»

Skupina se opravičuje oboževalcem zaradi zaščite proti presnemavanju

The inquirer - Glasbena skupina Switchfoot, za katero osebno sicer še nisem slišal, se je na svojih koncertih in na Sony-evem glasbenem forumu opravičila svojim oboževalcem za zaščito, ki jim onemogoča, da bi si presneli njihovo glasbo na svoj računalnik in gizme, kot so ipod in podobna moderna čudesa.

Na forumu Tim Foreman, eden od članov skupine celo navaja več načinov kako zaobiti tole zaščito, ter jih tudi podrobno opiše.

Zanimivo je videti, da se celo glasbeniki ne strinjajo s trenutnimi določili o zaščitah avtorskih pravic, ki so, kot izgleda založbam precej bolj pomembne, kot ljudje, ki avtorska dela ustvarjajo..

17 komentarjev

Mogočni mišek na pohodu

jabuk.net - Apple nas pogosto rad preseneti in danes je spet eden od tistih dni, ko se zdi, da je pekel zmrznil. Apple je namreč danes predstavil miš imenovano Mighty Mouse (mogočna miš), ki ima, ne le dva gumba za levi in desni klik, temveč tudi, novo kroglico na vrhu ob kateri se zdijo koleščki na ostalih miškah zastareli. In to še ni vse... [:)] Če jo stisnete ob strani s tem aktivirate Dashboard (ob pogoju, da imate OS X 10.4 Tiger), gumbe pa lahko tudi preprogramirate, da izvedejo funkcijo katero želite. Poleg tega, da deluje na OS Xu, kot USB miš brez problema funkcionira tudi v Windows okolju. Najbolje, da se na dolgo in široko seznanite z Mogočnim miškom!Poleg tega bo miš zadovoljila tudi oboževalce Vojne zvezd, saj jo Apple oglašuje kot miš z "force sensing" tehnologijo. Naj bo sila z njo!

109 komentarjev

3D printerji

Tech Extreme - Na Tech Extreme so napisali nekakšen krajši članek o 3D tiskalnikih. Le-ti gizmi naj bi nadomestili sedanje printerje in naj bi bili sposobni ustvariti 3D predmete, kar bi dosegli z nanašanjem več plasti eno na drugo. Iz takih tiskalnikov naj bi bilo mogoče dobiti vse - od delov za avtomobil do slike Mona Lise, izjemno uporabni bi pa bili v medicini. Plasti, ki bi jih printer nanašal, bodo lahko iz večih snovi, tudi keramike.

10 komentarjev

Navidezna tipkovnica

Yahoo News - Presenečenjem, ki nam jih trenutno prinaša CeBit kar ni in ni videti konca. Po opisih bolj ali manj običajnih gizmov je na internet kot strela iz neba treščila novica o navidezni tipkovnici, ki so jo kazali na Siemensovem razstavnem prostoru. Navidezno tipkovnico poseben projektor projektira na ravno podlago in obenem zaznava uporabnikovo tipkanje po tej "tipkovnici". "Tipkovnico" so razvili Izraelci in je kot idealna za vgradnjo v mobilne...

5 komentarjev

Breztipkovna miš™

Overclockers Australia - Za vse šefe megakorporacij, ki imajo računalnik na mizi samo zato, da pozirajo pred kamerami ter v bistvu ne vedo, s katerim gumbom se za vraga prižge gizma. Za vse destruktivne šestletne brate in sestre, ki vedno kliknejo napačni gumb na miški ter s tem povzročijo nepopravljivo škodo. Torej - za vse, ki prave miši ne smejo držati v roki, četudi se gre za preživetje človeške vrste, je tukaj Stupida Mouse, miš brez gumbov. Slogan podjetja? Česar Janezek ne more klikniti, s tem Janezek ne more uničevati. Smešno... :D

0 komentarjev

Vege

Slo-Tech - Za konec pa še nekaj, za dušo . Ker so zadnje čase zelo popularni AMD-jevi procesorji (tudi iz destruktivnega vidika ), si oglejte sliko tegale procesorja. Ni sicer zlomljen, ampak lastnik lahko kar pozabi na kakšno uveljavitev garancije .

6 komentarjev

Mišji bandži

Overclockers Australia - Ljudem se v glavah poraja polno norih idej. Ena izmed takih idej je botrovala tudi nastanku enega precej čudnega produkta - Mouse Bungee. Sam sem kar precej časa tuhtal, kaj za vraga je to in čemu je namenjeno. Logično je, da je ta stvar namenjena miški, vendar mi ni kapnilo, kakšno nalogo opravlja. Šele po krajšem ogledu proizvajalčeve strani se mi je posveilo. Mouse Bungee deluje tako, da objame žico miške in prepreči, da bi miška zdrsnila iz mize. Zdrsnila? Hja, nekateri uporabniki (Američani?) imajo ohišja večinoma na tleh, njihove mize pa niso dovolj široke, zato jim miške kar naprej drsijo iz mize. Test tega čuda si oglejte tukaj, če pa to stvar resnično potrebujete, pa presodite sami. Samo to vem, da ga jaz ne bom potreboval hehe.

4 komentarji