»

Gmail dobil funkcijo razveljavi pošiljanje

vir: Google
CNet - Google je objavil, da je v spletni odjemalec za dostop do poštnega predala na Gmailu vgradil funkcijo, ki jo bodo najbolj pozdravili temperamentnejši narodi. Da bi nam prihranili zadrego pri prenaglem pošiljanju sporočil, katerih vsebino ali pa neprave prejemnike obžalujemo milisekunde po stisku gumba pošlji, so v okviru eksperimentalnih funkcij Google Labs dodali možnost Undo Send. Tako lahko uporabniki v petih sekundah po pošiljanju e-sporočila svoje dejanje razveljavijo brez posledic za zdravje, odnose ali transakcijski račun.

Gmail je sicer že doslej vseboval nekaj funkcij, ki so uporabnika varovale pred samim seboj. Tako je, recimo, Google opozoril, če je bila v tekstu sporočila beseda attached, sporočilo pa ni imelo priloge. Google Aps (Gmail za podjetja) je denimo z oranžno barvo posvetlil prejemnike sporočila, ki niso znotraj podjetja, da ne bi slučajno poslali zaupnih informacij v svet. Lani pa je...

19 komentarjev

Kako elektronska pošta sploh deluje?

HowStuffWorks - Verjamem, da ste se že mnogokrat vprašali, kako stvari sploh delujejo. No, pred leti je na dan prišla ideja za stran, ki bi odgovarjala ravno na to vrsto vprašanj -- kako stvari točno obratujejo. How Stuff Works je postala spletna stran stalnica za vse, ki smo ob enem ali drugem trenutku hoteli vedeti osnove o tem, kaj žene tehnologijo, ki jo jemljemo za privzeto, naprej.

Tokrat so si na HowStuffWorks ogledali, kako deluje pošiljanje e-sporočil. Članek je odlično branje v pomoč našemu včeraj objavljenemu članku o spamu. Pokrije vse osnove, od tega, kako res izgleda elektronsko sporočilo, kako se odjemalci povezujejo na strežnik, katere ukaze pošiljajo le-temu, kakšna je razlika med POP3 in IMAP, in tako dalje. Za vse osnov željne!

0 komentarjev

Microsoft toži svinjalce poštnih nabiralnikov

Slo-Tech - Ako ravno se njihovi zadnji poskusi omejevanja spama menda niso ravno posrečili (Premium Spam!), Microsoft nadaljuje z bojem proti spamu [:D].

Včeraj so na zveznem sodišču v San Joseu vložili tožbo proti Johnu Doe-u (ameriška verzija Janeza Novaka; v tem primeru neznani storilec); bremenijo jih razpošiljanja nezaželjenih e-sporočil na milijone Hotmail naslovov, ki so jih pridobili s tehniko 'besednjaka': slepo pošiljanje sporočil na vse naslove, katerih uporabniški del je potegnjen iz slovarja (igralci Uplinka ste to videli v akciji). Pri tovrstnih sporočilih je še nekaj motečih dejavnikov, recimo nepoznana oz. zakrita identiteta pošiljatelja in nezmožnost odjave.

Microsoft trdi, da svet tudi na tem področju potrebuje (novo) zakonodajo -- če nič drugega, potem naj pošiljatelju vsaj ne bo dovoljeno zakrivanje identitete, postavljanje lažnih zadev sporočila in žetje e-mail naslovov z avtomatskimi skriptami, ki recimo slepo prečešejo velike spletne strani, forume....

2 komentarja

Pošiljanje e-mail obvestil

Slo-Tech - Zaradi včerajšnje nadgradnje programske opreme ste videli, da je nekaj zadev še poldelujočih. Ena bolj smešnih je napačen prikaz časa v forumu, saj ste nekateri opazili, da ste spremenili temo ali sporočilo tam prvega januarja leta 1970 . Medtem ko je ta napaka popolnoma banalna, je bilo opaženo, da ne dela pošiljanje sporočil tekom elektronske pošte. To posledično tudi pomeni, da tisti, ki ste se v Slo-Tech prijavili danes, ne boste dobili aktivacijske kode po e-mailu. Za napako se opravičujemo, popravljena bo jutri.

1 komentar

Včerajšnja Slo-Tech fleš akcija

Slo-Tech - Kot ste videli včeraj, če ste se od devete zvečer pa do sedme zjutraj poskusili logirati na stran, je Slo-Tech doživljal težke fleše. Razlog? Bug fix, ki je v resnici Bug Make. Ampak, pozabimo kruto preteklost ter dejstvo, da imamo ob špicah zasedenega tudi do 200 MB swap prostora - danes je nov dan. Uživajte ga na sedaj delujočem Slo-Techu

5 komentarjev

Obvestilo

Jaz - Ker še vedno obstaja kar nekaj neaktiviranih accountov, ti zaenkrat še niso brisani. Deadline je prestavljen na jutri (petek) ob 21:00. Kdorkoli, ki je z registracijo mislil resno naj mi prosim DO TAKRAT pošlje e-mail. Še nekaj obvestil: Aktivacijska koda SE NE pošlje samodejno, temveč jo MORATE od strežnika zahtevati. To naredite tako, da se prijavite z podatki, ki ste jih vpisali ob vnosu novega uporabnika v bazo in kliknete na "Pošlji aktivacijsko kodo". Prosim tudi, da se izogibate @slo.net naslovom saj imajo na tem naslovu očitno hude težave (o tem priča kup vrnjene pošte tipa... Connection refused in host unreachable....)

1 komentar

Težave s prijavo

Jaz - Zadnja dva dni dobim povprečno 10-15 e-mailov na dan, v katerih mi sporočate, da imate velike težave s prijavo v našo bazo uporabnikov, oziroma da ne dobite aktivacijske kode. Še enkrat bi vas rad opozoril, da svoj e-mail naslov pravilno vtipkajte in prej 3x preverite, če dela! Skripta je case-sensitive ( dela razliko med malimi in velikimi črkami ), tako da morate paziti tudi na to. Da je z določenimi e-maili res nekaj narobe potrjuje tudi PaJo, ki dobiva celi kup sporočil, da kode ni bilo možno dostaviti.Torej, še enkrat: bodite pazljivi ob registraciji in resnično preverite, ali ste vpisali pravilen e-mail naslov!

1 komentar