»

Prenovljen standard CompactFlash

Fotografom dobro poznane kartice.

vir: HotHardware
HotHardware - S 5. različico standarda CompactFlash, ki skrbi za enako-imenske pomnilniške kartice, bomo dobili skoraj nezapolnljive kapacitete. Kartice, ki so dandanes večinoma doma v profesionalnih digitalnih fotoaparatih, bodo namreč lahko (teoretično) podpirale do 144 petabajtov podatkov, vsaj dokler se standardu ne izteče čas in dobi naslednika. 144 petabajtov je, roko na srce, ogromna številka, saj to pomeni 147.456 terabajtov v času, ko nekaj običajnega postajajo eno- in dvo-terabajtni trdi diski.

Trenuten standard za CompactFlash kartice dovoljuje le do 137 GB prostora, kar s snemanjem v ločljivosti 1080p na novejših zrcalno-refleksnih fotoaparatih res komajda...

28 komentarjev

Futurama vstala od mrtvih

Futurama

Slashdot - Načeloma sicer novic o umrlih in oživelih TV-serijah ne objavljamo na prvi strani, a do Futurame imamo pač nostalgičen odnos. Starejši bralci se spomnite, da smo na stari obliki portala imeli celo avatarje po likih iz Futurame, pa tudi sicer je bilo referenc na to temo ničkoliko. Leta 2003 je bila Futurama po petih sezonah ukinjena, potem smo letos le dobili nekakšen nadomestek zanjo.

Na Comedy Central so naročili in zavrteli štiri celovečerce o Futurami, ki so jih razkosali vsakega na štiri epizode ter predvajali. Že pomladi prihodnje leto pa se vrača prava Futurama, saj je Comedy Central naročil novih 26 epizod, ki jih bo seveda podpisal Matt Groening. Kot pravi, morajo spisati le še...

37 komentarjev

Sony pričakuje izgubo

X-Bit Labs - Že dolgo časa je minilo, od kar je Sony nazadnje konec leta zabeležil izgubo. Nazadnje se je to zgodilo davnega leta 1995, najverjetneje pa se bo ponovilo letos. Ocene kažejo, da bo Sony fiskalno leto zaključil v kar zajetnih rdečih številkah, saj naj bi mu po neuradnih ocenah zmanjkalo 1,1 milijarde dolarjev. Razloga za tako veliko izgubo sta dve, predvsem apreciacija jena zaradi lanskega sesutja špekulativne prakse carry trade, ki je negativno vplivala na konkurenčnost japonskega izvoza, in tako ali tako nižja prodaja zaradi umirjanja potrošnje. Še sredi lanskega leta je Sony napovedoval dobiček v višini dveh milijard dolarjev, nato pa so pričakovanja z vsakim mesecem nižali. Decembra so tako napovedali prestrukturiranje, v sklopu katerega naj bi odpustili štiri odstotke delovne sile ali 16.000 zaposlenih.

Podjetje pa ne sedi križem rok. X-Bit Labs tako poroča, da bomo aprila ugledali pocenitev PlayStationa 3, s čimer bo poskušal Sony oživiti povpraševanje. Trenutno ta stane 399...

17 komentarjev

OpenOffice.org proti Microsoft Office

Slashdot - Med uporabniki na forumu je pogosto zaslediti svete vojne o primerjavi hitrosti in funkcionalnosti različnih komercialnih, odprtokodnih in zastonjskih izdelkov. Žal pa je v teh debatah redko zaslediti točne številke, saj se pogosto zanašajo na anekdotične dokaze in subjektivne ocene.

Zato je toliko bolj dobrodošla Matt-ova analiza hitrosti OpenOffice.org 1.1.4 in Microsoft Office 2003. Avtor je primerjal tako hitrost odpiranja raznih delov aplikacij kot tudi porabo pomnilnika in procesorskega časa.

Vsekakor obvezno branje vsakega zavzetega zagovornika svojega pisarniškega paketa.

135 komentarjev

AMD: "Bingo!"

The inquirer - Kot poroča The Inquirer, naj bi AMD zadel terno s prodajo njihovih 64-bitnih serverskih procesorjev z imenom Opteron. AMD naj bi s podjetjem Cray v naslednjih tednih podpisal pogodbo za prodajo 10.000 Opteronov, kar napeljuje k sklepu, da bo AMD prodal več 64-bitnih procesorjev kot konkurenčni Intel svojih Itanium procesorjev. Govorimo o veliki številki, saj je Intel v letih 2001 in 2002 prodal dobrih 3000 Itaniumov, letos pa jih namreva še 7000. Klik!

21 komentarjev

Futurama adijo?

Petition online - Futurama, ena meni najljubših Foxovih risanih nanizank avtorja Matta Groeninga, naj naslednjo sezono ne bi več obstajala, saj jo misli Fox črtati iz programa. Za vas ne vem, ampak jaz sem ob Futurami užival tako kot že dolgo ne. Heh, še v forumu imamo avatarje iz te serije! Ravno zato lahko oddate svoj podpis k temu, da serija ostane na programu. Petition Online najbrž že poznate, saj stran deluje samo s tem, da postavlja peticije v glasovanje. Do zdaj je zbranih že krepko prek 30.000 podpisov. Bodite tudi vi tisti, ki boste prišteli ena k številki, saj ne bi rad videl, da bi Lrrr iz Omicron Persea 3 res postal stvar zgodovine...

7 komentarjev