Izgleda, da Nvidia hoče prepričati nevedno ljudstvo v nakup nove grafične kartice (najverjetneje kakega cenenega Geforca 2 MX). Zakaj nevedne? Večina ljudi pač ne ve, da se lahko v WinXP uporabijo tudi Windows 2000 gonilniki. Vsaj tako pravijo na Reactor Critical. Mimogrede, če si želite ogledati ljudsko mnenje glede tega, potem si preberite to debato.

15 komentarjev

Glasovanje

PC Stats - And now something completly different. Če kdo ve, od kod je ta stavek, naj napiše pod komentaraje. Svaka mu čast.
Zdaj pa k stvari. Kot vse drugo v življenju, smo tudi mi, internetne računalniške strani, del tekmovanja. Pri tem (spodaj je link) gre za glasovanje za najboljšo internetno računalniško stran, ki se ukvarja s programsko opremo ali strojno opremo, obojim ali pa samo s posredovanjem najnovejših padcev cen. V vsakem primeru, če ste resnični Slo-Techer, boste glasovali za našo stvar. Trenutno smo na 137. mestu, kar je kar dobro, če upoštevamo, da tekmuje okoli 450 strani.

29 komentarjev

IceManovi Voodoo gonilniki

Jaz - No, IceMana večina forumašev pozna kot zavzetega (in včasih nadležnega ) 3DFXaša, da pa tipo nima samo velikih ust, temveč nekaj celo zna, pa je dokazal s svojo stranjo, na kateri vsem ponuja prirejene gonilnike za Voodoo kartice. V bistvu nekaj podobnega znanim Omega gonilnikom, s tem, da Ice (in večina uporabnikov, sodeč po tej debati v Forumu) zagotavlja, da so njegovi boljši. Če ste še vedno uporabnik kakšne novejše Voodoo kartice (3/4/5), si stran le oglejte in preizkusite gonilnike. Pohvalno!

38 komentarjev

Novi gonilniki za Voodooje!

Gamers Ammo - Očitno x3DFX ni samo en velik hype, temveč je ta skupina programerjev dejansko odločena poskrbeti za vse lastnike legendarnih Voodoo grafičnih pospeševalnikov. Tako so izdali prvi (in po vsej verjetnosti edini) set dodatnih beta gonilnikov za vse Voodoo3/4/5 pospeševalnike, najdete pa jih kar na njihovi domači strani (pod sekcijo Drivers). Gre za nepodprte gonilnike, brez 3DFX Tools programčka, torej jih vsekakor uporabite na lastno odgovornost. Več informacij o teh gonilnikih ter o x3DFXu pa najdete na Gamers Ammo strani.

6 komentarjev

Intervju s Quantumom3D

Cutting Edge - Qunatum3D je trenutno eno izmed bolj zanimivih podjetij, saj je še kako povezan s 3DFXom in sedaj tudi z Nvidio. Za tiste, ki ste zadnje čase preživeli pod skalo naj povem, da je Quantum3D 3DFXove čipe uporabljal v svojih monstruoznih 3D pospeševalnikih za resne vojaške simulatorje in podobne mrcine. No, glede na to, da 3DFX ni več spljoh, se sedaj postavlja vprašanje kako naprej. Seveda je logičen korak naveza sitkov z Nvidio in ravno to tudi počnejo... Kakorkoli, če vas zanima več o tem podjetju in njihovo mnenje o celi 3DFX/Nvidia zadevi, si kar preberite njihov intervju na Cutting Edge strani.

0 komentarjev

Intervju z Garyem Tarollijem

3D Pulpit - 3D Pulpit, stran ki je vedno bila znana kot velika podpornica 3DFXa in vseh njegovih produktov, je objavila kratek intervju z Garyem Tarollijem, enim izmed ustanoviteljev 3DFXa. Tipo je sedaj zaposlen pri Nvidii kot 3D arhitekt. Reverend se je z njim pogovarjal na bolj neuraden način, o njegovih občutkih, željah in pričakovanjih glede nove službe ter o razlogih in posledicah 3DFXovega fiaska. Zanimivo branje!

2 komentarja

Intervju z x3DFXom

PlusABIT - Po pravici povedano sem se že nekaj časa spraševal kdaj za vraga se bo na internetu pojavil kakšen intervju članov kontraverznega podjetja x3DFX. Na moje presenečenje zadevo ni objavila kakšna velika hardverska stran, teveč meni neznana madžarska stran PlusABIT. Intervju je kot tak seveda zelo zanimiv, saj so prediskutirali mnogo zanimivh zadev, s stališča programerjev gonilnikov seveda. Mislim, da vas bo večina kar uživala v branju, tako da le kliknite po povezavi!

7 komentarjev

Čudne govorice o 3DFXu

Jaz - Roman me je obvestil o tej temi na x3DFXovem forumu. V njej se namreč omenja, da je prodaja 3DFXa bila le potegavščina in da se bo glavnina podjetja organizirala drugje, pod drugim imenom. Če vam sedaj ni nič jasno, vam res priporočam ogled te teme. Še nekaj mojih misli: zadeva je vsekakor le prazna govorica. 3DFX je izginil za vedno in čeprav to dejstvo ni všeč nikomur, se bomo pač morali sprijazniti z njim. Tudi če bi se ljudje iz 3DFXa organizirali pod drugim imenom z denarjem, ki so ga dobili od Nvidie bi jim po gobe šla vsa leta trdega dela in vsi patenti, ki so jih prodali Nvidii. Prav tako nekako dvomim, da bi kdo od 3DFXovcev sploh hotel tvegati ustanovitve novega podjetja, če se bodo prav kmalu nahajali pod varnim zavetjem ogromnega podjetja, kot je Nvidia...

3 komentarji

Kaj bo z gonilniki za 3DFXaše?

več strani - Eno izmed velikih vprašanj, ki se postavljajo po Nvidiinem prevzetju 3DFXa je vprašanje gonilnikov. Število lastnikov 3DFXovih kartulj ni ravno majhno in ljudje bodo definitivno potrebovali nove gonilnike. Gamers Depot je v intervjuju s Scottom Taylorjem iz 3DFXa povprašal tudi o gonilnikih. Na žalost zaenkrat ne kaže zelo dobro, saj bo 3DFX po glasovanju delničarjev verjetno razpadel in tako gre po gobe tudi vsa gonilniška podpora. Seveda obstaja tudi možnost, da delničarji ne bodo glasovali za razpad, toda ta je zelo majhna. 3DFXaši pa imate eno drugo upanje, ki se imenuje x3DFX. Gre za uslužbence 3DFXove Irske podružnice, ki so se odločili osamosvojiti in zveste 3DFXaše zalagati z gonilniki. Zagotovo zelo pohvalna in nesebična ideja, upajmo le, da jim bo uspelo. Njihovo stran lahko obiščete na http://www.x3dfx.com/.

0 komentarjev

Urejanje zmede za računalniško mizico

Gamer's Depot - Heh, na Gamers Depotu so danes objavili enega bolj zanimivih in zabavnih člankov zadnje čase, ki govori o čiščenju in organiziranju zmede za vašo računalniško mizico. Kot ve vsaki pravi računalničar, se množina kablov zna prav neverjetno zaplesti, prah pa se na teh mestih nabira kot za stavo. No, če vam gre to na živce, si le oglejte ta članek, saj je nekaj idej in predlogov res uporabnih!

0 komentarjev