»

Računalnik v bobru

vir: Gizmodo
Gizmodo - Med vsemi bizarnimi modifikacijami, ki so jih sproducirali bolani geekovski umi, se na lestvico top 10 gotovo uvrsti Compubeaver, celoten računalnik v telesu pravega pravcatega nagačenega bobra, o katerem poročajo na Gizmodu. Kasey McMahon iz Los Angelesa se nasploh ukvarja s precej šokantnimi umentninami, tokrat pa je, kot sama pravi, želela povezati svojo ljubezen do narave in odvisnost od tehnologije. V kosmatincu se skriva čisto spodoben sistem z...

71 komentarjev

Ko en procesor ni dovolj

HotHardware - Takrat si kupimo matično ploščo za več procesorjev in seveda ustrezno število le - teh. Ena takih plošč, ki podpira dva AMD - jeva AthlonaMP, je tudi MSI - jeva KD7 Master. Njene specifikacije in kako se obnese, ko jo sparimo z dvema AMP 2000+, si lahko ogledate v tem testu. Pa veselo branje[:)]!

1 komentar

Palomino 2200 potrjen

X-Bit Labs - Novica je potrjena. Kdaj bo izšel, se še ne ve - a izšel bo. AMDjev Athlon XP, temelječ na Palomino jedru. Razen hitrosti je enak šibkejšim bratcem, saj ima 1.75 volta na jedru, je grajen v 0.18 mikronski tehnologiji, delovna frekvenca pa bo 1800 MHz. Po prvih poročilih naj bi bila ta frekvenca tudi zgornja meja Palomino jedra, kar pomeni dvoje - naslednji procesor bo (najverjetneje) že zgrajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kot drugo pa bo zadeva neprijazna navijanju. Ah ja, čakanje bo še dolgo :D.

0 komentarjev

Prenosnik z Geforcem4 MX400 GO

CNet - Tudi to se že najde, ja. Toshiba, eden največjih proizvajalcev prenosnikov na našem ljubem planetu, je izdala pravo pošast, saj njen Satellite 5005-S507 poganja kar 1.1 GHz Pentium 3, sparjen s pol gigabajta pomnilnika in 40 gigabajtnim diskom. Toshiba je torej naredila pravo potezo s tem, ko je celotnemu pošastnemu paketu dodala še, vsaj za prenosne trge zmogljivo, grafično kartico, ki zmore poganjati Q3 (vsaj tako pravijo tukaj, čeprav ne navajajo stopnje detajla) z več kot 100 sličicami v sekundi. Če vam omenim še 15 palčni zaslon ter ločljivost 1600x1200 točk, se lahko vsi strinjamo z enim dejstvom - slin.

3 komentarji

XP 2000 vs P4 2200

The Register - Sicer bi človek rekel, da smo o teh testih že poročali, če ne bi tokrat prebral čisto drugačnega videnja celotne štorije, o katerem poročajo na The Register. Štorija poteka nekako takole - Avtor je na test dobil dva sistema, oba z pol gigabajta pomnilnika. Prvi je bil AMDjev Athlon XP 2000+, drugi pa Intelov P4 2200. Hudič v vsej stvari je bil, da je bila plošča, na kateri se je potil Athlon, defektna in nikakor ni hotela delovati na 133 MHz zunanje frekvence - tudi po brezbrojnih ponovnih namestitvah operacijskega sistema ter prepisih BIOSa. Tako sta se pomerila Athlon 2000, delujoč na 100 MHz FSB, kar odgovarja 1250 MHz, ter Intelov favorit? Rezultati vas bodo presenetili, saj je v polovici testov AMD bil še vedno hitrejši. Aja, saj res - Pentium je bil sparjen z ultra-hitrim RAMBUS pomnilnikom. Sem končno dokazal svoje? :D

18 komentarjev

AMD Athlon XP 2300+ vs Intel Pentium 4 3000

Tom's Hardware - Boj med AMDjem ter Intelom se nadaljuje. Prav zato so na Tom's Hardware primerjali po enega iz najnovejše družine procesorjev vsakega podjetja - Pentiuma 4 2200@3000 ter Athlona4 1666@1866. Zaradi same omejitve 0.18 mikronskega proizvodbenega procesa lahko rečemo, da je 1866 MHz za Palomina že pravi dosežek, enako pa gre 0.13 mikronskemu Pentiumu4. Navkljub ogromni razliki v številu ciklov na sekundo je Pentium4 vodil le za 10-15% iz že znanih razlogov (20-stopenjski cevovod,...). Če bi Tomu le uspelo naviti Palomina na 1950 MHz, bi brali drugače, saj bi bila procesorja popolnoma izenačena. Ste še vedno fan AMDja ali boste počasi začeli razmišljati o Intelu? Klik!

28 komentarjev

Nov test pri Tomu

Tom's Hardware - Tokrat so se pri Tom's Hardware spravili stestirati dva navita procesorja. AMD-ja XP 2000+ so navili na 2300+, intelov P4 2200 pa tiktaka pri 3000 MHz. In kaj so ugotovili? Po njihovih testih AMD zaostaja, a vse to bi se lahko spremenilo (tako vsaj menijo), če bi pri AMD-ju prešli na 0.13 mikronsko tehnologijo. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja